Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Overclocking :D

84 pregleda · 8 odgovora · otvorena 27.10.2010. u 17:49

prvo sto ce reci reci cu svoju konfiguraciju:
Maticna: MSI K9N Neo V2 MS-7369
Processor: Amd Athlon(tm) 64 X2 Dual Core processor 5000+ 2.60 Ghz
Graficka: Ati Radeon HD 3650 1024 MB
Ram: 2 GB DDR2

Eh ova konfiguracija je sve slabija za igranje, sve novije igre tesko ne mogu se igrati na jakim detaljima.
Kad god radim " Can you run it" uvijek mi processor bude mana, graficka jos nije tolka mana, Uvijek pise da processor ne podrzava igre, a graficka podrzava i to neke za zahtjevno igranje.
I sad, Da li bi se ispalito uradit ocerclocking processora, graficke ili Ram memorije ? Da li bi onda mogo igrati nove igre koje ce izaci barem jos godinu ??

A planiram kupit processor do kraje ove godine .
Hvala
najbolje ti je d ane diras nista,jer i ako budes nesto malo podigao neces ni osjetit u igrama et tak
dzelo je napisao/la:
Pa podigo bi vise ne bih samo malo ..
pa kako mislis podignut vise bez boljeg hladjenja?ode ti onda sve u ku**c(blago receno) bolje ti ujesto procesora kupi sebi grafu polovnu 8800GT i napajanje posto ti je sigurno ono od 400W i to je to,a ne onak davat pare na kulere i kad nemas nista od toga
mozes taj procesor clockat, al jedino da drziz centralnu u ledari u zamrzivacu da ti se nebi istopio od temperature :D
mersimthebody je napisao/la:
pa kako mislis podignut vise bez boljeg hladjenja?ode ti onda sve u ku**c(blago receno):D bolje ti ujesto procesora kupi sebi grafu polovnu 8800GT i napajanje posto ti je sigurno ono od 400W i to je to,a ne onak davat pare na kulere i kad nemas nista od toga
Vec duze vrijeme planiram da kupim graficku ili processor i kupit cu sigurno, posle bajrama, all neznam sta, neki mi kazu graficku neki proc.
Ja cu uzet sto ce mi pomoc da bolje rade igre . jos cu se konslutovat pa cu odlucit :: .
dzelo je napisao/la:
Vec duze vrijeme planiram da kupim graficku ili processor i kupit cu sigurno, posle bajrama, all neznam sta, neki mi kazu graficku neki proc.
Ja cu uzet sto ce mi pomoc da bolje rade igre . jos cu se konslutovat pa cu odlucit :: .
pa logicno graficka jbte,procesor dobar ha ya,nije ni u mene mnogo jaci procesor pa opet mi extra sve ide
ja to ne bi kloko :D

stavi bolju grafu
GIGABYTE ATI RADEON HD4850 512MB GDDR3 /219KM) (imtec.ba)

XFX ATI RADEON HD4870 1GB GDDR5 (305KM) plus.ba
:P
Nije samo vazna graficka u igrama bitno je da omjer performansa graficke i procesora bude jednak.Jer ako imate neki low-end procesor a neki high end graficku npr :

5000+ i HD4890/4870 itd onda graficka nece radit u punoj snazi jer procesor to ne moze pratit,a sve je vezano jedno za drugo tako i obrnuto ako imate slabu graficku a jak procesor onda ce procesor radit u manjoj snazi radi slabije graficke.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.