Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

difference

105 pregleda · 5 odgovora · otvorena 24.10.2010. u 18:42

u cemu je razlika izmedju iPod touch 4g i iPhonea 4g ili 3gs nebitno :D

treba mi, jos mobilni nisam kupio
Iphone je telefon i sve ostalo.
Ipod je kao iphone ali ne telefon,tj nemožeš zvat s njega.
OverAndOut je napisao/la:
Iphone je telefon i sve ostalo.
Ipod je kao iphone ali ne telefon,tj nemožeš zvat s njega.
mogu li barem poruke :(
iPod Touch 4G ima: Sve isto kao iPhone 4 tj. Retina Display, 2 Kamere, Face Time(koji na oba uredjaja radi samo preko wi-fi-a).

iPhone 4 ima: Sve isto kao iPod Touch 4G samo sto ima dodatno slot za micro SIM i naravno moze se pricati tj. telefonirati. Posjeduje jos LED Flash koji je pored kamere i 2 mikrofona.

Jest da je Slika tj. ugao pod kojim se posmatra ekranan na iPhone-u bolji al' to je sve minimalno.
Sto se tice brzine: Oba imaju Apple-ov A4 processor tj. oba imaju isto GHz i broj ram memorije.

~ Moje misljenje:
Mislim da ti je pametnije da kupis iPod jer je skoro pa isti kao iPhone 4, jeste da ne mozes pricat sa njim ali je duplo tanji i duplo jeftiniji.

Toliko od mene.
zzop'n'peace 

- Edit: Nemoj mi zamjerit ako sam sta pogresno napisao ili ako ima neka greska jer sam jako umoran.
Ako ti nesta ne bude bilo jasno slobodno mi se obrati na PM/GB.

btw. sto se tice 3Gs, posjedujem ga ja. Jest da je iPhone 4 bolji od 3Gs, al' razlika u brzini je samo u pola sekunde, kamere, display-a itd. 

Post dobio aplauz od KillaOR

Ako oces vec da kupujes telefon nemoj ni slucajno ni jeda od nabrojanih samo ces baciti pare a telefoni su nikakvi bolje ti je da kupis nokiu 3310 negi i jedan od ovih
iPod Touch ti je sličan kao iPhone, može ti on pokretat igre, muziku i sve to ali nemože zvat ni slat poruke.
Poruke jedino možeš slat sa nekim aplikacijama za iPod ali većina ih ne podržava BiH.

iPhone ti ima kameru, možeš zvat, slat poruke ...

Što se mene tiče iPhone ti je extra mobitel, igre su kao na nekoj konzoli kao Playstation 1, Nintendo 64 itd...

Androide ne preporučujem jer nemam iskustva sa njima, neznam kakve su igre i ostale aplikacije i konfiguracija mobitela ...

A isto možeš kupiti neki mobitel kao NOKIA N97 za te pare ali nijedan nema aplikacije kao iPhone / iPod i mogućnosti :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.