Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 15 bodova

Windows Problem

186 pregleda · 13 odgovora · otvorena 14.07.2010. u 12:19

Pozdrav ljudi , e ovako imam jedan veliki problem, kad upalim racunar otvori se desktop sve normalno sve ikone su tu ... ali nemog nista da otvorim , kad pointer prevucem preko start-bara pojavljuje mi se sat kao da racunar obavlja neki proces... pokusam Ctrl alt del i otvorim task menager , samo mi neobicno system idle proces 99%CPU usage... repairam windows .. udjem sve normala ... restartujem komp.. isto... sada sam ga opet repairovao i ne gasim ga... ima li neko rijesenje a da ne formatiram disk?
Mozes probat' ovo:

Start > Run > ukucaj: msconfig

Zatim u tabovima "Services" i "Startup" iskljuci vecinu programa, samo sotavi one neophodne (npr. drivere od grafe, zvucne, antivirus itd. obavezno ostav). Restartuj comp i ako bude uredu sve kad se upali, onda Tamo u Add or Remove Programs izbrisi bespotrebne softvere.
Skini Game booster.. inace to je za igre al moze i tebi biti od velike pomoci :D zaustavi ti sve nepotrebne procese...
TraXes je napisao/la:
Skini Game booster.. inace to je za igre al moze i tebi biti od velike pomoci zaustavi ti sve nepotrebne procese...
Gdje ti vidis da lik govori da mu igrica stopa ili mu je mal fps ?

@ontopic : system iddle ti tebi biti cpu 99 %

Instaliraj sp2 slab ti je ps za sp3
druge imao sam isti problem.
Ja sam inst Deamon Tools. Inače program za ono pravljenje virtualnog cd.
Nakon restarta sve je na mjestu svome samo sporo otvara gotov nikako.
Jednom sam uspio uraditi system restore i nadošlo je u normalu.
Ponovo sam ga inst i imao isti problem i dalje neznam doi čega je.
Bojim se da ćeš morat form komp.
Ako si sta instaliro probaj zaustaviti proces u END TASK gdje ti je 99% to zatvori i probaj.
Vidi probaj sta uradit
XicX je napisao/la:

Instaliraj sp2 slab ti je ps za sp3 :)
Jesi debill vidis li ti sta sam ja napisao...."inace to je za igre al moze i tebi biti od velike pomoci zaustavi ti sve nepotrebne procese..."

Taj program kad pokrene i kad bude u game mod moze radit sta hoce...nepotrebni procesi ce biti zaustavljeni a on moze pokrenut sta hoce ha ya :D veze ti nemas :D
XicX je napisao/la:

Instaliraj sp2 slab ti je ps za sp3 :)
core2duo 2.8
2gb ddr2 ram
hd4670 512mb
120gb hdd ^^

nikad mi se nije desavalo prije ovo :S sp3 mi je vec vec 6 mjeseci =)
TERmix je napisao/la:
core2duo 2.8
2gb ddr2 ram
hd4670 512mb
120gb hdd ^^

nikad mi se nije desavalo prije ovo :S sp3 mi je vec vec 6 mjeseci =)
Ne znam stvarno onda virusi
Imao sam isti problem i jedino mi je reinstal pomogao, bas me zanima ima li boljih rjesenja
reinstaliraj sistem... uradi sve ispocetka i ako nest cuvas na drugoj particiji skeniraj zbog virusa... imao sam isti problem jer mi je c uvjek bio cist... a d strava 60 i vise virusa..... reist sistem i redovno ga skeniraj...
Pokusaj dok se racunar pali pritskati F8 Te izaberi safe mode, (Proces pri kojem se ne pokrecu nikakvi programi) ..
Vidi sta si instalirao (Fake) Lose! Izbrisi to Ako ne bude od neke pomoci Reinstal windows :) Ako nesta nebudes znao PM me !
Ovako skini program zvan cclener i pogasi sve sto ti se pali
na startapu ako nije do toga moraces format disk
AMERCIVIC je napisao/la:
druge imao sam isti problem.
Ja sam inst Deamon Tools. Inače program za ono pravljenje virtualnog cd.
Nakon restarta sve je na mjestu svome samo sporo otvara gotov nikako.
Jednom sam uspio uraditi system restore i nadošlo je u normalu.
Ponovo sam ga inst i imao isti problem i dalje neznam doi čega je.
Bojim se da ćeš morat form komp.
Ako si sta instaliro probaj zaustaviti proces u END TASK gdje ti je 99% to zatvori i probaj.
Vidi probaj sta uradit
To sa Deamon Tools-om znam u cemu je problem, jezik koji je bio namjesten na racunaru je bio Bosanski, a bosanski jezik nepodrzava Microsoft odnosno nije priznat, sta ja znam, stavi croatian i rradice vjeruj mi!:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.