Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Kucni Hosting

117 pregleda · 14 odgovora · otvorena 15.05.2010. u 21:16

Ovako,Da Li netko slucajno zna Sta mi treba koje masine da bi otvorio svoj Kucni Hosting Npr..GAME HOSTING ali ne samo za 1server vec da mogu hostat dosta servera Npr..Kao solucija.ba mislim da mi nece biti ni slicno ping ii to,ali da napravim nesto tako....Ako Ko Zna neka mi objasni detaljnije ovdje ili na msn [email uklonjen] za Komp nea problema Ostavljo bi ga ukljucenog 24 sata na dan aa imam ovakav komp 512 RAM 2.8 Ghz Inti 40 GB HD
nemoz sto ba na obicnom comp--u treba ti masina koja kosta do 3.000 km
Sa takvim kompom ne mozes hostat nista

Treba ti puno jaci komp i treba ti jako dobra(brza) konekcija.
prvo zaboravi da hostas bilo sta sa tim kompjuterom .

potrebna ti je serverska konfiguracija i dobar net ...
Treba ti prejak kompjuter to je kanta na bosanskom , konekcija ti treba ultra brzina hos sad hostat
Možes hostat na toj mašini manje zahtjevne igre kao npr. CS Server al jedan od 32 i ja mislim da moze jos jedan od 10-15 slotova, samo ti je potrebna stabilna, brza konekcija da bi igrali bez laga i naravno neki Linux operativni sistem, jer na windows ne bih ti preporucio.

btw. Vi se ne provaljujte iznad, mislite sto oni drze u ponudi po 6-12GB rama i da bi dizao server varate se. Imao sam ja masinu sa 1GB Rama i digao 5-6 servera po 32 slota i extra radilo, a procesor bio pentium 4 2.4 GHz
Vidi Vidi ovako ja sam Komp mislio pojacavat ali ako mi ko zna OBJASNIT ZA POCETAK molim vas imam ja konekciju dobru pravo NE brinite za komp ii za konekciju ajmo ko zna lagano ii polako ili nek me add na msn [email uklonjen] da mi objasnjava,,,Molim vas
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Reci mi da se šališ ? Reci mi majke ti da se šališ ? AHHAHAHAHHAHAHAHH
HAHAAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHA

Cuj 512 mb rama on bi da hosta aahahahhhaaahhahaahhahaahha
Prijatelju nekoliko stvari mozes ti hostati al host ce ti biti k´o ka**na, treba ti najmanja racunar dosta jači da ne zalazim u detalje pa ti treba visok upload itd.

A sad ako hoces da hostas jedan server za sebe i prijatelje nekih 10-ak slotova bi mogao a komercijalno ne mozes nista sa tom masinom
ahahahahaha, 512 MB ram--- buhahahaha

To nebi ništa moglo držat..
momak ti se salis,ja imam 3,5 GB rama i 3 GHz procesor(qwat core) i trebalo bi mi jos da bi mogao hostat do 10 servera
dixbn11 je napisao/la:
HAHAAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHA

Cuj 512 mb rama on bi da hosta aahahahhhaaahhahaahhahaahha
Sta je tu smijesno ne znam ? kako se hostaju web stranice preko 512 mb rama ?
Ako imas masinu od 5k KM moze nekoliko servera ovisi o svemu...ali moras se dogovorit sa nekim provajderom da ti da jaku konekciju
ili ti je ovo solucija..ne kao hosting
tj. kupis reseller i preprodajes ga vamo al moras da je masina sto bliza balkanu...u ovom gore slucaju to je FRANKFURT (njemacka)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.