-Inspirisan Marčelovom lirikom počinjem pisati priču.Kako nevjerovatno.Ja pišem priču?Nije bitno.Pa za pismene zadaće jebote nisam mogao sastavljati teme jer su mi bile omiljena mržnja.A sad evo, pišem priču.Ovo nije standardna priča koja ce da bude na 10-ak stranica.Cilj mi je samo stranicu popuniti.Nisam umisljen.Ne znam pisati.S ovim necu daleko dogurati.Jel' vama do sada išta jasno? Naravno da nije.Pa nije ni meni.Jer sada tek pocinje.Ovoj vrsti književnog teksta ću dati novi naziv.Ovo do sada nije postojalo.Nije anegdota,basna ili priča kako sam je u početku nazvao.Ovo je lirmanija.Da, Ja sam smislio naziv i nije mi trebalo mnogo vremena.Lirmanija je moj stil ,mozete ga imitirati ali nikako kopirati. Pišite o pjesmam Lepe Lukić ali nikako o Marčelovim. Nazovite svoj stil Lepomanija,svejedno mi je.Ali ne zovite ga lirmanija, osim ako ne pišete o Marčelu.A ja sam rekao da se to ne smije.On je samo moj predmet opisivanja u mojoj književnoj vrsti.Prihvatite to kako god hoćete.Da li da počnem sa opisivanjem onoga što želim ili da vam još prijetim?Šala naravno.Inspiracija za lirmaniju mi je došla kada sam cijeli dan slušao pjesmu „Uskurativna“. Volim je.Svidja mi se stil i riječnik.Poslusajte ako niste.I ja mislim da više pi***m od svih ovih šminki fensi, rap, hop, punk, rock,pop...Kako da idemo dalje kada sebe Seka Aleksić naziva „pop“ pjevačicom.Jesi ti normalna?Porediš svoje pjesme s pjesmama tipa „Milena“, „Još te volim“ i slično?Pa ponovo se vraćamo na Lepu Lukić. Ne tvoj stil nije sličan ni njenom,ali više liči na to nego na Fosile.Jebote , pa zar govna padaju s neba pa ne razlikujete ko je ko?Gramatika loša.Evo ga,na radiju dance.Neko voli ,neko pati, neko plaća ceh „Ljubav uvek ,ljubav svuda,ljubav veruj mi na reč“.Hmmm zamisli se malo.Pročitaj ponovno.Jesi shvatio?Nisi.Obrazložit ću ti tu nejasnu rečenicu.Da li se nejasnu pise odvojeno?Nije bitno. Ljubav uvek-kad mu trebaš voli te jebote, a uvjek mu trebaš,ljubav svuda-šalje ti srca preko poruka,ljubav vjeruj mi na reč-Volim tee.Shavatš sada koliko je lažnih osoba oko tebe.Napravi sada tri strane.Koji su s tobom od početka,koji su s tobom odkad pomažeš njima , i oni koji su s tobom odkad si se fajco s nekom/nekim iz njihovog društva.Koji su pravi?Teško procijeniti.I ja i dalje to trpim.Ali se pitam zašto je ova planeta uopšte stvorena i može li jedinka biti voljenja?Razmisli.Može li jedinka biti voljena, a istina ogoljena? Teško.Pitaju me pa zašto ne ideš u diskoteke? Vjerujte,ja samo razumijem urbano,a diskoteka je city kub za mene to nije normalno.Spomenut' ću i popularne sapunice.Zašto njih?.Pa u city klubu su oni koji znaju za Hose Pederosa koji je rođen iz braka sa svojom tetkom.Gluposti.Televizor.Pa sve je povezano .Kako gledati sapunicu bez TV-a? Uživo?Teško.Zato ni TV ne mogu gledati.Prosto nerviraju me i reklame .Svaka je „Pozovite nas i češite svoja muda super četkom.“.Ali o tom po tom.Čak sam prestao tražiti i pravu ljubav.Neka ona mene nađe .A ja ću do tada nekako da se snađem s pravcima moje lađe.Pitate se zašto ne tražim?Pa jer ove cure mlađe samo traze razlog neke svađe. Dok su ove starije samo pušikarije i imaju bivših je***a za tri cijele armije jebote.Zato stavim kačet na glavu i vraćam se u noći besane.Vi neki želite biti milioneri? Ja želim biti milioner u duši.Pravi milioner nekad uvjek nešto puši.Nije carstvo tako sjajno kako izgleda.Ali većina vas fura da je „Mister“ a vecinom je obični „Recycle Bin“. Sve je ovo paradoks.Ljudi su puni govana.Seru čim zinu.Al' ostaju puni govora pa džabe peru lijepu tišinu.Jer trenutno je maloumnost u trendu,naučno je dokazano.Danas samo biti gej je dobro jer takvim leđa čuvaju a nas normalne preko vatre vodaju.Mislite da je to ne moralno?Jesam li ispravno napisao ne moralno ili je nemoralno?Al' kako da mi se u džepu sve čini paranormalno kada nikad nemam para normalno?Objasni.I nađe mene prava ljubav i ja njoj fino: „Vodim me ta na mjesec, za medeni mjesec, i pišem ti pjesme, i serem sve u šesnest ako imam šanse da te kresnem.Ali i to je paradoks jer cura je rašarafljena i ne može da sjedi.Jesam li malo pretjerao? Nisam ja mislim.Ali šta je tu je.Ne mogu sada to promijeniti.Mislim da je od mene napisano teksta više nego je očekivano.Pokajat' ćes se ako ne pročitaš.O ne nećeš se samo kajati tek' tako.Samara će te ubiti.Stvarno gadno.Ili i ako pročitaš i ovo ne predložiš prijateljima nećes imat sreće u ljubavi.Znam da vam je svejedno.Jer živite bez city kluba.pozdrav,respect od mene do sljedećeg posta
.
.
....Kako prst