Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 100 bodova

[comp]problem

196 pregleda · 20 odgovora · otvorena 17.06.2010. u 21:21

primjetio sam da mi se comp strasno pregrijava znaci al bas ono przi sad me zanima sta je moglo bit posljedica toga ili da li mi to moze uzrokovati neki kvar na laptopu i kako da to rijesim .

bila je tema danas samo sto sad dajem vise bodova

Ko mi da konkretan odgovor kako da ovo rijesim idu mu ovih 100 boba.

Nemojte pisati da otvaram kuciste jer mi je laptop i nisam imao iskustva sa tim .
Mozda je pao nekad ,pa mu se nesto desilo, a mozda je jednostavno dotrajao. Promjeni hladjenje u compu i rahat si

Znaci pregrijavanje 1337%, i meni je to bilo davno na mom laptopu, toliko je bio vruc da je otopio plastiku dole. Hladjenje promjenjeno i radio ko fingerica
jacky je napisao/la:
Mozda je pao nekad ,pa mu se nesto desilo, a mozda je jednostavno dotrajao. Promjeni hladjenje u compu i rahat si :P

Znaci pregrijavanje 1337%, i meni je to bilo davno na mom laptopu, toliko je bio vruc da je otopio plastiku dole. Hladjenje promjenjeno i radio ko fingerica :)
a kako da promijenim hladjenje da kupim novo to neide jer u mom gradu nema dijelova za taj laptop , a ispado mi nije nigdje nikad :|
profesionalac0 je napisao/la:
a kako da promijenim hladjenje da kupim novo to neide jer u mom gradu nema dijelova za taj laptop , a ispado mi nije nigdje nikad :|
Ima li kakav servis ili nesto ? Ako nema ne gine ti otic u neki veci grad
jacky je napisao/la:
Ima li kakav servis ili nesto ? Ako nema ne gine ti otic u neki veci grad :P
jbg nema al neide mi se nigdje ako ima neki laksi nacin neki program za to ili sacekacu mozda je neko imao ovakav isti problem pa da vidimo sta se moze rijesit
jbg nema al neide mi se nigdje ako ima neki laksi nacin neki program za to ili sacekacu mozda je neko imao ovakav isti problem pa da vidimo sta se moze rijesit
Pa kazem ti ja da je meni tako bilo Znaci probavo sve, ne moze. Dzabe ti sve , kad ti ne radi hladjenje
Kupis nesto tipa ovog:

http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=961
http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=867
http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=960
http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1183
http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=330

Ili nesto slicno...
Moj ti je prijedlog da kupiš novi hladnjak, ili da odneseš komp u servis ako si strpljiv.
EVo sta je meni bilo kompjuteru:
-Sporije funkcionise
-Stopa svako malo
-Ugrije se mozes jaja na oko isprziti

RAzlog MATICNA nesto je otislo u njoj.
I jednostavno ja sam nastavio igrati i maticna je riknula..
Mogao sam biti na kompjuteru 2 sata i cim se maticna pregrije automatski mi se gasi kompjuter

skupo 100 KM da kupim staru maticnu i sada fercera sve
- Ne mozes to nikako popravit'.. otisao ti 100 % kondenzator, tako je i meni bilo, odes u najbilizi veci grad, odnesi u servis i rjesen problem...

- to se ja mislim ne moze nikako popravit' (sad), jedino ako ne kupis ili popravis !
imam i ja laptop , grije se maksimalno, nezz do cega je, na kraju mi uspori, pa se ponekad i restartira, kupio sam onu podlogu sto se u usb usteka, sto hladi laptop, i puno mi je brzi od tad a naravno i hladniji, nisam ni ja svoje probleme rijesio, ali sam primjetio da su se poceli javljat kada mi je zauzece hard diska preslo nekih 200gb, vjerovatno je povezano
Probaj otvorit',i vidi da se nije prašina skupila,možda je od prašine ili neke tečnosti,pa da je začepilo hladnjak,otvori malo usisaj pusti da se malo ohladi pa vidi
Imam isti problem,čak se toliko pregrije da se i ugasi odmah. Ne znam kako da riješim problem :/
Heh smješno mi ono "radi ko fingerica" LOL

A što se tiče laptopa....
Prvo vidi šta ti to stvara temperaturu....
Imaš različitih diagnostic tools da provjeriš to (everest ultimate npr.)

Pa vidi šta se grije, CPU , VGA , HDD....

Procesorr i grafičku nećeš moći sam zamjeniti... ali hdd može ( i memoriju možeš sam mjenjati).

I još nešto, probaj odvojiti optičke pogone (Cd/dvd rom ili disketni pogon - šta god da ima).... Nekad oni stvarno znaju praviti belaja...
Jarane odnesi u servis platis i rahat si jarane !!!!
Odnesi u neki ozbilji servis ako nisi imao iskustva s tim !!!
Nemoj ni slucajno dad odneses kod nekog lika da ti to pravi(ako nije rod) !!!
Ukoliko si stavio laptop na platu lini nesto tkaneko on fakticki neoze disati i mozda je tu negdje nastao kvar. Najbolje bi ti bilo da kupis vodeno hladjenje i stvljaj ga gdje oces
Fino uzmesh laptop, odesh u imtec, platis im 10 KM oni ti ga ociste, nema prasine, moze se hladit = win
bolixx je napisao/la:

i rjesio si problem xD
HAHAHAHAHA dobra ova
a to se tice laptopa
sigurno ti je hladnjak otisao ili ga je nesto zacepilo . Odnesi u neki servis pa vidi sta je a ako ti se ne ide pokusaj otvoriti laptop i usisat prasinu i pusti a da se ohladi . Onda vidi da li se grije . Ako se opet grije onda je 100 % otisao hladnjak . GL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.