Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zvucnici

63 pregleda · 5 odgovora · otvorena 19.09.2010. u 11:42

zdravo :D

imam one osrednje zvucnike,,i ima mi u starog onaj velki zvucnik i kontam uzet i spojiti na kopjuter,e sad dal' je to dobro ili ne? kaze mi moze ti crknut kompjuter..pa da vas pitam sta mislite o tome :D
tako je moj jaran prikljucio neke velike zvucnike na kompjuter pa mu 2 puta crko monitor dok je skonto da je do zvucnika :D
iako ne kontam kakva je veza izmedju monitora i zvucnika :S
HAHAHAH :$

Moze ti crknut kompjuter ?

--

Ako prikljucis te velike na male, crknut ce ti mali zvucnici, slabo napajanje, a mozda i nece, radi to na svoj rizik. Rastavi ih spoji '+' na '+' i spoji '-' na '-'
Nimar je napisao/la:
tako je moj jaran prikljucio neke velike zvucnike na kompjuter pa mu 2 puta crko monitor dok je skonto da je do zvucnika :D
iako ne kontam kakva je veza izmedju monitora i zvucnika :S
Sigurno je zvucnike stavio kraj monitora ;)

Magnet iz monitora izvlaci neke stvarcice , tak da se boja pocne mjenjat na monitoru , sigurno je on ostavio kraj monitora i crkao do kraja :)
HAHAA upis"o se od smijeha . kaze crknut ce mu komp.
Ako je zvucnik od najmanje 10W kraj monitora i to kraj CRT monitora mijenja boju najčešće ljubičastu.
A kod lcd toga nema.
Ako znas spojit sve dovest napajanje moraju radit.
Ev sta ce bit....
Ja sam Imao male zvucnike,Izvadio sam zvucnike iz auta od 250 W , prikljucio na slabije zvucnike i kada sam pustio muziku zvuk je bio isti iako su zvucnici iz auta jaci......

Znaci treba ti POJACALO,,,,Zvuk ti nece bit jaci bez pojacala....ako budes koristio pojacalo brzo ce ti se S?ebat ovi manji zvucnici....

I ako spojis grcat ce ti....

Et to ti je to....
Najbolje je rjesenje prodat sve zvucnike i kupit sebi neke jake :)

Edit:

Zaboravio sam napomenut to za Monitor...
Monitor ti se nece pokvarit radi jacine Zvucnika nego radi Magneta koji se nalazi u zvucniku....
Pokusaj neki magnet uzet i stavit na ekran,vidjet ces kako ekran mijenja boju...
U mene se vec jedan pokvario monitor radi zvucnika,sad koristim slusalice :)

SRETNO! :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.