Treba mi neki program da selektujem slike i sve ih smanim da zauzimaju oko 200kb vratio se s mora slikao se sa fotoaparatom svaka slika 5mb volio bih okaciti ih na net pa mi je previse ! Ako ko moze pomoci bio bih zahvalan .
Diskusija
U kanti
Male , velike slike
201 pregled · 8 odgovora · otvorena 10.07.2010. u 15:08
Udjes u Paint.
File > Open
I lociras sliku udjes
File > Save As
Spasis kao jpg
i Zauzimat ce oko 200kb.
uzivaj !
File > Open
I lociras sliku udjes
File > Save As
Spasis kao jpg
i Zauzimat ce oko 200kb.
uzivaj !
To je tesko izvest, jer ako ti je foto aparat jake kvalitete onda i slike ispadnu kvalitetnije pa tolko zauzimaju. Mozes im probat smanjit velicinu pa ih onda sacuvat.
VSO Image Resizer.
Ja mislim, kad instaliras Word '07 da uz njega dodje neki Microsoft Picture Menager, tako nekako se zove.
Eh preko njega se to lagano moze uradit', znaci, pokrenes program, ubacis (bukvalno) slike u program, oznacis ih sve i imas opciju sa strane EDIT PICTURES.
Tu mozes mjenjat' velicinu i tak' to.
Eh preko njega se to lagano moze uradit', znaci, pokrenes program, ubacis (bukvalno) slike u program, oznacis ih sve i imas opciju sa strane EDIT PICTURES.
Tu mozes mjenjat' velicinu i tak' to.
dr_house je napisao/la:
VSO Image Resizer.
EDIT
rogram radi,odlican je i veoma simple za koristiti !
Ako jos nisi skontao, postoji ovaj nacin, valjda razumijes eng.. http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/learnmore/tips/eschelman2.mspx
U principu, samo moras skinuti ovaj Image resizer koji je u sklopu Microsoft PowerToys-a, naravno besplatan i legalan.. Za ostalo imas slike.. Kliknes na prvu sliku, drzis Shift i kliknes na posljednju sliku, desni klik, resize..
Simple as that..
U principu, samo moras skinuti ovaj Image resizer koji je u sklopu Microsoft PowerToys-a, naravno besplatan i legalan.. Za ostalo imas slike.. Kliknes na prvu sliku, drzis Shift i kliknes na posljednju sliku, desni klik, resize..
Simple as that..
Post dobio aplauz od ultranumb
Moze LOCK i DELETE
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.