Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PVE odnosno PVP

182 pregleda · 8 odgovora · otvorena 11.06.2010. u 23:42

Dobro vece, dragi moji Gejmeri!!!

Imam jedno pitanje za vas.

Evo vec neko vrjeme igram wow-a, i naravno jos uvjek sam noob, ali dosta sam stvari naucio, i ustelio sam se koliko toliko...
Iako ima jos dosta za nauciti, ali evo ovo mi malo nije jasno...
Koja je razlika izmedju PVE geara i PVP geara, kad se koji koristi, kako jedan izgleda a kako drugi, i tako...
Ako ima neki ProWowas da mi ovo malo detaljnije objasni bio bi mu vrlo zahvalan!!!

Hvalla unaprijed,
Administraciju molim da ne brise temu, a onome ko pomogne i ko se potrudi, aplauz ako nije problem

@hvalla v3trox-u na objasnjenju, ali posto sam noob, nisi morao bas tako sturcnu ali eto...mislio sam da mi neko da odgovor kad se koristi jedan a kad drugi,, ali ipak hvalla
Teško za povjerovati, ali PvE gear se koristi u PvE-u, a PvP u PvP-u.

PvP gear mimo stats-a ima i resilience, dok je PvE gear više orjentisan na expertise.

Uglavnom u oba slučaja moraš nagurati dovoljno hit ratinga.

Za sve imaš cap-ove. To možeš naći preko googla, de ne pišem ja sad ovde doktorsku disertaciju.
v3Tr0x je napisao/la:
Teško za povjerovati, ali PvE gear se koristi u PvE-u, a PvP u PvP-u.

PvP gear mimo stats-a ima i resilience, dok je PvE gear više orjentisan na expertise.

Uglavnom u oba slučaja moraš nagurati dovoljno hit ratinga.

Za sve imaš cap-ove. To možeš naći preko googla, de ne pišem ja sad ovde doktorsku disertaciju.
Haj ti meni objasni da ne otvaram novu themu sta znaci spell penetration a sta armor penetration ?

Hvala Frisk i vetr0x
PvP oprema ti ima resilence za razliku od PvE geara koja je usmjerena na sto veci dps.
PvP gear ti ima vise stamine i usmjeren je na sto duze opstajanje u areni.
Ako ides sa PvE gearom u arenu 2v2 nestanes u 2 sekunde.
Isto tako kad ides sa PvP gearom u instance budes zadnji na dps meter

Armor penetration - da ti vise udarci probijaju kroz armor , plate valjda.
brokeN je napisao/la:
Haj ti meni objasni da ne otvaram novu themu sta znaci spell penetration a sta armor penetration ?

Hvala Frisk i vetr0x
Armor penetration (u daljem kontekstu ArP) smanjuje armor protivnika u direktnom procentu. Maximalan ArP koji možeš nagurati preko opreme je čini mi se cca 37%. Može se povećati na par načina :

• Warrior - Battle stance;
• Warrior - Mace specialization;
• Rogue - Serrated blades;
• Ne sjećam se dalje. XD

Spell penetration (u daljem kontekstu SpellPen) smanjuje spell resistance protivniku. U direktnom značenju radi sledeće :

• Povećeva dmg tvojih spell-ova;
• Smanjuje šansu da će ti spell-ovi biti potpuno resist-ovani.

SpellPen cap ne znam koliki je, ali je preporučljivo dići ga na minimum cca 55.

Post dobio aplauz od nera_f

Evo da ti ja malo nestrucno objasnim.

PVE gear koristis kad Raida-s (ako znas sta je Raid)

PVP gear koristis kad se Duelas tj. boris protiv drugog igraca.

PVP = Player Vs Player

Rekao si da si newbie pa evo malo pojasnjenje
Mnogo netacnih odgovara sam vidio ovde

prvo sta je bitno kod pve ? a sta kod PvP ?

Objasnio bi ti mnogo opsirnije da znam koju classu igras, i rekao bih sta gdje trebas buildovat itd,

Prva i glava razlika je u opcenitom gearu i nacinu na koji ga dobijas, sad trenutno i uvjek je tako bilo PvE gear se najvise uzima iz raidova 10-25 man, 5man instance i badge vendora, i ona na sebi nema Resiliance rating,

PvP gear se takodjer uzima ( Neki tj low pvp gear ) se uzima takodjer od badgeva ili od honora on daje resiliance, a offset za pvp se uzima od honora, a najjaci pvp gear se uvjek uzimao za Arena Pointse.

Glavna razlika izmedju svega ostalog su talenti jer svima je vec vrlo lako da kopiraju tudje talente kao De kopiraj od ovog lika on je imba, dobar je, sabija itd, prvo vi svoje talente morate da birate na osnovu gear'a, dali vam fali Krita?, Hita? hasta ili sta vec...

mislim da sam objasnio osnovne neke stvari, za vise informacija private msg, ili preko guestbooka ili licno na msn [email uklonjen]

bb thanks alo
PVE Player versus Environment
PVP Player versus Playe

Pve gear koristis za rajdanje
pvp gear duele,arene,bg-ove itd

pvp gear daje Resilience i sto ga vise imas to ti vise smanjuje protivnicki Crit rejting, npr ako protivnik ima 30% krita a ti imas npr 800 resilijensa to ti smanji da on ima 20% krita.

a na prajvatu ti je to svejedno, tesko ces naci server gdje radi Resillience, na pola tih servera neradi armor penetration itd.tako dok moze sa jednom opremom da rajdas i da igras pvp, instance nisu skriptane, ja sam jednom nasao server na kojem je radio WG ressilience skoro sve instance skriptovane i kako je taj server oboren nema vise servera da valja.
Razlika između PvP i PvE opreme je što u PvP opremi umjesto nekog statsa kao što je npr. "haste" dobiješ resilience.
Resilience ti smanjuje štetu samo od igrača, također štetu od kritikalnih napada, i efekte koji ti iscrpljuju manu ili životne bodove.

Ja ti preporučujem da pokušaš koristiti što više PvP opreme za PvP, zato što ti je izdržljivost puno veća nego kada si u PvE opremu.
PvE opremu koristi u PvE momentima, zato što će ti statistike karaktera biti puno veće, i resilience će ti biti nepotreban zato što se samo odnosi na igrače. Također možeš kupiti PvP opremu preko bedževa koje dobijaš u dungeonsima kao što su Violet Hold, Forge of Souls i tako dalje ;).

Nadam se da sam ti sve lijepo objasnio ;).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.