Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Account Metalno Zenica

161 pregled · 13 odgovora · otvorena 16.06.2010. u 17:33

Pristupna šifra korištena iz 14 gradova BiH i Meidena u Švicarskoj, 36 krivičnih prijava

Među 36 osoba protiv kojih se vode postupci je i sedam maloljetnika.

Prijavljene osobe su iz Lukavca, Travnika, Goražda, Tuzle, Tešnja, Mostara, Foče, Zenice, Bihaća, Gračanice, Nevesinja, Velike Kladuše, Meidena- Švajcarska, Doboja i Sarajeva.

Navedenim aktivnostima, prijavljene osobe su spomenutom preduzeću prouzrokovala materijalnu štetu u vidu uvećanih računa za korištenje internet usluga, čiji je iznos oko 23.000 KM

Jel to uredu ? tudje koristit ?
Koristio sam, išao na sud dva puta
united je napisao/la:
Koristio sam, išao na sud dva puta :)
I sta bilo na sudu ? pricaj malo
xE0N je napisao/la:
I sta bilo na sudu ? pricaj malo
Ah...

Prije toga sam išao u MUP dati izjavu, a onda su me pozvali na sud. Otišao i ondje bio sa još dvojicom momaka koji su zbog istog slučaja tu

Ja bio prvi, sudija ispitivao odakle mi, šta sam radio, kome sam davao, od koga sam dobio i tako te slične stvari, vjerovatno zbog one priče koju sam dao na izjavi da vidi da li se poklapa. Nije ništa govorio oko kazne i sl., jer njima je glavno da nađu onog "incijatora" tj. onog od koga je to sve krenulo, koji je prvi imao te podatke naravno nakon vlasnika metal.ts korisničkog računa.

Ne valja se zajebavati sa zakonom
I ja sam koristio taj acc, ja sam jedan od tih 7 maloljetnika :S
Ušao sam na acc samo jednom skinuo neku igru i to krajem 2008, i tek mi prije 2 mjeseca stigla kući prijava, tj poziv u policiju.
Još nisam bio na sudu ali izgleda da ću uskoro ići...ccc zbog 2 gigabajta
nyonyo je napisao/la:
I ja sam koristio taj acc, ja sam jedan od tih 7 maloljetnika :S
Ušao sam na acc samo jednom skinuo neku igru i to krajem 2008, i tek mi prije 2 mjeseca stigla kući prijava, tj poziv u policiju.
Još nisam bio na sudu ali izgleda da ću uskoro ići...ccc zbog 2 gigabajta
LOL, samo 2GB ?

Ja zbog 130MB :SS
united je napisao/la:
LOL, samo 2GB ?

Ja zbog 130MB :SS
Realno, 2GB = 40km, ja zbog pišljivih 40 km idem na sud?
Ja jednom, i nikad više
Nabio liku 30 gb prekoračenja, sljedeći mjesec meni račun doš'o 300KM. Nanu infrakt strefio, mami se šećer nije dizo 2 sedmice
Iz svega ovoga zaključujem : Ne valja krasti tuđe !
nyonyo je napisao/la:
Realno, 2GB = 40km, ja zbog pišljivih 40 km idem na sud?
2GB = 20KM

I nije to pišljivih, tj. nije njima do para stalo jaro, nego da vide ko je počinitelj, od koga je prvog krenulo. Meni niko ništa nije govorio za kazne a ako budu kazne neće se plaćati po prekoračenom prometu nego po jačini kazne ili kako se već to naziva ...
united je napisao/la:
2GB = 20KM

I nije to pišljivih, tj. nije njima do para stalo jaro, nego da vide ko je počinitelj, od koga je prvog krenulo. Meni niko ništa nije govorio za kazne a ako budu kazne neće se plaćati po prekoračenom prometu nego po jačini kazne ili kako se već to naziva ...
Jarane ja sam ti nabio 2100 MB tj 2,1 GB i u policiji su mi rekli da je to oko 40 km.
Nisam koristio Koristim neki od nekog lika, a imam još jedan od firme neke iz Sarajeva. Tako već 3 mjeseca
koristio
imo problema
ima 3 god nisam nista illegal radio sto se tice interneta 9-)
empty_king je napisao/la:
Ja jednom, i nikad više
Nabio liku 30 gb prekoračenja, sljedeći mjesec meni račun doš'o 300KM. Nanu infrakt strefio, mami se šećer nije dizo 2 sedmice
Iz svega ovoga zaključujem : Ne valja krasti tuđe !
Hahaha i ja sam jednom ja vidim skidam s tudjeg acc a meni ide limit hahahaha

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.