Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] Ramiz

250 pregleda · 14 odgovora · otvorena 05.08.2010. u 10:15

Evo da otvorim novu temu sa svojim radovima :$

Renderi su moje drugarice

I poceo sam raditi neki mali web design za sebe ovaj put sam se malo vise potrudio

Nemojte biti strogi, ovo mi je tek 3 design, ali 2 malo ozbiljniji

Home
O meni
Usluge
Galerija
Favourite
Kontakt

I da samo jos kazem... otvorio sam blog koji pokusavam malo da sredim tu cu postavljat svoje radove dok ne napravim nesto ovako... - kao ovaj web iznad

Ako imate nekih pitanja oko fonta, .psd, ili materijala kojim sam se sluzio - pitajte me preko gb

Hvala

Ramize jel ti citas tutoriale ikako ili izmisljas iz glave ?

Sigovi su low jos gori nego prosli, pozadina previse prazna, koristi neke effekte druze ubacuj malo c4da i provlaci kroz one filtere :S font katastrofalan na svakoj. i izbaci taj glow sta ce ti xD

Evo ti par koristnih tutoriala za sigove.

Font tutorial

Veoma koristan tutorial koji bismo svi trebali pročitat

Sto se weba tice isto je los a pogotovo taj Ruski font jer uopste nije namjenjen za web, za web ti vise stoji jednostavniji fontovi kao OVAJ . Evo ti tutorijali pa se uci nemozes bez njih kad tek pocnes.

http://www.smashingbuzz.com/2010/06/30-best-ever-collections-of-website-design-tutorials/

tebi treba neki slican ovome

tutorial:

http://www.adobetutorialz.com/articles/2841/1/Professional-Modern-Web-Layout

sretno u daljem radu

Singovi : ~

Ocjena bi bila i veca samo da nije 3 singa . Previse ima nepopunjenog prostora .

Web Desing : ~

Veoma lose, previse jednostavno i isto kao u 3 singu prazno ali rekao si da si pocetnik u tome i zato je ocjena 2 mada je ovo za 1 ali cijenim trud

Font kriza

Web design ne vidim, pa ga ne mogu ni ocjeniti

~edit

Font kriza, button's, boje, nista mi se ne sviđa. Neko je iznad mene napisao ovaj font Titilium vako neš.. Taj font je extra za web design
Ramize je***a ja . Webdesign ti je prelos, kao i sigovi. Vidi ovo, kad radis takozvani webdizajn, gledaj da bude sto pregledniji, i da bude jednostavan a tako očaravajuci. Nemoj neke drečave boje koristiti.. Sigovi hmm.. ne znam, ako se to moze nazvat' sigom :/ . Samo ubacis brusheve sta li vec' ? Poslusaj savjet mnogih nas, citaj tutorijale, vjezbaj i to. I nakon sedmicu dana, postavi temu i vidjet cemo napredak .. Od mene 3, kao za neki trud nesto, al' eto ..

EDIT

Ispravio sam na 2 samo zato sto imas volje za ovim i sto se trudis da nesto osmislis, ali ako cemo iskreno, radovi su za pola zvjezde.
Ili ne citas dovoljno tutoriala, sugestija, savjeta etc., ili ovo nikako nije za tebe.
E moj Ramize. Da ne bi pričao mnogo, jer su ovi prije mene većinu rekli moja ti je ocjena:

Font je katastrofa, boje su drečave, renderi se ne uklapaju nikako a web-u možeš dati ime Rainbow :D. Ima previše drečavih boja, ništa nije raspoređeno a nije ni pregledno. Uglavnom čitaj još tutoriala, valjda ćeš napredovati.
fontovi blee. niđe veze, e ! jaranice, nisu ni one nešta

+
- Ocjena :

Nisam neki stručnjak za sig-ve ali znam da se ovo ne može zvati sigom . Previše efekata nabačaš pa misliš to je ok , jarane moraš malo kontrolisati to . Još ubaci neki c4d . vjeruj mi da bi sig bio veoma ljepši .

Evo daću ti 2 veoma dobra i koristna TuT-a .

Ovo je Archiev TuT , po meni je veoma koristan i dobar

Evo jedan preko kojega ja vežbam

Enjoy
Sigovi nothing special, moglo je puno bolje. Vidi se da si htio da izgleda "moćno" ali nisi postigao tu ljepotu siga. Web design, blago rečeno očajan, ali eto, početnik si, kažeš da ti je tek treći. Ne želim biti grub i evo ti trojka mada nije ni za to:

nisu mi nesto sigovi , citaj jos tutorijala , ne razumijem se u ove sigove jer ih i sam neznam radit al kako ostali rade sigove ovi su losi , samo nabacani brushovi render a i font se pomalo ne uklapa ko sto kayoty kaze .... dalje webdesign jako los prvo vjezbaj radit ove male radove kao sto su logoi , sigovi .... pa tek onda kad sve to usavrsis predji na web design....

Citaj ti jos tutove, sva 4 siga su na isti fazon, low su, ne valja ti font i kakve su ovo cure nemaju 10godina.
Radovi iskreno nisu loshi, malo vise citaj tutoriale i bit' ce dobro .

ocjena od mene
Sigovi nisu nesto bolji su ti bili prosli put
a font ti je glup citaj vise tut-ova ali bice nesto od tebe

ni jedna volja nece prekrit tvoje sadashnje neznanje

http://alpine.brainkiller.be/Resources/Fullsigtut_techniques.png

drzi se tutoriala ako mislis da napredujes. u suprotnom se ostavi ps-a

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.