Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Intro - Conquer Online

107 pregleda · 3 odgovora · otvorena 17.06.2010. u 13:17

-Zdravo svima.
-Evo mene opet.Sad ću vam predstaviti jednu staru igru koju već igram nekih 4-5 godina.
-Riječ je o igri zvanoj Conquer Online napravljene i izdane od strane TQ Digital Entertainment-a.

-Naime radi se o 2D MMORPG igri koja je izašla na tržište 2004 godine.
-Razvijena i izdana od strane Kineske kompanije TQ Digital Entertainment-a,poznate razvojne kompanije u Kini.
-TQ Digital Entertainment je pored Conquer Online igre,razvio i izdao još neke igre kao što su:

1.Eudemonos Online
2.Zero Online
3.Crazy Tao
4.Way of the Five
5.The Warlords

-Sve njihove igre su u 2D fazonu,i veoma su slične jedne drugima.
-No da se vratimo Conquer Online igri.Igra ima mnogo potencija,kao i mnogo igrača.Jednostavno ima nešto što vas privlači da igrate
i ako nema baš mnogo sadžaja u samoj igri.Jednostavno odrađena a zanimljiva.Ja je igram već nekih 4-5 godina,ne baš aktivno,ali igra se.

Klase

-Klasa trenutno ima 6,originalno ih je bilo 5,ali s prošlogodišnjom ekspanzijom došla je i nova klasa.
-Klase koje možete birati u Conquer Online su:

1.Warrior

-Melee klasa.
-Može koristiti svako oružje(izuzev,luka i staff-a) kao primarno oružje za napad i štit za povečanje odbrane.
-Klasa je poznata po skill-u Superman,koji Warrior-u određeno vrijeme daje čak napad 10 puta veći od normalnog.

2.Trojan

-Najjača ofanzivna klasa u igri.
-Dual wield klasa,što znači da ima največi DMG u igri.
-Ima največi HP u igri.
-Posjeduje skill Cyclone,koji na određeno vrijeme daje brže hodanje/trčanje.
-Totalno mali resist na magije.

3.Taoist

-Ova klasa je podijeljena na dvije klase,koju od te dvije imate na izbor da birate na 15-om levelu.
-Dvije klase su:

3.1.Water Taoist

-Ako se odlučite na Water Toaist-a,onda ste se odlučili za support klasu.Nešto kao priest.
-Koristi heal spell-ove.

3.2

-Ako se pak odlučite za Fire Taoist-a,to je isto support klasa,ali u ofanzivnom smislu.
-Najbolja PvP klasa.
-Slab protiv Archera.

-Water Taoist i Fire Taoist se po izgledu nimalo ne razliku,jer koriste iste armore i iteme.
-Taoist-i se koriste Backsword-om kao svojim oružjem.

4.Archer

-Koristi se lukom kao oružjem.
-Posjeduje skill za letenje.Letenje je vremenski ograničeno.
-Ima veliki resistance na magije,radi toga je jak protiv Taoist-a.

5.Ninja

-Nova klasa,izašla prošle godine.
-Dual Wield klasa.
-Koristi Katane kao oružje.
-Dosta balansirana klasa.

Početak

-Kada otvorite igru dočekat će vas ogroman izbor servera.Jer je igra toliko popularna.
-Nakon št se ulogirate,pravite svog lika na čudan način.Svi likovi su izlistani i trebate izabrati jednog.
-Izaberete jednu od klasa,za svaku klasu su prikazana dva lika,muški i ženski.
-Kada izaberete možete još birati veličinu svog lika,da li će biti veliki ili mali i njegovo ime.

Više

-Sam izgled igre tj. njen interfejs mi se sviđa za jednu 2D igru.
-Gornji desni ugao je rezervisan za mapu.Kao i za dva nedavno dodata dodatka,Event i Path Finding.Path Finding ako je moguć,vas automatski vodi
do željenog mjesta.
-Bar se sastoji od kruga,podijeljenim plavom linijom.Plava linija je stamina,Pošto je moj lik archer,obje polovine kruga su crvene,što je HP.
-U Taoist-a je jedna polovina crvena a jedna za MP plava.Krug je okružen žutom bojom,koja predstavlja XP bar.
-Čitav donji dio je spojen,u lijevom uglu je smiješten bar sa HP-om,MP-om,XP-om i staminom.Pored bar-a se nalazi par ikona za
Shopping Mail,Lock Item i slično.Sredina je podijeljena na 2 dijela,mjesto za skill-ove i opcije igre.U desnom uglu je logo igre.
-Lijevi prozor je proširen za Chat funkciju,možete je uvijek ukinuti da vam text bude ispisan u glavnom prozoru.

-Inventory u igri se otvara u donjem dijelu interfejsa gdje su opcije pod nazivom "Items".
-Invenotry se sastoji od 40 slobodnih slotova.
-Nije ih moguće proširivati ili bilo šta slično.
-Svi likovi počinju sa 40 slotova.
-Pored slotva ispod možete vidjet broj gold-a kao i CP-a

-Valuta u Conquer Online igri je gold.
-Za Shopping Mail valuta je CP(Conquer Point).
-Gold je moguće dobiti pomoću nekih questova,i grindanjem.
-CP se dobija kupovinom pravim kešom.Mada nekada i eventi,gdje mob-ovi dropaju CP(B).
-B u zagradi znači Bound,ne možete kupovati ništa od drugih igrača pomoću CP-a,samo ga možete koristiti u Shopping Mail-u.
-Izgled Shopping Mail-a je jednostavan i ne nudi mnogo stvari.I mnogo je skup.

-Levelovanje u igri je više srednje klase.Ne možete se tako brzo levelirati.
-Omogućen je sistem Power Leveling-a,gdje jači likovi mogu levelovati slabije,ako su zajedno u timu.
-Za svaki level Team lider dobija VP-se(Virtual Point),koje može koristiti za dobijanje par nagrada.

-Skill-ovi u igri su mi super(za 2D igru).
-Mana je što ih nema baš mnogo.
-U igri postoje 3 vrste skill-ova.Jedan nazvan "skill" koji je namjenjen za melee skill-ove.Drugi magic,za magije.I treći XP skill-ovi.
-Xp se puni vremenom.Ide brže kada ubijate mob-ove.
-Skill-ove level-ujete tako što ih koristite i time dobijate skill exp.

-Conquer Online je jako dobro zaštićena igra.Toliko da nekad popizdite što sa nekim ne možete uraditi trade.
-Jer su uveli dosta nakvih zaštita za vašu virtualnu imovinu.
-To uključuje i ovaj Lock Item.
-Tu ubacite item,i zaključate ga.I onda ga samo možete vi koristiti.A možete se samo mjenjati sa trade partnerom.
-Za trade partnerstvo potrebna su 3 dana,a da bi se zaključani item otključao 5 dana.
-Još su uveli,da ako mjenjati neki dobar item za djaba s nekim,sistem će vas upozoriti da ako kliknete ok,da će item postati sumnjiv.
-Sumnjiv item se "nikako" ne može koristiti.Sistem će u roku od 3 dana provjeriti sve sumnjive iteme,ako se dokaže da su legalni,dodatak
sumnjiv će biti skinut,ako ne...znate uzmu vam item 'ladno.

-Gameplay igre je po meni odličan,i ako se nema mnogo toga raditi u igri.
-Sve se svodi na levele i brojke da budete jači.
-Ali igra ima nešto,što je čini zanimljivim.

-Quest-ova u igri nema mnogo,tek nekih grubo rečeno 100(mada nema ni toliko).
-Svi quest-ovi se mogu ponavljati po nekoliko puta na dan.
-Nagrade quest-ova su razni itemi.
-Nedavno su dodali specijalnu vrstu quest-ova,gdje daju fine iteme.Ti se quest-ovi mogu raditi samo jednom i iteme koje dobijete su Bound tipa.
-Pošto Kina ima dosta svojih tradicija,koje obilježava,to Conquer Online prati sa svojim sadržajem i quest-ovima.Tako da uvijek ima neki poseban
event ili tomu nešto slično.

-Itemi u igri su poredani po kvaliteti.
-Imaju 5 vrsta kvaliteta:Normal,Refined,Unique,Elite i Super.Poredao sam ih od najgoreg do najboljeg.
-Itemi mogu imati sokete,u koje se stavljaju gemovi,koji poboljšavaju statuse itema.
-Iteme je moguće plusati(+),što daje dodatne statuse itemu.Za plusanje se mogu koristit kamenovi i itemi koji su već plusani.
-S tim da kamenje stavljate u koji god hoćete item,a već plusani item se koristi za plusanje iste vrste itema.
-Svaki kamen daje određeni broj bodova za plusanje.Kada se bar za plusanje napuni dobijete +1 i tako dalje.
-Svako oružje u igri koje je kvaliteta Super sjaji.
-Opremi je moguće dizati level-e,svaki nekoliko levela,što zavisi od vrste itema.
-Itemi koji se koriste su:Oružje,Čizme,Naušnice,Ogrlica,narukvica,armor i talismani.
-Što se talismana tiče postoje 2.Za napad i odbranu.I sam ovim talismanima su dosta usrali igru.Na primjer vi ste level 130 imate nako loše talismane,
dođe lik lvl 30 sa super talismanima +5 i dva soketa u njima sa super gemovima,i zguzi vas samo tako.

-Igra ima sistem reborn-a.To jest ponovnog proživljavanja.Nakon što ste došli do levela 120(level cap je 135),možete se reborn-at.Ili ako ste na
levelu 110,što važi samo za WaterTaoist-a.
-Kada se reborn-ate,počinjete igru od početka,na levelu 15.sva vaša oprema na visokom levelu se spušta zajedno sa vama na level 15.
-Prednost reborn-a je ta kada se reborn-ate postajete jači,možete birati novu klasu sa kojom će te igrati,s tim da vam neki skill-ovi od prošle
klase ostaju.
-Kad ste reborn-nani sami stavljate atribut poene gdje želite,ali treba paziti kako se i gdje stavlja za koju klasu.Treba stavljati poene
tako da možete normalno koristiti zadnje level iteme te klase,i ono što ostane stavljati po svom izboru.
-Atribut poene,možete restartovati za DragonBall(item u igri).
-Atribute možete trošiti u Strength,Agility,Vitality i Spirit.
-Bolje se reborn-ati na što većem level-u,jer onda dobijate dodatne atribut poene.Poželjno je ne reborn-ati se prije 132 level-a.
-Ima još jedna šminka stvar,na primjer ukoliko ste se rebornali na level-u 132,i kao reborn-at lik došli do level-a 130,automatski će vaš lik biti 132.
-Nakon prvog reborn-a ima i drugi reborn.Drugi reborn je dosta bolji.Jer dobivate dodatne DEF poene u odnosu na one koji nisu drugi put reborn-ani.
-I još ste obilježeni plavim sjajom,koji super izgleda,po kome vas drugi igrači prepoznaju kao 2nd reborn-anog lika.
-Da dodam još kad ste 2nd reborn-ani,tri puta je teže da se leveluje.To jest tri puta više treba exp za level.

-Igra ima 5 gradova.
-U gradovima nije moguće napadati.
-Conquer online ima jednu mapu koja se zove Market.I u njoj možete ostaviti svog lika da prodaje iteme.
-U toj mapi ne možete napadati.

-Ono što je najzanimljivije u igri jeste PvP.
-Po meni najbolji aspekt igre.
-PK-anje je moguće na svakoj mapi,osim u Marketu,gradovima i glavnom gradu(gdje na čitavoj mapi nema PKinga).
-PK-anjem dobijate PK poene.Za svakog ubijenog lika dobijete 10 poena.
-Kada PK-ate lik vam postaje plav,i tko vas ubije dok ste plavi ne dobija PK poene,
-Na 30 PK poena postajete crveni,što znači da ako vas ubiju dok ste crveni,imate mogućnost da vam neki od equp-anih itema ispadne.
-Nakon 100 PK poena postajete crni,i ako vas tada ubiju idete u jail,gdje stojite dok ne postanete bijeli,što se desi na 29 PK poena.

-Guild sistem postoji,možete napraviti svoj Guild ili se pridružiti nekom postojećem Guild-u.
-Mislim da Guild možete napraviti na level-u 90 i potrebno vam je nešto para.
-Postoje Guild ratovi,ali u smislu svi guild-ovi protiv svih.Na jednoj mapi se rokate,postoji neka sprava POLE,koju uništavate,koji Guild
je uništi taj je pobjednik.

-Pored Guild sistema,postoji i Klan sistem.
-u jednom Klan-u je moguće imati do 10 članova.

-Postoji i Party sistem naravno.
-U Party može stati do 5 likova
-Exp se dijeli dok ste u Party-iju.
-Ako ste Party lider iznad glave vam stoji zvjezdica.

-U igri postoji BP(Battle Power)sistem,što veći BP,to ste jači.BP se dobija na osnovu level-a,kvaliteti opreme i reborn-u.
-U Klan-u je moguće dijeliti BP,tako da ako se nalazite na istoj mapi kao vaš klan suigrač,i on ima više BP od vas,on će dijeliti BP sa vama,
s tim da njemu ništa neće oduzeti,samo će se vama povečati.

-Conquer Online ima i sistem Mentor-Apprentice.
-Apprenticu je omogućeno dijeljenje BP-a sa Mentor-om ne bitno jesteli na istoj mapi ili ne.
-Kako se Apprentice leveluje,pomaže Mentor-u jer dobija nagrade.

-Pet-ova u igri nema

-Jedini Mount u igri je konj,koje je nedavno ubačen u igru.
-Na glupom principu su ga uradili,jer je i konj kao item,može se plusati,i daje dodatne statuse liku.
-Koristi Vigor za trčanje,čija veličina zavisi od plusa.
-Uglavnom ako nemate bar +5,isto kao i da ga nemate.A +5 nije uopće lahko(jeftino) napraviti.
-Dok jašete ne možete napadati.

-Oficijalna stranica za Conquer Online.
-Download link.
-Register link.

-Igra teži nekih 400MB i vrijedi je ako ništa probati,ko zna možda vas se svidi pa ostanete i igrati.Ja sam trenutno poluaktivan,i igram i ne igram.
-Ko bi želio probati igru,neka igra na serverima Myth->Titan,jer ja tu imam Archer-a,sa kojim vas u 1h mogu dići na 50-70 level.

-Moja ocjena za igru 5/5

-Minimalni sistemski zahtjevi

-Da ne pišem bezveze bla bla bla,100% može na Pentium 3,ipak je 2D igra,tom u korist još i stara.

Svaka ti cast za ovo Napokon neka tema ovdje koja je vrijedna citanja . Procitao sam pola ovoga a sad cu procitati do kraja i vjerujem da cu ovo probati

Hvala.
Prejaka igra, stigo sam do 110 lvl al' prekinuo zbog skole Mozda cu sad o5 poceti, ak' neko ima acc na Leo server potrazite me PrinceCaspian ^_^
jel igra neko ovu igru ako da na koem serveru i kako se zovete?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.