Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kupovina RAM-a

117 pregleda · 6 odgovora · otvorena 17.09.2010. u 18:29

Pozdrav,

Posjedujem maticnu plocu ASUS P5GPL-X SE (puni naziv), i zelim da nadogradim RAM. Trenutno imam 1GB, zelim nadograditi sto je vise moguce.

Zanima me:

Koliko MAX mogu nadogradit RAM-a, i koja vrsta RAM ? (DDR400, DDR2, u to se ne razumijem nikako)

Koliko ce kostati to sto budem nadogradjivao?

Ko zeli da pomogne hvala mu.
[B]P5GPL-X SE
- Intel 915PL chipset
- Intel LGA775 Pentium 4 CPU
- Dual-Channel DDR400/333
- PCI Express Architecture
- 6 Channel High Definition Audio
- Marvell Gigabit LAN
- ASUS Hyper Path2

Ovo je sa Asusove stranice,sad sam nagoogl'o neznam koliko maksimalno mozes ali taj ti je ram sada malo poskup posto se ne proizvode takve plocice vise.
Mozes vidjeti ovdje : KLIK[/B]
Skines program everest i vidis koji ti je ram vec na maticnoj ploc i moras kupit od istog proizvodjaca npr ako je kingston onda kingston , ili kingmax onda kingmax a ne da budu razlici pa ti nece radit a ako bude radilo bice problema veliki.

tako isto je bitna frekvencija 800 , 667, 533 nemogu razlicite moraju biti obe iste.
Koliko vidim na netu tvoja maticna ima samo dva slota za ram, znaci ako vec sad imas 1GB tj jedan slot ti je zazuet max mozes staviti jos jednu plocicu od 2GB. Ili prodaj tu od 1GB i stavis umjesto nje 2GB i imat ces ukupno 4GB rama.

Jedna plocica RAM-a je 95km
Kingston DDR2 2GB

Kupis dvije takve u slucaju ako ces prodati prvu izaslo bi te 190km, ali naravno prodas tu svoju za 20/30km.
Tipa tvog RAM-a je DDR400. Maksimalno možeš nadograditi 2GB. Za frekvenciju nisam siguran ali ja mislim da će ti moći bilo koja. Al' buraz otkad je ova matična ploča? :r

EDIT: Moj stari ima matičnu ploču ASUS P4P800 SE sa DDR400 tipom RAM-a i prije neki dan je kupio pločicu od 1GB, a koštala je okruglo 100 KM. Btw on ima tu ploču od 2002 a otkad je tvoja Bog zna. :)
Malo je offtopic, ali ako nekome treba DDR1 rama frekvencija 400Mhz imam nekih gigu i pol može se javiti.
Stickovi su po 500MB
max 2GB
DDR2 400MHz ili DDR2 533MHz
:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.