Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Posao

294 pregleda · 20 odgovora · otvorena 06.08.2010. u 15:49

Pozdrav .
Svi mi nekada ostanemo bez para ,potrosimo na neke gluposti .To su obicno kafe ,internet centri ,picerije etc...Nekad i roditelji nemogu dati ,kolko mi mozemo trositi .Pare su u nasim godinama veoma bitna stvar :D .
Gledam malo sebe kako cijeli dan provodim vrijeme za kompjuterom igrajuci najnovije igrice na slabom racunaru .Navece malo izadjem potrosim ono malo para sto imam xD .Sad razmisljam kako da promijenim dane raspusta radeci negdje .Radeci cu raditi nesto kroisno i nece mi dan biti tako monoton ,ofc zaradit para .

Sad pitam vas .Jel od vas neko radi igdje a da ima - 18 .Imal ikakav posao da se radi za neku skromu zaradu .Da nije previse tezak a ni lagan .Eto da mogu za koji mjesec ,malo "napucat " pc ,kupiti bike i tako te stvari .
Vidim 94 godiste.

Samo zavrsio osnovnu.

Mozes imati maximalnu platu od 200-300km.

i to kao majstor u stolariji,smetljar(bez uvrede) i tako te poslove.

Ne mozes nigdje naci posao negdje dje su gospoda i to , a i za malo vremena.

Mozes se zaposliti da nosis ona pisma iz suda,cevape,pizze,itd.

Mozes se zaposlit u neki internet centar da cistis ali mlad si ti jos za toga kao i pola nas ovdje.

Kada zavrsis srednju zaposli se.
Zaposli se negdje u autopraoni. Nije tezak posao, plata mozda oko 300 KM i Bog!
imam 16 godina, radim u internet klubu u travnik (okc), nije ništa permanentno nego onako part-time ali se zaradi (dnevnicu) + hrana, vrijeme i piće
Ne se*i Nenade. Auto praona je najgori pos'o na svijetu. Em nemaš radno vrijeme, em radiš na procenat, em te je*e ko stigne. I treba ti vozačka da radiš na praoni. A to ne mo'š imat' sa 16 godina.

Čuj pos'o. Šta će mi pos'o. Ja sam tatin sin.
ultranumb je napisao/la:
Ne se*i Nenade. Auto praona je najgori pos'o na svijetu. Em nemaš radno vrijeme, em radiš na procenat, em te je*e ko stigne. I treba ti vozačka da radiš na praoni. A to ne mo'š imat' sa 16 godina.

Nisu svi tatini sinovi, prvi ja
eldaar je napisao/la:
Nisu svi tatini sinovi, prvi ja
Sreća pa ja jesam.
ultranumb je napisao/la:
Sreća pa ja jesam.
Blago tebi haha
eldaar je napisao/la:
Blago tebi haha
Nije baš. E'o sad ne znam kojim autom da idem po curu.
sve to što si napisao nama, idi reci roditeljima,skontaj nešto sa njima, ako te ima pofino' može se nać kakvog posla
ultranumb je napisao/la:
imaš kajmana, iks6 i kju7, uzmi kajmana, to sve žene vole

nebitno jesil guzonjin sin ili nisi, ranom zaradom se lakopo spremaš za votaži, učiš štediti i raspoređivati prihode
ako ne to onda se osjećaš za koju godinu zrelije i iskusnije

Post dobio aplauz od 100kaa

ultranumb je napisao/la:
znam kako ti je,jos koliko mi treba da se odlucim u koju vilu da je odvedem -.-

Post dobio aplauz od ultranumb

ultranumb je napisao/la:

Eto sto si vruc!

gledam! znam!
MorgaN je napisao/la:
Eto sto si vruc!

gledam! znam!
Objasnio sam ti na failbooku.
Probaj neki kafic il nešto.

Ja sam prošle godine radio na bazenima, tj. na Termama 500km za 20 dana , od 8 do 1 radno vrijeme

Jes da me stari uvalio , al jbg opet ^^
harees je napisao/la:
imam 16 godina, radim u internet klubu u travnik (okc), nije ništa permanentno nego onako part-time ali se zaradi (dnevnicu) + hrana, vrijeme i piće ;D
E vidis to bi mi bas odgovaralo .Razumijem se u igre i kompjutere .Uzivam dok radim :D
Ako imas licnu karti otidzi u interex, merkator i tako te markete i dog se snjima da podijelis one papire po ulazu sta je tu tesko a dobijes 150-200 KM.

Ak nema licne dog se s drugom ili bratom ko vec ima licnu...
Zrela i pametna odluka. Najbolje bi ti bilo da prvo popričaš sa roditeljima. Možda oni imaju nekog prijatelja koji drži neku firmu il' nesto slicno pa će te preko štele ubacit. Ako otpadne to, vidi sa rođacima, prijateljima za posao. Ja sam prije tri sedmice počeo radit u jednoj firmi u G. Vakufu. Posao nije težak, obična montaža poklopaca. Plaća nije bog zna šta, al' meni 360 KM mjesečno je sasvim dovoljno. Malo da skupim si para dok nije krenuo fax. Nećeš vječno živjeti na leđima roditelja. Što prije počneš sam zarađivat, bolje za tebe. Nećeš morat gledat hoće li ti neko dati marku il' častit te. Imaš svoj keš, libo te. ^^
ultranumb je napisao/la:

Haj sada sebi opali jedan samar.
Ili barem na kraju posta napisi crvenom bojom da sam ti ja dao samar.

@Tema
Imas malo godina, tesko da ces igdje naci posao.
Meni roditelji traze posao vec par godina i nista ne mogu naci. A imaju skole zavrsene. Kako onda da ocekujes da se zaposlis sa samo osnovnom skolom?

Pokusaj po nekim internet klubovima da pitas, mozda i po kaficima da budes kao ispomoc kada dodje roba. Tesko da ces ista naci, ali haj, vrijedi probati.
A sto Bojan kaze, auto praona je ZLO. I ne mozes bez vozacke.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.