Pozz drugar. Trenirao sam kao mali karate, a onda kad sam bio 6 razred osnovne presao na dzudo, i onda u 8 poceo uporedo i ju jitsu, pa sam batalio ova dva i kad sam krenuo u srednju poceo taekwondo.
Kao sto su pre mene ovi clanovi rekli taekwondo sluzi za udarce nogama.
Ja ti necu davati neke klipove (kucaj brale sam na youtube - taekwondo imas ih mali milion).
Nego cu ti dati par smernica.
- Ako zelis da naucis udarce nogama nemoj da cekas pocni trenirati taekwondo, nemoj da te bude sramota godina (ako si stariji)
- Preko klipova ne mozes nista nauciti
- Ako zelis da naucis da se tuces, tu ti ne pomaze ni jedan sport, jer svaki borilacki sport te uci da se branis.
- Ono cega moras biti svestan jeste da ne mozes ti za nekih par meseci biti dobar borac. Jer da bi postao dobar borac trebaju godine rada i znanja, kao i odricanja.
Ono bitno sto ti moze u ovom trenutku pomoci:
- Istezanje
- Probaj naci neki klip gde te uci osnovnim udarcima i to ce ti biti dovoljno za neku samoodbranu
- Obrati paznju na stav koji drzis, moras biti cvrst na tlu
- Nije sve u nogama (ima nesto i u glavi)
Ako hoces da budes neki ulicni fighter batali ovo sve gore sto sam ti naveo. Izadji na ulicu i nadji nekoga koji je vec od tebe za glavu i potuci se sa njim udaraj kako znas i umijes. Da bi bio glavni moras imati znas vec sta

)))
I kroz par ulicnih tuca, ces steci neku rutinu. Probaj obilaziti nocu betonska igralista ako si u velikom gradu poput Sarajeva. Na tim igralistima navece se likovi tuku za pare. Pa okusaj se i u tome.
Sve najbolje! Pazi da se ne povredis. Ovo za street fightera ti ne preporucujem, jer verujem da nemas ono sto se trazi

))