Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

AMD Phenom X2 550 unlocking to 3/4 cores

150 pregleda · 11 odgovora · otvorena 15.08.2010. u 01:41

Pozzz ljudi...sta ima,sta se radi!

Nedavno sam uzeo ovaj processor AMD Phenom X2 550 i maticnu MB ASUS M4A77 AMD 770;4xDDR2;1xPCIe 2.0x16;RAID;Gb LAN AM2+/AM3!

Eh sada:

Maticna podrzava ACC - Advanced Clock Calibration i htio bi ovaj svoj Phenom otkljucati na 3 ili 4 jezgre...je li ko imao iskustva sa ovim (moze li se sta pokvariti,ili povecati temp processora)...i kako mogu znati da li si mi te jezgre stabine (ako uspijem otkljucati) ... ljudi pojasnite josh malo nisam pro u ovome!

Hvala! 8-)
Imaš u ovomjesečnom izdanju časopisa INFO.,

Sve detaljno.
eX je napisao/la:
Imaš u ovomjesečnom izdanju časopisa INFO.,

Sve detaljno.
da to sam i ja htio reć... al neće dat valjda 11-12 km da pročita te 2 stranice..
Adis_tm87 je napisao/la:
da to sam i ja htio reć... al neće dat valjda 11-12 km da pročita te 2 stranice..
Neću valjda istipkati to besplatno njemu ovdje ? =)

EDIT :

imaš ovdje, sretno.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/254737-11-unlock-phenom-with-asus-m4a785td
eX je napisao/la:
Neću valjda istipkati to besplatno njemu ovdje ? =)

EDIT :

imaš ovdje, sretno.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/254737-11-unlock-phenom-with-asus-m4a785td
pa ako si pročitao sve , možda bar neke osnovne stvari :) al upravu si jebiga, al sigurno ima negdje na internetu da se nađe... ;)
postoji mogućnost da ti se jezgre neće moći otkjlučati
također postoji mogućnost da ćeš uspjeti otkjlučati jezgre ali neće biti stabilne
stabilnost ćeš provjeriti tako što odvrtiš test sa nekim programom namijenjenim za to,poput OCCT itd.

ako se jezgre pokažu nestabilnima onda ti nema druge nego vratiti se na 2 jezgre

to ti dosta ovisi o primjerku procesora,mogao si prije kupovine potražiti koji se batchevi najsigurnije otkjlučavaju i probati kupiti toga ali nema veze

probaj pa javi
Imamo istu maticnu dakle.

Bios palis na delete, nadjes ACC i stavis all cores.

browNe je napisao/la:
Imamo istu maticnu dakle.

Bios palis na delete, nadjes ACC i stavis all cores.

Je li sigurno otkljucavati ovaj processor sa stock coolerom?
Ili moram kupiti neki posebni?!
Hvala!
elnur_a je napisao/la:
Je li sigurno otkljucavati ovaj processor sa stock coolerom?
Ili moram kupiti neki posebni?!
Hvala!
Ma ne treba ti nikakav posebni cooler.

Znaci samo upali bios palis na delete i uradi isto sto i ovaj lik :
http://www.youtube.com/watch?v=hMHTx9P76sg

Isti vam je procesor i maticna, on je uspio da otkljuca sto znaci da su mu jezgre bile ispravne sto ne znam da li ce tebi biti.

btw hajde odradi to pa mi javi, ako ti ne uspije tj ako ti se pojavi plavi ekran pri dizanju sistema, samo vrati na "default" postavke, spremi i izadji.

Ja sam neki dan pokusavao da svoj amd athlon x3 dignem na x4, i sve sam uradio kao taj sa yt, stavio 4 cores itd, i kada mi se dizao sistem pojavio mi se error kao plavi ekran i dosta nesot ispisano samo sam vratio na zadano i radilo je, pokusat cu ga opet dici na 4 cores valjda ce uspjet

Sretno
browNe je napisao/la:
Ma ne treba ti nikakav posebni cooler.

Znaci samo upali bios palis na delete i uradi isto sto i ovaj lik :
http://www.youtube.com/watch?v=hMHTx9P76sg

Isti vam je procesor i maticna, on je uspio da otkljuca sto znaci da su mu jezgre bile ispravne sto ne znam da li ce tebi biti.

btw hajde odradi to pa mi javi, ako ti ne uspije tj ako ti se pojavi plavi ekran pri dizanju sistema, samo vrati na "default" postavke, spremi i izadji.

Ja sam neki dan pokusavao da svoj amd athlon x3 dignem na x4, i sve sam uradio kao taj sa yt, stavio 4 cores itd, i kada mi se dizao sistem pojavio mi se error kao plavi ekran i dosta nesot ispisano samo sam vratio na zadano i radilo je, pokusat cu ga opet dici na 4 cores valjda ce uspjet

Sretno
Evo, flashovao BIOS i stavio ADVANCED CLOCK CALIBRATION na Auto i stavio Unleashing Mode Enabled ali opet ovaj problem

elnur_a je napisao/la:
Evo, flashovao BIOS i stavio ADVANCED CLOCK CALIBRATION na Auto i stavio Unleashing Mode Enabled ali opet ovaj problem

Koju maticnu imas ASUS MB M4A77 AM3,AM2 ... ? Btw jesi stavio i 4 cores ispod auto opcije? Ako jesi i imas problema onda su ti jezgre neispravne

treba ti bolje hladjenje , imas sve detalje na bug.
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0
Sama bi otkljucala taj proc,bez ikakvih zezancija.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.