Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kompjuter

143 pregleda · 6 odgovora · otvorena 24.09.2010. u 22:49

Ovako ovo je tema za one koji stvarno "poznavaju" ovo podrucje..

20 puta sam ja mislio bil' kupio novi komp (nestane kesha, odustanem), ili da pojacam svoj..

Trenutna konfiguracija:

Ram: 256
Graficka: 128mb geforce 5200x
Ghz : 1.7

Znaci dno dna..

Ne treba sada meni nikakva masina samo komp koji moze cisto drzati fps 100 na cs-u i da se moze igrati PES 2009 :P

Znaci sta da uradim..Da kupim novi komp, il da ovaj jadni pojacam ? Sta je jeftinije a bolje..

Ako neko misli da trebam ovaj pojacat recite otprilike sta da uzmem da "potjeram" ove igre gore ;)

HVALA
Za fps i pes 9 pojacaj za 100 km
Brate ne isplati ti se.. eto kakvo nadogradjivanje kupis novi i formatiras redovno, odrzavas itd.. poslusaj me bacanje para ti je to nadogradjivanje !
iiNSANE je napisao/la:
Brate ne isplati ti se.. eto kakvo nadogradjivanje kupis novi i formatiras redovno, odrzavas itd.. poslusaj me bacanje para ti je to nadogradjivanje !
definitivno +1 ...za pojacavanje ces svejedno morat da mjenjas maticnu i sve ostalo ....nema racunice
Na taj trenutni komp ne mozes nista nadogratiti i da hoces, mislim stavrno maticna ti je sigurno neka stara pa ti je ram DDR1, slot AGP, tako da nista..

Jer nema dobre graficke agp slot, ali bas...
DDR1 1GB 60km :s
Procesor tu ne mozes nista, jedino koji ti je socket, mada nista to bolan, zajebi sve.

Ovako uradi, uzmi kuciste i DVD/CD i HDD, naravno ako ti je HDD SATA, ako ne kupis i hdd.

Ovako ako mozes ostaviti kuciste uzmes sljedece komponente odprilike za 100fps i pes.
procesor : AMD X2 245 2.8GHz // 140km
ram : DDR2 2GB // 95km
graficka : 9500gt 512mb ddr2 // 107km
napojnu : 400w fortron // 80km
maticna :MB ASUS M2N68 PLUS nForce 630a,4D.DDR2,PCIEX16,GB Sck.AM2+/AM3 // 104km

Sve je fino i sve se poklapa kada bi htio uzeti tu konfu
A sada ako nemas opticki uredjan tj dvd,cd i kuciste i hdd ako ne mozes uzeti onda kupi i to uzmes hdd od 160 sata 86km kuciste neko od 50km, a uredjaj sigurno imas :S

Uglavnom reci koliko para imas, ja cu ti fino sastaviti konfu, mada i ovo gore sto sam ti dao je dobro i vise nego dovoljno za 100fps i pes 9, moci ces igrati i novije igre na nekim mid detaljima...
e ovako,ova konfa je od mog frenda
980KM bez optike.
AMD ATHLON II X3 440 @ 3GHz
2GB RAM DDR2 1066MHz 'Kingston HiperX'
500GB HDD SATA2 WD
GIGABYTE GA MA770-ES3
GIGABYTE ATI RADEON HD4850 OC 1GB GDDR3
FORTRON 400W.
ThermalTake V4 BlackEdítion
Znaci nema te igre da nece na high+
e ako nemas para uzmi tu konfu sto ti je browne napisao,samo mjesto 9500GT,metni HD4670.
:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.