Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Counter Strike Crosshairs

84 pregleda · 13 odgovora · otvorena 04.09.2010. u 20:22

Pa evo jedan "mali" vodic (nesto novo od starih) o CS - u.

NISANI :

SMALL :

Kod small nisana vecinom se koristi Zelena boja mada nije ni na odmet da se koristi Crvena.
Mnogi pocetnici , koji tek pocinju igrati CS - a stavljaju small nisan jer misle da ce sa njim najlakste djelit "hedove".
Medjutim to nije tacno . Zapravo to mu je najveca mana , da je sa njim najteze zabit "hed".
Ovaj nisan je za one koje vole "rafal" opalit. Nisan se ne poveca mnogo i lakse je na daljinu pucat , stim da na brzinu ste veoma ranjivi ako niste "pro".
Kod ovog nisana preporucljivo je da se koristi dynamic ali ipak pocetnici to iskljucuju.
Takodjer ako igrate sa devploverom 0% je sanse da cete zabiti "dobar hed" jer nisan se uopste nepovecava a puca izvan nisana tako da vi uopste neznate gdje ide metak.
Takodjer prednost kod ovog nisana je to sto je lakse iz pokreta pucat tj. da se krecete lijevo i desno i pucat.
Toliko o SMALL .

MEDIUM :

Po meni medium je najbolji nisan za CS. Kada njega koristite ili bijela ili zelena boja.
On je dobar po tome sto ima karakteristike small i large nisana , tj. dobar za rafal i isto tako dobar za "hed".
Dakle lahko je zabiti "hed" i lahko je iz rafala opalit.
Iskljuciti devplover i dynamic.
Kada "rusate" tesko cete pogoditi iz pokreta sem ako niste bas naviknuti da sa tom puskom kontrolirate medium nisan.
Primjera radi najlakse je rafal opalit sa heklerom.
Odete na kratko i ubit cete dosta likova (nece sve biti hed) dok sa small tesko da bi bio i jedan hed.
Na daljinu je takodjer dobar nisan kao i duel lice u lice.
Svaki put kada ste se ustekali ko slina velike su sanse da cete poginut jer nemozete iz trzaja bas tako precizno pogodit protivnika.

LARGE :

Ovaj nisan je rezervisan za one sto vole "monstruozne" killove.
Dakle za prave aimere (ne citere ) .
Sa ovim nisanom 90% killova je hed a na blizinu 99 %.
Slab je na vece razdaljine zato je bolje da imate bind da mjenjate velicine nisana .
Koristite bijelu ili crvenu boju.
Perfektan aim i nevjerovatno velika slucajnost da cete iz trzaja zabit "hed" ga najvise karakterisu.
Jednostavno primjera radi , izlazite na kr (na publicu) 99% likova sto ubijete bice hed , a ako se sagnete nekih 60-70%.
Dobar je za one nasteljenje u kretanju a za one slabije nikako se ne preporucuje.

SENSITIVITY :

1.7 : Najcesci sens ko poznatih igraca.
Jednostavno mi cemo (i ja) misliti da se nisan presporo krece , neshvatamo kako uopste mogu zabit "hed" .
Naviknuti su i jos veca je caka sto oni imaju 100% bolji trzaj od svakog pub igraca i tako ce mnogo lakse ubit nego sa sensom 3.0 jer ce im nisan previse "odletit".
2.0 : Nisan za one vec malo "pro" igrace .
Dakle izasli su iz faze pub igranja i sad ratuju lan-ove i steam cw-ove. Ne toliko jak trzaj , ne toliko jak skill je potreban da bi se kontrolirala ova senzitiva. Svaki put kada trznete velike su sanse da cete pogodit , ali i velike su sanse da cete i fulit.
3.0 : Kratko i jasno : Za pocetnike i one koji su odmakli od faze pocetnici.
Sa ovim sensom netreba vam haman nikakav trzaj , jednostavno mis ce se haman sam okrenut samo ga malo obrnite na stranu na koju zelite .
Koristi ga 90% likova na pub-ovima pa cak i neki iskusniji igraci jer je ovo jedan od najboljih sensa u CS - u.

REZOLUCIJA :
Ovdje cu biti kratak :
640x480 - Pocetnici
800x600 - Pocetnici i oni malo odmakli.
1024x769 - Podobra rezolucija za podobre igrace.
Izmedju ovoga i 1280x1024 isti je slucaj : za podobre igrace.
1280x1024 - Stavite large 100% hed . Jednostavno za one koji vole hedove (ja je koristim i prezadovoljan sam).
Najcesce koristena rezolucija 800x600 (nemojte se naljutiti oni jaci koji igraju na ovoj ) je zaista dobra rezolucija.
Lahko cete iz rafala opalit , lahko cete hed zabit ...

WALK :

Veoma bitna tipka u CS - u (50% je ne koristi ).
Pogotovo kada igrate mec.
Na publicu se "napalite" izletite na dugo i dobijete "Hed" umjesto da ga djelite.
Zato kada igrate kada idete na dugo (pogotovo CT's) walk i cujte terore i samo kroz zid i vidjet cete rezultat (samo primjer dugo).
Zakljucak : Koristite WALK !

TRZAJ :

Veoma bitna karika u vasoj igri. Primjera radi ako vas neko puca sa ledja , dzaba brate vama i multihack al dok se ti okrenes ubi on tebe. Zato je dobro imati ovaj "trzaj" i znati kada u okretu opalit metak .

RAFAL :

Kratko : Cijeli ga svijet koristi , najbolje dokazana taktika za ubijanje protivnika , nekad tu bude i hedova , sagnete se i rafal kroz zid

cl_lw 0

Hmm... Po meni sminka izgleda ali kada je upalite smanjite svoj skill za 50 %

Zasto ? Jednostavno "stopa" vam pucanje , tj. ne mozete na vrijeme opucat , i kad pucate "zabacuje" vas u stranu ...
Ugl ovo je kad igrate sa botovima .

Rateovi :

(da i ovo uvrstim ).

Slaba konekcija : rate 9999 , cl_cmdrate 10 , cl_updaterate 10 (sa ovim ja nemogu killa , samo ako vam je konekicja drama spora da nelaga).

Srednja konekcija : rate 12000 , cl_cmdrate 60 , cl_updaterate 60 (solidni rateovi za solidnu konekciju).

Jaka konekcija : rate 25000 , cl_cmdrate 101 , cl_updaterate 101 (prejaki rateovi , najbolje dokazani , ping 30-70 zavisi od servera ...)

I jos samo jedna stvar (nadam se da vam nije dosadno).

CONFIGI :

Btw ako mislite da cete sa spawnovim configom igrati ko on , ubite se ...
Kako da kazem : Ako vam njegov config odgovara tj. lakse vam je igrati sa njim , uzmite ga.
Al ak ga uzmite zbog skilla ...
Po meni vlastiti config je najbolji .
Napravite vi sebi kako odgovara i to je to ...

Hvala na citaju.
Ak vam se svidja comment , ak mislite da sam c/p gubite se , ak vam se nesvidja comment.

Svida mi se i mislim da je jako kvalitetno ali se ne slazem kod rezolucija .

640x480 - Pocetnici sumnjam
800x600 - milan,spawn ovi poznati igraci ako su pocetnici koji su se tek odmakli kako igraju oni koji su pro ?
Tema kopirana, identična bila prije 5-6 mjeseci ako ne i više. Većina stvari ne valja, ne kontam kakve veze ima koje ti je boje nišan ? Ako staviš na large nišan zelenu boju, svaki metak ide u glavu jel tako ? A ako staviš crvenu sve fulaš , jel ? Niđe veze.
elitewow je napisao/la:
Tema kopirana, identična bila prije 5-6 mjeseci ako ne i više. Većina stvari ne valja, ne kontam kakve veze ima koje ti je boje nišan ? Ako staviš na large nišan zelenu boju, svaki metak ide u glavu jel tako ? A ako staviš crvenu sve fulaš , jel ? Niđe veze.
Daj link od teme Ako budes ga imao ja ti sendam 40 boba !
FuNnY_pr0 je napisao/la:
Daj link od teme Ako budes ga imao ja ti sendam 40 boba !
:D
Ama ne pravi me ludim ja tad još uvijek malo poglup bio pa sam ko debil isprobavao te nišane i kont'o da je tačno to što tu piše, hoćeš mi reć da si ti sam pisao tekst od 3422432 milijardi rečenica, i + ti si stručan za nišane u kanteru inače ? Čuo sam da si bio heaton-ov savjetnik.
ti po rezoluciji gledas pro igrace, bitno ti je imat i monitor znas?
elitewow je napisao/la:
Ama ne pravi me ludim ja tad još uvijek malo poglup bio pa sam ko debil isprobavao te nišane i kont'o da je tačno to što tu piše, hoćeš mi reć da si ti sam pisao tekst od 3422432 milijardi rečenica, i + ti si stručan za nišane u kanteru inače ? Čuo sam da si bio heaton-ov savjetnik.
Kome je krivo nek pojede Luka xD Ajde momak Isfrustriran si polij se marmeladom I ne spamaj :S
Odgovori mi na par pitanja molim te... Kako si zakljucio da je 3.0 najucestaliji sens u cs-u ? Kakva je ralzika u tim tvojim " dijeljenjima hedova " sa crvenim ili zelenim crosshairom ? 640xnesto grafika za pocetnike ? Omg odgovori mi molim te...
Tema nije da je glupa...nego neznam...
iiNSANE je napisao/la:
Odgovori mi na par pitanja molim te... Kako si zakljucio da je 3.0 najucestaliji sens u cs-u ? Kakva je ralzika u tim tvojim " dijeljenjima hedova " sa crvenim ili zelenim crosshairom ? 640xnesto grafika za pocetnike ? Omg odgovori mi molim te...
hahahahahhahah oplakao a dobro si rekao kakve veze ima

dijeljenje headova sa bojom crossheira hahha ..
Najs,svidja mi se teorija...mada ja igram sa small-red,dyn 0-bob 0 al dobro kako kome odgovara...
.3.0 za levate niej tacno ako imas 800 dpi i sens 3.2 to je odlicno znaci ako imas mis 800.dpi vecina ima i sens 1/2 sto je uzasno sporo dok se okrenes dead si nemozes ti po sens ocjenivati igrace mega fail ! i sta ti znas za kog aje koji nisan bolji sta neko ima monitor 30 inca i stavi rezoluciju 600x400 uzasno :S ni na tome nemozes govoriti jer imamo drugacije mitore :!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.