Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

RTL ,NOVA TV

254 pregleda · 20 odgovora · otvorena 24.05.2010. u 22:53

Posto uskoro hrvati ukidaju signal zanima me jel imaju negdje na netu nova tv i rtl da se gledaju uzivo.
Za hrt 1 i 2 znam da moze posto sam gledao.
Moze link ako ima neko?
Ja ne vjerujem da ce ukinut program jer ovo ukidanje na mojoj kablovskoj televiziji je "uvedeno" od 2008., i nista od toga i dalje imam NOVA i RTL
Ne znam tacno gdje, al uglavno ima. Imas i onaj program instalirat pa preko njega geldat'. (:

btw, al je***o dere limit. ne isplati se gledati.
Ma i da ne bude ukinut, nije vazno.
Jel ima da se gleda preko neta?
Jesi gledao na njihovoj stranici ?
. www.novatv.hr
. www.rtl.hr

daniel je napisao/la:
Ma i da ne bude ukinut, nije vazno.
Jel ima da se gleda preko neta?
Ako se ne varam, mozes preko ovog programa. Samo skines, instaliras i odaberes zemlju..

Btw kad ce ukinut Novu TV? Omg, to je jedini program koji gledam otkad zivim u Sarajevu..
hrvati ne ukidaju signal nego prelaze na digitalni... ako ti je plazma televizija mozes nastaviti normalo gledati TV vise ovde
UKIDAJU FB UKIDAJU NOVU STA CU VISE KOJI KU**C U KUCIII ??
Rya je napisao/la:
Ako se ne varam, mozes preko ovog programa. Samo skines, instaliras i odaberes zemlju.. :-[

Btw kad ce ukinut Novu TV? Omg, to je jedini program koji gledam otkad zivim u Sarajevu.. :(
Ja sam pogresio.Ukinuce RTL sigurno, mislim da novu nece.Moj bad! :P:P:P
Hrt 1, Hrt 2, Nova, Rtl dobijaju taj digitalni signal, meni se svi kanali zajebali, i kupi stari onaj receiver, 50-60 KM i sad sve ferma, ko mlijeko cisto
daniel je napisao/la:
Ja sam pogresio.Ukinuce RTL sigurno, mislim da novu nece.Moj bad!
Uuuff.. Oke onda..

RTL ionako nemam ovdje u Sarajevu, a predobar program je..
Neka ukinu. Ionako gledam samo Discovery i National Geographic. Jesu se vala ovi iz nove mnogo ufurali. Stlano zbranjuju program i tako te gluposti. Bolje da je ukinu skroz.
reper3000 je napisao/la:
hrvati ne ukidaju signal nego prelaze na digitalni... ako ti je plazma televizija mozes nastaviti normalo gledati TV vise ovde
jes lcd nije plazma ocul moci gledat ako ukinu novu ???
daniel je napisao/la:
I sta sada jel zna neko???
Znam ja

Nova TV zabranila emitovanje u BiH!
Hrvatska TV kuća Nova TV donijela je 22.09.2009. odluku o hitnoj zabrani emitovanja svog programa na području Bosne i Hercegovine, koju je poslala svim nadležnim agencijama i kablovskim operaterima u našoj zemlji, potvrdila je za Sarajevo-x.com Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Odluku Nove TV prenosimo u cijelosti:

"Poštovani kabelski operateri u BiH,

Ovime Vas službeno obavještavamo da je Uprava Nove TV d.d. - Zagreb donijela izvanrednu odluku kojom se trenutačno zabranjuje re-emitiranje cjelokupnog programa Nove TV putem kabelskog sustava distribucije programa izvan teritorija Republike Hrvatske, odnosno od svih aktivnih članova Udruge kabelskih koncesionara i distributera TV programa - članicama AKOP-a, traži se trenutačna obustava daljnjeg re-emitiranja cjelokupnog programskog TV sadržaja Nove TV na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine.

Upućujemo zamolbu Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP) i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) da se programski sadržaj Nove TV u distribuciji programa putem satelita obavezno i u potpunosti blokira za re-emitiranjena području BiH u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Republike Hrvatske. Svaki drugi postupak re-emitiranja programa bilo kojim drugim načinom (dekodiranjem, downlinkom) smatramo povredom zakonskih autorskih prava.

Molimo da se navedena odluka u potpunosti slijedi i poštuje, a ista je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite prava za distribuciju i emitiranje televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljenog telekomunikacijskog teritorija. Program Nova TV je u kodiranom sustavu emitiranja i kartice za omogućavanje satelitskog prijama signala nisu u komercijalnom opticaju.

Ukoliko će se ova Odluka o zabrani prava re-emitiranja putem satelitske i kabelske distribucije programa Nova TV prekršiti, Nova TV d.d. će biti prisiljena momentalno poduzeti zakonom određene mjere protiv nezakonitim radnjama nanesenu stvarnu i komercijalnu štetu koja bi nastala re-emitiranjem programskog sadržaja izvan teritorija Republike Hrvatske,

Uvažavajući postupanje po nalogu za trenutačnu obustavu svake daljnje distribucije programskog sadržaja Nove TV", navodi se u odluci Nove TV.

c/p radio

EDIT posto ja ne koristim kablovsku u mene sve normala
daniel je napisao/la:
I sta sada jel zna neko???
Trazi ovdje
http://grandomanija.ucoz.com/index/internet_tv/0-9
Što se tiće nove oni su potpisal ugovor il do 2011 il do 2012 tako da...

p.s uskoro dobivam ovih 12 kanala digitalne sto hs daje... jel trebam imat plazmu il ?(zaista se ne razumijem )
prelaze na digitalno emitovanje, treba ti samo digitalni prijemnik (dodje u novijim lcd i plazma tv-ima)

a ako ukidaju, uzmi sebi fino digitalni resiver, neki jeftiniji npr opticum 4000c(70km) i fino gledaj ilegalno....:D:D

al su i rtl i nova vise isfurani rijetko novih dobrih filmova,,,jbs vise i rtl i novu i njihove blokbastere :D
Eno za 100 KM mi komsija ugradio digitalnu ima svega
kupis digitalnu i gledas koliko hoces... nema kodiranja i ostalih shitova
ja koristim kablovsku,pa veze nemam o to digitalcu nego kad njega kupim dali cu hvatati vise programa nego na kablovskoj mislim dali cu moci hvatati programe stranih drzava kao sto su discovery......

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.