Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Split Second

211 pregleda · 4 odgovora · otvorena 20.06.2010. u 23:05

Vozda dobri narode.

Igram igru evo dva dana, svidja mi se pa reko da napravim diskusiju.

Ukratko, igra veoma slici filmu Death Race (tko je gledao film, znati ce o cemu se radi odma).

Snima se tv emisija, vi vozite auto i takmicite se kroz razne modove, race, splashdown (kada vozite se sami na traci i helikopter vas gadja granatama, il koje vec naouruzanje) i jedan isto veoma slican (ne znam ime) samo sto iz kamiona ispadaju bacve, koje naravno ne smijete udariti.

Ovaj zadnji mod bih usporedio sa jednim dijelom iz filma, kada dolazi kamion, kako su ga nasi ljudi preveli "Veliko zlo".

Eh sad, svaki utrku koju osvojite dobijate odredjene poene, koji vam omogucavaju prelazak u sljedecu sezonu serije i ujedno i otkljucavaju nova auta.

U race modu, dok se vozite, kada driftate dobijate neki vid poena s kojim mozete aktivirati posebne efekte, kao sto su razne explozije, da bi unistili auto protivnika i "ostavili ga malo pozadi". Naravno, to se moze i vama desiti.

Auta:
- Sto se njih tice, one se ne mogu modofikovat, osim boje. Takodjer, auta ne primaju izmjene u izgledu pri udarima.
Staze:
- Po meni veoma fino i interesantno uradjene, ima extra mocnih stvari kod onih caka kada aktivirate explozije.
Postoje dvije vrste explozija, mala koje napadate direktno u auta, i velike, za koje morate napuniti poene do kraja da bi mogli aktivirati u odrejdenom dijelu staze, koje i promijene dio staze, otovore neke nove putene, neke zatvore i sl.

Ja sam tek usao u 3 sezonu, tako da neke stvari koje nisam vidio, a vjerovatno ih ima posto dolaze postepeno, ne mogu vam reci/opisati. Zato, vi koji ste presli vise mozete, pa cu editovati temu.

Pozitivne stvari:
- Grafika - Rekao sam gore, po meni solidno odradjena
- "Faktor iznenadjenja" - Ne znam za vas, ali ja volim kada mi neko nesto "poturi" odjednom. Nikad ne znas kad ce biti, moras stalno biti aktivan.
- Ostale "popratne" stvari

Negativne:
- Upravljanje vozilom - Po meni jedina velika zamjerka u ovoj igrici je upravljanje vozilom. Veoma cesto vozila su kruta i tesko je snima upravljat, i ured sama drifataju. Ne treba nesto puno skila i vjezbe.
- Ne ostecenost vozila - To sam naveo i prije, ne smeta mi nesto puno, ali sigurno da bi bilo dosta bolje kada bi vozila poprimala ostecenja.

Moja ocjena:
- 8/10

Sta vi mislite? Sta su po vama pozitivne/negativne stvari? Sta bi voljeli da ima/nema?

Fil fri tu diskas!

- Moguce greske u tekstu, ne zamjerite.

EDIT:
Zaboravih dodati trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=WpnUzI04_1s
Te vijest sa Gamers.ba:
http://gamers.ba/vijest/10746/split-second-datum-izlaska/

EDIT: Kad sam ja vec ovoliko napiso, udostojite se i vi pa napisete nesto vise od jedne recenice, makar 2. Hvala.
THE_BEST je napisao/la:
solidna igra,posebno zabavan mi je split screen mod
- aaaaaaaj ne seri da ima takva igricaaa j**o teee :D
- gledao sam Death Raca, znaci prejak film, a ujedno mi najdrazi glumac glumi glavnu ulogu

- Jewel hvala ti :D ... idem skinut' ovu igru 9-)
"Takodjer, auta ne primaju izmjene u izgledu pri udarima."
Zbog ovog mi se igra ne igra nikako .To je preglupo .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.