Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Slanje brzom poštom

160 pregleda · 9 odgovora · otvorena 07.06.2010. u 01:13

Pozdrav,
je li neko imao iskustva sa slanjem robe (mobitela u mom slucaju) u drugi grad putem brze poste ili nekog slicnog servisa.

Javio mi se neki tip da kupi mobitel, ali je iz Bjeljine, i spominje brzu postu, da tako to zavrsimo. Medjutim ja nemam iskustva s tim, nije problem platiti to, nego kako mogu biti siguran da ce on meni poslati novac, da li je to na neki nacin 'osigurano' itd. Ako me razumijete. I otprilike koliko ce to kostati? Trazio sam na stranici poste, ali pitam za iskustva.
Pozdrav
Brza pošta ide iz ruke u ruku. Tj. ta pošta se ne podiže, nego ti je donosi poštar na vrata. I neće on dobiti paket dok ne potpiše i ne plati potrebnu sumu, koliko ti napišeš na paket.

Ako si ikad naručivao išta sa onih TV shop-ova, znaš kako ide.

Ti plaćaš poštarinu, ja mislim da je 6 maraka trenutno za maximalne pakete brze pošte.
v3Tr0x je napisao/la:
Brza pošta ide iz ruke u ruku. Tj. ta pošta se ne podiže, nego ti je donosi poštar na vrata. I neće on dobiti paket dok ne potpiše i ne plati potrebnu sumu, koliko ti napišeš na paket.

Ti plaćaš poštarinu, ja mislim da je 6 maraka trenutno za maximalne pakete brze pošte.
A bravo na objasnjenu .
Sacu i ja nesto slati tako :D
v3Tr0x je napisao/la:

Aha, hvala na odgovoru :)

To je ustvari EMS, ili sam ja pogresno skontao? Tako sam procitao na stranici bhPoste
v3Tr0x je napisao/la:

Provjereno je skroz.
Sigurno 100%
To sto si spomenuo TV shop.
Imali su roditelji kod mene takvo iskustvo :
Znaci postar dodje donese ti sta si naručio, ti lijepo dobijes obrazac nekakav pise na njemu svasta ima dole da se potpises, predaš pare poštaru paket je tvoj, svi sretni i zadovoljni.
Platis cijenu paketa+poštarinu kao sto je v3Tr0x rekao .

Tako da nemas brige oko toga
karaBATAK je napisao/la:
Aha, hvala na odgovoru

To je ustvari EMS, ili sam ja pogresno skontao? Tako sam procitao na stranici bhPoste
@ xE0N i ti : Nema na čemu.

To ti je ono što se u inostranstvu zove C.O.D., ilitiga Cash on Delivery.

Ne znam kako se zove kod nas.

I ova cijena od 6KM važi za Pošte Srpske. Ne mogu ti garantovati, ali sumnjam da je preko pošti BiH skuplje.
v3Tr0x je napisao/la:

I ova cijena od 6KM važi za Pošte Srpske. Ne mogu ti garantovati, ali sumnjam da je preko pošti BiH skuplje.
Ja sam tako kupovao, samo sto je mene postarina izasla ja msm preko 10KM...od Bijeljine do moje adrese...i da 100% je sigurno !
v3Tr0x je napisao/la:

Kod nas se zove "slanje pouzecem". A ne znam zasto forsirate bh postu kad imate dosta brzih kurir servisa tipa CityEx, TNT itd. Preporucujem CityEx, znaci nazoves ljude, dodju na tvoju adresu, pokupe paket, odredis cijenu paketa koju zelis, i u roku 3-4 dana dobijes pare. Simple as that.
ja sam to moro otic u postu podic, postar donese samo neki zuti papiric i ja ga uzmem i ponesem pare i odem u postu platim, potpisem i uzmem paket
odes u postu i posaljes paket sa naznakom "placanje po uzecu" i on kad dobije paket u ruke bubam sada ako je cjena 100KM on placa dodatnih 6KM koliko kosta takva dostava... ja sam nedavno tako nesto kupio covjek mi poslao i stiglo za manje od 24 sata.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.