Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[26.6] Utakmice - SP

235 pregleda · 20 odgovora · otvorena 26.06.2010. u 11:02

Nakon jucerasnje slabasne igre Svicarske protiv Hondurasa i nepostizanja gola koji bi ih odveo u osminu finala, te spanjolske pobjede nad Cileom (2-1) iz te posljednje grupe prosli su ipak na kraju Spanjolska i Cile.

Danasnjim danom ulazimo u osminu finala Svjetskog prvenstva. Reklo bi se, tek sada pocinje 'ONO PRAVO'.

Ja mislim da danas, odnosno veceras prolaze Urugvaj, odnosno USA.

Vase prognoze ?
Obje tekme , gusto , nema favorita..

Prva utakmica / 1X Forlan je cudo , ali nikad se nezna.

Druga utakmica , Amerikanci nisu nesto , Ghana nekako izgleda bolje od Amerikanca , tako da x2.
PROLAZE:
Urugvaj i Ghana
Ghana me ugodno iznenadila svojom igrom
1 ) Urugvaj protiv Juzne Koreje bi trebala biti dobra utakmica mada mislim da ce Urugvajci biti uspjesni od Juzne Koreje.

2 ) Gana protiv SAD-a veoma tesko procjeniti koji ce dobiti mada Gana je dobra u odbrani a i u napadu nije losa .Ovdje bi moglo biti 1 ali nikad se nezna sta SAD sprema ;)

Ko je uplatio na kladionici neka mu je sa srecom ;)
Gusto u obje utakmnice

1
1, gana prosla u osminu sa 2 gola i to iz penala
Bice stvarno gusta , ajmo usa
Uruguay pobjedjuje Koreu, moguci rezultat 1:0 ili 2:1
USA pobjedjuje Ghanu, 2:0 ili 1:0
Urugvaj - Koreja

Bit ce veoma napeta utakmica, azijski timovi su dokazali da su dosli na SP sa ozbiljnim namjerama, iako sa druge strane imamo cudesnog Forlana....
Moja prognoza : 1

SAD - Gana

SAD je ekipa koja ima veoma razvijenu igru u napadu, al' odbrana im nije najbolja strana, dok sa druge strane imamo Ganu koja je jedini africki tim u osmini finala, iako navijam za Ganu u ovoj utakmici ce biti gusto..
Moja prognoza : X

kthxbaii..

tranneee je napisao/la:
PROLAZE:
Urugvaj i Ghana
Ghana me ugodno iznenadila svojom igrom
U kojoj utakmici tacno? Mene licno su razocarali igrom protiv Australije (jedino tu utakmicu sam citavu gledao). Imali su igraca vise, a Australija je bila ofanzivnija od njih. Na kraju je zavrsilo 2-2, a moglo je biti i 3-2 za Australce, bilo dobrih prilika ali fulali, jbg.
Urugvaj i Gana pobjedjuju :)

rezultate nmg pogodit jer sam slabo gledao te utkamnice ;)
fobia je napisao/la:
U kojoj utakmici tacno? Mene licno su razocarali igrom protiv Australije (jedino tu utakmicu sam citavu gledao). Imali su igraca vise, a Australija je bila ofanzivnija od njih. Na kraju je zavrsilo 2-2, a moglo je biti i 3-2 za Australce, bilo dobrih prilika ali fulali, jbg.
Al kad skontas malo da je Italija ispala, Ghana prosla,
koliko su se Njemci mucili protiv Ghane i na kraju dali gol, i to jedva...S obzirom na prijasnje nastupe Ghane, veoma je unaprijedila svoj sastav
- Forlan rjesava.. Urugvaj dobiva 2:0 ili 3:1

- Gana dobiva : 2:1 ili 1:0
mislim da urugvaj prolazi al ne treba dole ni Ganu podcjenit ; )
1. utakmica Urugvaj , a druga utakmica ce jako zanimljiva biti , Ghana se odlično pokazala u svojoj grupi a i SAD protiv Engleske , po meni Ghana prolazi
tranneee je napisao/la:
Al kad skontas malo da je Italija ispala, Ghana prosla,
koliko su se Njemci mucili protiv Ghane i na kraju dali gol, i to jedva...S obzirom na prijasnje nastupe Ghane, veoma je unaprijedila svoj sastav
A dobro, to jeste; ali, imali su srece - sa obzirom da su zavisili od Srbije koja je, iako je bila mnogo bolja, izgubila od Australije.

Ali, istina je da su odlicno izdrzali pritisak Njemacke i izgubili samo 1-0 + su imali neke svoje sanse.
Evo da kopiram sto sam pisao na Game-Pixel forumu.

Sto se prvog meca tice, mislim da ce biti malo interesantniji od SAD i Gane. Urugvajci ovise o zadnjoj lini. Arevalo je glavni igrac Urugvaja. Ako Ki Sung Yong "onesposobi" igru Arevala, Forlan i Suarez ce morati igrati malo defanzivnije pa ce i J. Koreja imati vise sansi za napade. Navijam za Koreju samo zato sto su na pocetku prvenstva bili autsajderi Isto tako, ocekujem vrlo napetu igru i mozda cak vidimo penale.

U drugom mecu snage ce odmjeriti Amerika i Gana. Ovo ce biti interesantna utakmica jer ako Amerikanci dadnu gol rano u utakmici to ce otvoriti igru Gane i bit ce napeto do kraja sa jos mogucih 2-3 gola. S druge strane, ako igraci Gane zabiju rano gol onda ce se svi povuci nazad i braniti svoj gol sto ce uveliko otezati igru Amerikanaca. Sta god da se desi, ocekuje nas vrlo napet mec izmedju Amerikanaca i jedine Africke reprezentacije u knock-out fazi takmicenja.

Sad, predikcije?

Urugvaj - Juzna Koreja: 2 (moguci rezultat: 1:2)
SAD - Gana: 2 (moguci rezultat: 0:1)

EDIT: zaboravih rec', Forlan je u sjajnoj formi ali kao sto sam napisao, Arevalo im je kljucni igrac.
Obadva meča su kečevi mislim. Ali ništa ne isključuje iznenađenja. Ipak je sada na redu knock out faza.
Retardirano je što svaki dan otvaraš nove teme.
Mogu otići na sportin.ba i pogledati koje su utakmice.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.