Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Fedora Instalation

100 pregleda · 4 odgovora · otvorena 05.05.2010. u 17:06

U ovom tutorijalu cu objasniti kako instalirati Fedoru sa USB-a.
Meni se jedno x puta dogodilo da moram reinstalirati OS a CD-a nemam, pa skinem sa neta i tek onda vidim da nemam ni prazni CD-ova (LAME!).

1. Skiniti .iso (Disc Image) od OS-a kojeg zelite instalirati, u mom slucaju je to Fedora12.

2. Skinite program " Live USB Creator" i instalirajte ga.

3. Ubacite svoju usb memoriju u PC, pokrenite program i odaberite vas .iso file.

4. Odaberite vas USB (u mom slucaju I) i kliknite na Create Live USB. Cekajte da zavrsi proces.

5. Kada je proces gotov, restartirajte vas komp i sljedite jednostavne upute, OS je prejednnostavan za instalaciju (cak je preveden).

I nakraju nesto i o samom sistemu.
Fedora je jedna od distribucija linuxa, najpopularnija poslje Ubunuta. Jednostavna je za instaliranje i samo koristenje, osbno je koristim preko godinu dana. OS radi uredno bez ikakvi problema, virusa, chalabraza i veoma je pouzdan. Mana mu je sto je linux, tako da sve Windows aplikacije odpadaju, osim ako ne idete korak dalje i instalirate Wine emulator. Mada sam se i sa njim namucio al Steam mi je radio bez problema, sve igre na Source enginu i CS 1.6 , samo je problem mi bio dok sam skontao kako se omoguci "console" ( ¸ ) key. Firefox radi savrsena, imate i njihov "univerzalni" messenger na kojemu radi i MSN, Yahoo, Google Talk, Skype i tome slicno. I za kraj, svaki linux mozete instaluirti cak na istu particiju sa Windowsima i pri pokretanju kompa pitat ce vas koji OS zelite bootati.

Par screenshota samog sustava ( sa googla, neda mi se trenutno rr. komp ) :

dr_house je napisao/la:
Kako da postavim WLAN konekciju?

Ja cim sam instalirao naslo mi je wireless.
e_mouse je napisao/la:

Ja cim sam instalirao naslo mi je wireless.
Sta koristis (mislim koju spravu, ja imam TrendNet-ov WAP, na UBuntu-u, se nisam mogao spojiti)?

Moze li se Fedora pokrenuti u RAM-u, kao Ubuntu?
dr_house je napisao/la:
Sta koristis (mislim koju spravu, ja imam TrendNet-ov WAP, na UBuntu-u, se nisam mogao spojiti)?

Moze li se Fedora pokrenuti u RAM-u, kao Ubuntu?
Sa laptopa je wireless neki realtekov, pojma nemam koji.

Slican je kao ubuntu, live cd izgleda skoro pa isto osim pozadine.

Za RAM ti neznam, ja ga ugl nosim na USB-u i kad mi zatreba, da spasim podatke il nesto sa mocnog windowsa, samo bootam za 10 sec i gotovo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.