Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Ucenje engleskoga..

62 pregleda · 11 odgovora · otvorena 07.10.2010. u 16:44

Prvo da vas sve pozdravim, engleski mi ide slabo , pa el postoje kakvi sajtovi , za vjezbanje engleskoga , mene trenutno interesuje , simple past tens , and present continius ? Nesto mi treba tipa .. da nedjem nekakva pravila , i ono kao na kontrolnim zadatcim , da nesto popunjavam i tako toooo .... HVala hitno mi potrebno , u #ovnima sam do guse...
Prvo nauci maternji jezik, pa tek onda predji na ucenje stranog. Nemam nikakve vajde uciti engleski, ako ne znas svoj jezik! Uzivaj!
Idi na instrukcije qq
evo izvinjavam se zbg ovog komentara koji je vise kriticki a ne pomoc al eto :
Pa momak moj,uzmi knjigu,obrazuj se malo,sta se svi furate da sve mozete online rijesit :S

moj savjet : ugasi comp na 3 dana eng ce ti biti 5 :)
GL-HF
Prvo , moras znati osnove naseg jezika , pa tek onda engleskog.
Ja znam jednu stranicu koja prevodi sve sto napises na engleski. :D
Al najjaci su ovi sto govore "prvo nauci bosanski jezik",to odma pisu tacke ,zareze,veliko slovo (na temi na kojoj pisu postove takvog tipa),a na ostalim treba ti google translate za njihovo pisanje...
~Jad i cemer...

~Sto se tice tvog problema 1 rijec GOOGLE !
Nemojte sada pretjerivati zna valjda bosanski ili koji vec srpski pogrjesio dvije tri rijeci.Sad ovaj napisao prvi da nauci prvo maternji i to,to je vise vredjanje.

[B]Past Simple Tense (Proslo Vrijeme)
[/B]

Pomoćni glagol: to do, ali u svom prošlom obliku «did», što dodatno komplikuje njegovo razumevanje. Radnja: Ovim vremenom izražava se nešto što je učinjeno ili završeno u prošlosti. Poteškoće: Glavna poteškoća je ponovo raskorak u izjavnim potvrdnim
rečenicama kojima se izražava nešto što je učinjeno u prošlosti, a potom
dolazi pitanje u kome izranja famozno «did»!
I worked every day.(Radio sam svakog dana).Did I work every day?
You worked every day.(Radio/la si svakog dana).Did you work every day?
He worked every day.Did he/she/it work every day?
She cleaned the table yesterday.Did she clean the table yesterday?
It made a noise last night.Did it make a noise last night.

I jos sve lekcije imas ovdje:

http://www.scribd.com/doc/495521/Gramatika-engleskog-jezika

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.