Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[DISKUSIJA] Da li je televizija korisna?

291 pregled · 7 odgovora · otvorena 08.05.2010. u 13:24

Eee zdravo ljudovi moji, ev i ja ubacen u IF pa pomisli da ga malo osvjezimo.
Kao sto moze te vidjeti iz naslova teme u pitanju je televizija.Ja sam naveo neke dobre, lose strane, pa bih zelio da napisete vase misljenje.
Good +
EDUKACIJA: dobivanje informacija: upoznavanje krajolika, ljudi, kultura i običaja;
poticanje kreativnosti;
učenje stranih jezika;
praćenje sportskih događaja;
obrazovni i kulturni programi...

BAD -
poticanje nasilja i agresije;
pasivnost i neaktivnost;
stvaranje iluzija o životu;
neprimjereni sadržaji (ovisnosti o dobi);
poticanje rasističkih načela..
Skoro sam učestvovao na debati koja razmatra tu temu i zaključak je bio : "Televizija je svakako korisna , jer je to jedno od glavnih sredstava za informisanje , samo ne trebamo vjerovati svim informacijama koje vidimo na televiziji."
hmm,u nekim stvarima televizija je ITEKAKO korisna,ali u nekim je i veoma losha..npr ja sam sav engleski naucio preko filmova,i tecno ga govorim..ladno mogu otici u ameriku da radim ..i tu su programi tipa:Nacionalna Geografija,Explorer,History koji edukuju ljude o zivotinjama i o mnogim drugim stvarima sto se tice zivota ...Ipak TV je vise koristan nego sto nije 
Otkako postoji internet televizija je 99,9% beskorisna. Bar meni. Ne znam kad sam upalio TV zadnji put.
ultranumb je napisao/la:
Otkako postoji internet televizija je 99,9% beskorisna. Bar meni. Ne znam kad sam upalio TV zadnji put.
Ista situacija i kod mene. Gledam samo utakmice, i discovery kad ne'am limita. xD
veoma mal odaziv IF clanova al nema veze 
ZAKLJUCAK:
tv je korisna u normalnim mjerama 
Ja jebiga volim tv gledat, kupisam si i lcd zbog boljeg ugođaja xD
Kanali koje jedino gledam: Nova tv, Hrt 1,2, Discovery, History, National geografic.
Sve je do kanala koji se gledaju i koji te interesuju, ja sam iz BiH a ne gledam ni je jednu tv kucu odavde, ponekad obn (kupe novi film) xD

Na Hayat sam alergican, domaca tv, mos mislit....

Sto se tice pametnog pisanje, lyro je to napisao, sve je to opce poznato.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.