Odmah sam spakovao osnovne stvari u jednu vecu kesu i krenuo prema aerodromu. Trcao sam niz stubiste, i kako sam izletio iz haustora ugledao sam taksi. Digao sam ruku a on je samo prosao pored mene. Stao je na semafor, a ja sam potrcao. Pokucao sam na vrata a on ih je otvorio, i odveo me gdje sam trebao. Usao sam i pitao gdje je let za Norvesku. Radnica mi je rekla da sam zakasnio, i da ce za nekoliko minuta poletiti..Raspravljao sam se sa njom nekoliko sekundi a onda je pitao ko je sef. Rekla je da ga trenutno nema, i da je glavna dama koja je bila nekoliko metara iza mene. Prisao sam joj i za minutu joj objasnio koliko volim djevojku koja je u tom avionu, i da moram i ja biti u njemu. Nema sta nisam rekao u toj minutu, ali shvatila je poentu. Nasmijala se i rekla: " U ljubavi jednostavno ne postoje pravila, pricekaj malo.." Nazvala je i rekla da avion nece poletiti dok ne udje osoba koja malo kasni, misleci na mene. Zahvalio sam joj se i rekao joj da me je spasila. Ona se opet nasmijala i rekla da pozurim, jer avion nece cekati jos dugo. Trcao sam kao lud, i napokon sam usao u avion. Primarni cilj mi je bio da sjednem na neko mjesto a da me ona ne vidi. Tako je i bilo, ugledao sam je..Bila je zauzeta svojim stvarima, a ja sam to iskoristio i proletio pored nje i sjeo na odlicno mjesto. Dva mjesta iza nje..Stjuardesa je razgovarala sa njom a onda prisla meni. Nisam shvacao u cemu je problem. Rekla je da je jednoj dami pokvareno sjediste i da joj treba novo mjesto. Pitao sam je zar nema neko drugo mjesto osim ovog pored mene. Rekla je u smislu smislicemo nesto izvinjavam se na smetnji. Nije ni zakoracila, a ja sam je uhvatio za ruku i rekao da moze sjesti pored mene. Nasmijala se i otisla do voljene. Ja sam brzo uzeo kapu i stavio je na lice praveci se da spavam. Prisla je i pozdravila me. Ja sam joj odgovorio na to sa zdravo i okrenuo se prozoru. Bacio sam pogled na sekundu da vidim sta radi, a ona je citala neki magazin. Promjenio sam glas i bio je veoma smijesan ali dijelotvoran. Rekao sam joj da ljubav jako boli. Ona je rekla da je to veoma tacno i da je upravo raskinula dugu i lijepu vezu. Pitao sam je zasto je moralo biti tako. Odgovorila je da mora putovati u Norvesku i tu ce nastaviti zivjeti pa se nece vidjeti vise. To je rekla veoma tuzno. Ljubav nema pravila, rekao sam tiho. Da i to je tacno, odgovorila je. Da je to neki pravi zaljubljeni momak pratio bih te ma gdje god krenula. A onda mi je rekla kako ga je povrijedila i da nije zasluzila da je prati. Onda sam rekao par recenica.....
Zasluzila si to svakim svojim danom u kojem si se trudila da njemu bude lijepo. On te je volio, voli te, i voljece te. On je tuzan i zeli ponovo biti sretan. On nema dusu, hoce da je vrati. On je zaljubljem u tebe. On je bez tebe mrtav..
Skinuo sam kapu i pogledao je u oci. Sledila se i nije mogla da vjeruje. Zagrlila me je i pocela ljubiti. To je trajalo nekoliko minuta.
Dosli smo u Norvesku i poceli novi zivot..Ljepsi zivot.
Heh, zaista zivot nije zivot bez ljepse polovice. Iako je tesko naci osobu uz koju ces se osjecati najboljim na svijetu, ali ako slucajno naletis na nju, tu priliku ne smijes propustiti. To je jedna od onih zivotnih prilika, a ta prilika ne kosta nista. Samo trebas osvojiti njeno srce, kao sto pisac vuce covjeka da cita i ne da mu da zatvori knjigu..
Do sljedece price...
Hvala na citanju. Svi komentari dobrodosli.
Zasluzila si to svakim svojim danom u kojem si se trudila da njemu bude lijepo. On te je volio, voli te, i voljece te. On je tuzan i zeli ponovo biti sretan. On nema dusu, hoce da je vrati. On je zaljubljem u tebe. On je bez tebe mrtav..
Skinuo sam kapu i pogledao je u oci. Sledila se i nije mogla da vjeruje. Zagrlila me je i pocela ljubiti. To je trajalo nekoliko minuta.
Dosli smo u Norvesku i poceli novi zivot..Ljepsi zivot.
Heh, zaista zivot nije zivot bez ljepse polovice. Iako je tesko naci osobu uz koju ces se osjecati najboljim na svijetu, ali ako slucajno naletis na nju, tu priliku ne smijes propustiti. To je jedna od onih zivotnih prilika, a ta prilika ne kosta nista. Samo trebas osvojiti njeno srce, kao sto pisac vuce covjeka da cita i ne da mu da zatvori knjigu..
Do sljedece price...

Hvala na citanju. Svi komentari dobrodosli.