Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Atv 110cc Papiri

88 pregleda · 14 odgovora · otvorena 04.05.2010. u 09:51

Helou,

danas/sutra odo da uzmem Lifanov atv 110cc. A jaran ga vec ima 5godina, i registrovao ga na 49CC, kao zamjenio je podatke u papirima od motora na tehnickom kako vec.Al nije on pa mi nemoze detaljno pomoci.

Jel neko pokusao nesto slicno da uradi, da motor koji je vece kubikaze prevede na 49cc da bi ga samo jednom registrovao i mogao vozat sa testovima?

ako jeste molim da mi objasni, sta kako gdje?

hvala
jel to ovaj http://www.pik.ba/artikal/88447/atv-110ccm-pogledati-detaljno-fiksno>>>>>>nije los a to za papire prvi put cujem ali sve je moguce :)
taj artikal sto si naso je od tog jarana motor :D i taj motor sto je na slici je registrovan na 49cc. I on ga sad oce prodat da uzme aeroxa dosadila mu 4 tocka. A ja hocu nov ne kanim se uzimat nesto staro 5g.

Al ugl. moze :) ovakav je kod mene nova verzija :
http://mefast.com/LIFAN/ATV/LF110ST/LF110ST-3.jpg

excalibur je napisao/la:
jel to ovaj http://www.pik.ba/artikal/88447/atv-110ccm-pogledati-detaljno-fiksno>>>>>>nije los a to za papire prvi put cujem ali sve je moguce
Moguce je. Moj jaran je imao skuter matrix 125kubika, a stari mu registrovao na 49cc. I on vozio sve normalno.

Samo za to treba imat mozda dobru stelu da napravis.
korel je napisao/la:
taj artikal sto si naso je od tog jarana motor :D i taj motor sto je na slici je registrovan na 49cc. I on ga sad oce prodat da uzme aeroxa dosadila mu 4 tocka. A ja hocu nov ne kanim se uzimat nesto staro 5g.

Al ugl. moze :) ovakav je kod mene nova verzija :
http://mefast.com/LIFAN/ATV/LF110ST/LF110ST-3.jpg

aaaaaa dobar je ovaj lifan u mene komsia ima lifan 150cc i on je bio doradjivo i napravio od njega motor sa 3 tocka al dobri su motori

siguro ces se voziti 2-3 godine bez veci kvarova :)
excalibur je napisao/la:
aaaaaa dobar je ovaj lifan u mene komsia ima lifan 150cc i on je bio doradjivo i napravio od njega motor sa 3 tocka al dobri su motori

siguro ces se voziti 2-3 godine bez veci kvarova :)
ovaj momak ga 5 godina handri nista. Na zadnje na bocne, nema sta nije i kako ga nije vozio. Iso u vasionu sa njim, trojicu uz brdo uzvuce.. Prejak je motor. Samo da mi ga reg. na 49 intersuje me odakle to ide, gdje se moram pobrnut za stelu, jel to samo da promjenim u papirima njegovim, ili da kad registrujem ga da moram imat stelu da ga na 49 reg. il kako vec.. Il ide preko tehnickog :S
ma najbolje uzmes te papire sta ga reg...skeniras na racunar i uzmes photoshop i to prepravis i nadjes dobar printer i to isprintas i bude ti kao org.....hehehhehehe
Naravno da može, ipak je ovo Bosna

Komšija mi voza 150cc a registrovan kao 49cc

Znaš kako to ide,registruješ kao 49cc i onda odeš u servis i dadneš im 400-500KM da ti ubace jaču mašinu
united je napisao/la:
Naravno da može, ipak je ovo Bosna :)

Komšija mi voza 150cc a registrovan kao 49cc :D

Znaš kako to ide,registruješ kao 49cc i onda odeš u servis i dadneš im 400-500KM da ti ubace jaču mašinu :)
ne ide tako 100%.
Ovaj sto je jaran kupio je vec 110cc bio, i takvog kakav je reg. ga na 49.
korel je napisao/la:
ne ide tako 100%.
Ovaj sto je jaran kupio je vec 110cc bio, i takvog kakav je reg. ga na 49.
E pa kod nas ti ide tako !

Jaran kupio Matrixa 50cc, otiš'o ga registrovati i kad je sve završio, odnio u servis oni izvadili staru i ubacili novu mašinu od 150cc.

Ne znam kako kod ATV ide, ja sam sebi htio ubacivati 250cc al' nije moglo stati XD
united je napisao/la:
E pa kod nas ti ide tako !

Jaran kupio Matrixa 50cc, otiš'o ga registrovati i kad je sve završio, odnio u servis oni izvadili staru i ubacili novu mašinu od 150cc.

Ne znam kako kod ATV ide, ja sam sebi htio ubacivati 250cc al' nije moglo stati XD :D
Siguran sam da ovaj nije dirao motor. Da je samo preko stele, ili u papirima zamjenio ili u tehnickom nesto namjestio. Sta neznam.
moglo je to prije sine dok na tehnickim pred registraciju nisu provjeravali sve moguche ,) sada kako za auta provjeravaju vjerujem da je i za motore ista procedura... kod mene je BMW 4.4 bio registrovan na 2.0 ,) tesko da moze proci osim ako nemas amidzu, dajdzu ili slican rod na vlasnickoj poziciji tehnickog pregleda ili osiguravajuce kuce ,)
Sve se nema
korel je napisao/la:
Siguran sam da ovaj nije dirao motor. Da je samo preko stele, ili u papirima zamjenio ili u tehnickom nesto namjestio. Sta neznam.
Ne slusaj ti uniteda. Samo probaj naci dobru stelu u tehnickom, baci im 100km na kafu i sredit ce ti.

Vec sam ti napisao gore, tako je moj jaran uradio, tj stari mu sve sredio preko stele.
Bila je u nas jedna aprilia sr 150cc i covjek je rego na 49cc , al imo je veze sto se tice ja mislim da moze ako imas dobre veze

btw imam lifan skuter i aprilliu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.