Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

VIsta Problem i to veliki! !!!!!!!

79 pregleda · 10 odgovora · otvorena 10.06.2010. u 19:08

Evo ovako , inače se razumijem u računare al ovo mi je nejasno ostalo.
Naime xp mi vise dosadio i htio sam da nabacim vistu.
Uzmem od jarana cd i inst vistu i sve radi komp moze podnijet koji ima
procesor : intel celeron 3 GHz
RAM :1 GB
GRAF:NVIDIA 512
uglavnom znam sigurno da do računara nije.
I kad sam to sve inst lijepo, jbg vista mocna radi komp farcera sve uredno i sad da napravim internet konekciju i to.
Bezicni net mi je tako da inst drivere od modema i napravim konekciju i sve to i kad se konektujem računar zakuje nemoze da makne.
JA hajd mozda je do računara nesto i restart.
I opet tako isto se konekt i nece.
I ja vratim xp da vidim da nije do neta nesto
KAD ono na xp sve uredno radi.
Čak sam i win 7 inst i na njoj sve uredno radi.
A s tim cd su jos dvojica inst i kazu da im isto nije mogao net.
Tako da ako je ko imao slocan problem da mi kaze bilo bi mi od koristi.Hvala:D
1GB rama, minimum za vistu, to ti je razlog
ako oces vec nesto novo ostavi 7cu vista je proglasena smecem stoljeca
Vista je meni extra operativni koristim je oko godinu i pol, i nikad nisam imo problema sa njom, igre lete bolje nego na XP.
A sto se problema tice vjerovatno ti je taj cd od viste ostecen, mada bi ti odmah pokazivalo da nesto nije u redu, ili mozda da pokusas nabacit service pakove ima ih dva za vistu...
crazy187 je napisao/la:
Vista je meni extra operativni koristim je oko godinu i pol, i nikad nisam imo problema sa njom, igre lete bolje nego na XP.
A sto se problema tice vjerovatno ti je taj cd od viste ostecen, mada bi ti odmah pokazivalo da nesto nije u redu, ili mozda da pokusas nabacit service pakove ima ih dva za vistu...
druze i ja mislim da je do cd jer ipak moze podrzat win 7 a nemoze *ebenu vistu.
Ostavio bih ja 7 al puno memorije mi oduzima a sto se tice viste ona je kao xp slična po memoriji pa sam zato htio.
AMERCIVIC je napisao/la:
druze i ja mislim da je do cd jer ipak moze podrzat win 7 a nemoze *ebenu vistu.
Ostavio bih ja 7 al puno memorije mi oduzima a sto se tice viste ona je kao xp slična po memoriji pa sam zato htio.
nista ti nepreostaje nego novi disk nac sa vistom, i nabaci servis pakove, jer su je dosta ispolirali sa ovim servis pakovima, jest bila sranje kad je tek izisla nisi mogao instalirat vecinu programa, igara i sl, al je sad extra...
[koju vistu si instaliro ako je neka od professional,premium,businies,ultimate.... one ti minimalno traze 1GB rama, a moze ti bit i da je do CD-a.....:D
mkoja97 je napisao/la:
[koju vistu si instaliro ako je neka od professional,premium,businies,ultimate.... one ti minimalno traze 1GB rama, a moze ti bit i da je do CD-a.....:D
ovdje se radi o ultimate.
pa ako je win 7 zahtjevniji od viste onda mi ni 7 ne bi mogla.
7 savrseno radi.
Instaliraj Windows 7 i ostavi je jer ti je bolja od Viste i brža, sigurnija..a i konekcija ti radi.
Ili, potraži drugi CD
JaX je napisao/la:
ako oces vec nesto novo ostavi 7cu vista je proglasena smecem stoljeca
that's right dude
ma šta će ti vista u kuji qrac ???
krade resurse računara,zahtjevna je,puna errora,jako malene performanse u igrama..win7 brz,odlične performanse u igrama,podrška za dx11 i starije igre,noviji ultimativno dobar paint (nebitno to sad tolko...),mlad,svjež šta ti drugo treba
AMERCIVIC je napisao/la:
ne brini se za to jer 7 ca ima neki dynamic shit sto prebaciva snagu i resurse na trnutno aktivnu aplikaciju recimo game neki jos ako imas dual ili quad procesor to jos bolje ferca

7 FTW !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.