Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Intel i7 [ skidanje, ciscenje i vracanje na maticnu ]

151 pregled · 8 odgovora · otvorena 13.08.2010. u 17:59

Dobar dan :D

Nervira me vec duze vrijeme prasina na procesoru ( kuleru od procesora ), usisavao sam al ne moze da usisa sve....

E sad bi mi neko iskusan trebao da "pokaze", objasni, skicira ili na neki drugi nacin kako bi to lahko uradio a da ne zeznem nesto ...

i naravno kako da vratim procesor na maticnu...

Evo kako to izgleda :S

Uploaded with ImageShack.us
Uzmi stapice za usi,ocisti slobodno malo vise pritisni nece nista biti ..Znas da i ja to radim ..I onda samo usisaj,jer ako nemas paste za procesor nemoj ga bezveze skidati samo ti moze pregoriti
dyemsonii je napisao/la:
Uzmi stapice za usi,ocisti slobodno malo vise pritisni nece nista biti ..Znas da i ja to radim ..I onda samo usisaj,jer ako nemas paste za procesor nemoj ga bezveze skidati samo ti moze pregoriti
poslusaj savjet i ja stapicima za usi pa onda usisivacem ili obrnuto ..
dyemsonii je napisao/la:
Uzmi stapice za usi,ocisti slobodno malo vise pritisni nece nista biti ..Znas da i ja to radim :D:D..I onda samo usisaj,jer ako nemas paste za procesor nemoj ga bezveze skidati samo ti moze pregoriti :-*
Zakorila se prasina ocami XD

to cu probat :D

A svakako sam kontao sve da poskidam da sve ocistim a neam na usisivacu ono puhanje zraka XD

lakse bi bilo sa tim XD

<3
skore je napisao/la:
Zakorila se prasina ocami XD

to cu probat

A svakako sam kontao sve da poskidam da sve ocistim a neam na usisivacu ono puhanje zraka XD

lakse bi bilo sa tim XD

<3
Pitaj nekoga u komsiluku imal kompresor pa ga kompresorom ocisti lako je i efikasno kao da si ga rasklopio i prebrisao
Imaš detaljno objašnjenje kako da skineš i vratiš procesor sa coolerom :
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2385&page=6

Kad skineš cooler, potrebno ga je rastaviti i uzeti što manju četku(to može biti četkica za zube ili slično) i očisistiš prašinu.Plastične dijelove možeš mokrom krpicom očisiti, ali moraš kasnije vodoti računa da sve bude 100% suho.Bilo bi poželjno da naneseš termalnu pastu na procesor.Nedavno sam čistio kučište, bilo je prašine za izvoz, nisam ni sanjao da će bit toliko prašine
dyemsonii je napisao/la:
Uzmi stapice za usi,ocisti slobodno malo vise pritisni nece nista biti ..Znas da i ja to radim :D:D..I onda samo usisaj,jer ako nemas paste za procesor nemoj ga bezveze skidati samo ti moze pregoriti :-*
Ko nov MAME MI

Hvala :D

a kasnije cu sve da poskidam i da ocistim prasine ima dostaaaaaa :D

ako ces vec skidat to sve pusti procesro da radim 15 minuta da se zagrije pasta da ga nebi iscupao ako budes cooler skidao
desava se
hayley je napisao/la:
poslusaj savjet i ja stapicima za usi pa onda usisivacem ili obrnuto ..
Takodjer samo stapicima to uradim detaljnije dosad jedno 12 puta odtkad sam kupio pc .Paste nisam stavio ima 1.5 god

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.