Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 70 bodova

web cam problem

166 pregleda · 13 odgovora · otvorena 17.08.2010. u 14:18

E ovako , imam windows 7 32 bitni , i web cam Genius Eye 110 i znaci kad sam tek kupio kameru , nisam moro install driver sve mi je normalno radilo , onda mi se ko skino update za win7 i bilo mi je ono geniune , ali i tada je kamera radila , tek kad sam iskopco kameru ponovo ukljucio , nije radila... I sada sam uklonio windows geniune jer su mi rekli da mi zbog toga ne radi , pa sam naso ko crack i uklonio. Znaci izbriso ukopcam danas opet cam ne radi , bude mi ono installing driver device kako li vec i onda pise da se nije dobro instaliralo , nadjem cd ubacim instaliram nece , onda izbrisem driver , skinem s neta driver za windows 7 opet nece pise ko unknown device , znaci sta god uradim kamera neradi pa evo ko mi rijesi problem evo mu ovih 70 bodova evo slike sto mi pise kad ukopcam opet cam

EDIT :

EDIT#2 :

evo i 3. slika ako ce ista pomoc
@Xavi uradio sam sve to , nije moglo , cak sam naso na netu da se kompjuter ugasi iz struje pa da se upali nakon nekoliko minuta pa ce radit , i to sam pokuso , nece...
Klikni tu za vise detalja pa nam kopiraj / uslikaj da i mi znamo vise.

Pa ce bit edit.
Na windows 7 kada instaliras driver moras kliknut ono "Continue . ... .." i imas da odbijes to ti je ko dopustenje to prihvati i instalirat ce se ako ti nema toga iskljuci firewall.
Rexon je napisao/la:
Ne moze Genius Eye 110 na 7.

Eye 110. Works with windows Vista, XP, 2000, Me, 98SE.

Procitaj uvjeri se sam na njihovoj stranici pise!

Jbg.Instaliraj XP ili Vistu najbolje.

edit:

Evo kao nasao driver pokusaj pa javi al cisto sumnjam!

Klikni ovdje da skines driver.
ali vidis da je reko da mu je radilo , pa tek od kako je skidalo mu update neradi :/

@Rexon

Ali vidis da kaze da mu je radila vec !!!
Znaci vec ju je koristio duze vrijeme na Win7 pa mu tek sada pokazuje ovaj problem :O
jazzone je napisao/la:
ali vidis da je reko da mu je radilo , pa tek od kako je skidalo mu update neradi :/

@Rexon

Ali vidis da kaze da mu je radila vec !!!
Znaci vec ju je koristio duze vrijeme na Win7 pa mu tek sada pokazuje ovaj problem :O
Pa kako ce raditi kad nije napravljeno za Windows 7.

Eto napisao sam koje podrzava Windows-e i na njihovoj stranici pise.

edit:

Mozda samo kaze da je mogla da bi mu uspijeli pomoci ali nemoze kad nemoze.Isto kad bih npr. gta 4 install na win 95!
Rexon je napisao/la:
Ne moze Genius Eye 110 na 7.

Eye 110. Works with windows Vista, XP, 2000, Me, 98SE.

Procitaj uvjeri se sam na njihovoj stranici pise!

Jbg.Instaliraj XP ili Vistu najbolje.

edit:

Evo kao nasao driver pokusaj pa javi al cisto sumnjam!

Klikni ovdje da skines driver.
Vidiš, veliki broj programa za koje ne piše da ne rade na sedmici, a rade na Visti moguće je pokrenuti na W7.

@topic; potraži na internetu driver za Vistu i instaliraj!

EDIT:

Zaboravio napisati.. Imaš dvije stvari još da probaš.

Prva je da kad instaliraš driver isključiš firewall, a druga je da klikneš Start -> Ukucaš "user account control settings" (u ono Search Programs and Files) -> spucaš enter -> i pomakneš onaj bar skroz dole da piše "Never Notify" pa onda instaliraš.

EDIT2: ako već ima driver sa sedmicu, onda taj instaliraj kad budeš radio ove gore navedene dvije stvari :d
ovako idi u my computer,,desni klik propertis,, dervice manager,,,tu ti izbaci sve sto je ukljuceno u kompjuter..nadzes na toj listi kameru i samo je instal....
1. Izbriši sve drivere i programe koje si pretodno instalisao
2. Restartuj računar
3. Uključi kameru u računar ali u drugi USB port, nipošto u isti u koji ti je već uključena
4. Ubaci priloženi CD sa driverima i software-ima
5. Otkaži sve instalacije, i od kamere (ono Found New Hardware) i sa CD (Setup Wizard)
6.Desni klik na Computer => Properties => Device manager
7. Tu nađi kameru odnosno hardware pored kojeg stoji onaj žuti uzvičnik
8. Desni klik na njeg => Update Drive Software... => Search Automaticlly For Driver Software. Tada bi trebao da ti "pokupi" drivere sa CD-a
9. Kad se to sve završi, instališi program sa CD-a i restartuj računar.

Ako nešto nisi shvatio slobodno mi javi.

GL! ;)
Rješenje ti je da abdejtuješ win7 ty da staviš automacki update .... i ponovo staviš kameru i radi će samo win update ....

NIJE_BITNO je napisao/la:
Rješenje ti je da abdejtuješ win7 ty da staviš automacki update .... i ponovo staviš kameru i radi će samo win update ....

ma nemore ni da ga je*es i to sam probo...
hayley je napisao/la:
ma nemore ni da ga je*es i to sam probo...
klikni da ti detektuje problem
Kamera ce ti radit ukoliko su izasli drajveri za win7 ako nema drajvera nise od wkamere
QuagmirraN je napisao/la:
Kamera ce ti radit ukoliko su izasli drajveri za win7 ako nema drajvera nise od wkamere
aj molim te procitaj cjelu temu do KRAJA !! reko sam da mi je radilo na windows 7ici

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.