Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Granica

102 pregleda · 6 odgovora · otvorena 04.07.2010. u 12:09

Dobar dan!
Imam jedno pitanje ciji odgovor ne mogu da nadjem na netu.Zanima me sta se sve smije prenositi preko granice a sta sve ne ?
Znam da se smije prenijet 1L Alkoholnog pica,parfem,steka cigara(200 cigara).To je ono sto sam naso na netu.Znam da je meso strogo zabranjeno ali da li se smije prenositi povrce voce keks slatkisi kafa itd..
HVALA VELIKA :)
smijes 1 L rakije po osobi , znaci ako ste u autu 4 odrasle osobe smijes 4 L rakije ponijeti.

nesmijes mesne i mlijecne proizvode (kajmak, sir itd..)
Koliko sam ja upoznat s tim, ja kada idem na more, roditelji normalno ponesu, čokolada, keksova, štapića, čipsova, smokija itd...

Ja mislim da se meso, voće i povrće nesmije prevoziti preko granice, osim ako nemate dozvolu. Naravno, nesmiješ posjedovati drogu, alkohol, cigare... (Ovo nije 100% sigurno, ali 99.9 da jeste tako).

HF
Zavisi u koju zemlju ulazis.. Imas na stranicama ministarstava svake zemlje, sta smijes, sta ne smijes.. Reci koja ti zemlja treba?

Pretpostavljam Hrvatska, na ovom linku imas sve sto te zanima: http://www.carina.hr/Putnici/PutniciOdabir.aspx
Jedni sta znam je da možeš prenijeti po jednoj osobi jednu šteku cigara i to je to
Uglavnom su ti rekli.

Nisam siguran al mislim da ima odredjena kolicina mesa koju mozes prenijeti ali mora biti peceno.
Ma poneses rakije i suhovine koliko ti volja, ostavis granicarima flasu rakije i svi zadovoljni ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.