Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

-

187 pregleda · 7 odgovora · otvorena 02.08.2010. u 13:32

Vozdra, ćao, ha hu.
Nemam vremena da guglam, pa ću ovde postavit' pitanje i molio bih odgovor korisnika koji se već susreo sa ovim. Poštedite me odgovora tipa 'google is your best friend' etc. Žurim i nemam vremena isprobavat 1337 opcija, treba mi adekvatan odgovor.

Naime skinuo sam film i prevod, naravno prevod je iz 2 cda, prevod1.srt i prevod2.srt, od istog autora..

Počeo sam gledat' film i prevukao prvi title i normala sve, i sad prestao je radit' title što je i normalno, te sam ja stavio drugi title ali ne radi. (Radio bi kada bi i film bio iz dva dijela, ali on je iz jednog.)

I prvi, i drugi title su podešeni da počinju od početka filma, jer je to namjenski rađeno za film iz dva dijela, ako me kontate. E sad, da ne bi svaku rečenicu ja morao editovat što se tiće vremena. Jel ima neki program koji ima opciju da se pomjeri početak titla. Npr ako on počinje od 2 sekunde u filmu, da ja stavim početak od 1h i 35m i 2s.

Btw, koristim BS Player i na njemu nema ta opcija..
Na GOM playeru, imaš opciju da pomakneš prijevod za +0,5 sec ili -0,5 sec tako što pritišćeš tipke "." i "," 

http://www.gomlab.com/
FizzKhalifa je napisao/la:
Na GOM playeru, imaš opciju da pomakneš prijevod za +0,5 sec ili -0,5 sec tako što pritišćeš tipke "." i "," 

http://www.gomlab.com/
Trebalo bi mi pola satada držim tipku dok ne dođe do određene scene ><
uNb je napisao/la:
Trebalo bi mi pola satada držim tipku dok ne dođe do određene scene ><
Drži 
Ako je film DVDrip traži i prijevod DVDrip kako bi bili kompatibilni, ili se pati kao što ti je Risk objasnio.Moja ti je preporuka da pređeš na GOM player ima više opcija i jednostavniji je za korištenje.
Rješenje
Nije GOM bolji. Bolji je BS player. I može to uraditi.

Prvo otvoriš Subtitle editor.

Screenshot 1:

Onda u njemu selektuješ prvi red prevoda, i pomoću adjust delay pomjeriš cijeli prevod unaprijed za koliko ti treb.

Screenshot 2:

Uploaded with ImageShack.us

Post dobio aplauz od ultranumb

ultranumb je napisao/la:
Nije GOM bolji. Bolji je BS player. I može to uraditi.

Prvo otvoriš Subtitle editor.

Screenshot 1:

Onda u njemu selektuješ prvi red prevoda, i pomoću adjust delay pomjeriš cijeli prevod unaprijed za koliko ti treb.

Screenshot 2:

Uploaded with ImageShack.us
ovo takodjer moze u subtitle workshopu sve odraditi

Ovo je samo jedna od opcija koju nudi ovaj program za editovanje:

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.