Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Pitanje

178 pregleda · 15 odgovora · otvorena 29.04.2010. u 23:02

Pozdrav dragi moji "gejmeri" znam da nije ovo sajt za ovakva pitanja al zamolio me drug da nekog pitam reko koga cu nego vas znam da ovdje ima pametnih ljudi koji ce pomoci .

Znaci vadio je nalaze neki dan i mrsko mu ici doktoru jer zna da ce ga peglat znaci sve je uredu samo ga brine jedno

Trimbucti 106 jel to opasno ako je opasno nes stvarno bi volio ako neko zna da pomogne nemoj te mi djeci fora znaci stvarno bi volio kad bi neko pomogao .

Hvala svima koji pomognu.
pa kako znas da je uredu :S
cuj sve je uredu a ne zna sta je

nemoj se zajebavat nek ode covjek
Nema od tog nista , pozdravi se sa zivotom pajdo ;)

Post dobio šamar od ultranumb

jel ti znas koliki je prosjek godina ovdje? :D ne mislim ništa loše s tim već jednostavno...
kucaj na google.. normal values for bla bla za tolko i tolko godina.. pa vidi... :D mozda nadjes nesto... uključi maštu :D
Cuj ne ide mu se doktoru, peglat ce ga . Ja bi radje otis'o doktoru pa ako ce me neko peglat', neka me on pegla, a ne nedo Allah umrijet
trombociti su krvna tjelesca, i on ih ima manjak. moze biti jako opasno, cak i preduvijet i simptom leukemije :/

nek ide k doktoru cim prije, ajme boze, i vi se zezate s zdravljem :S
neda mu se peglat? izgubit ce par jutra na pretrage, koje mu mogu samo pomoci a ne odmoci :S

Post dobio aplauz od ultranumb

Trimbucti? Nisam cuo za te, mozda si mislio na trombocite?
Ako su trombociti u pitanju, ako ih imas vise gusca ti je krv. Isto tako ja mislim da se moze stvoriti neki ugrusak koji moze zacepiti krvne sudove (u slucaju da ih je previse).
A ako ih imas premalo, mozes iskrvariti jer rana ne moze brzo da zaraste iz razloga sto ih je mali broj.
Normalan broj ti je od 150 do 400 i nest.
To sto ti je u jarana 106 ne mora znaciti da je nesto opasno, al najbolje je da ode doktoru, pa da mozda ponovi nalaze da se vidi da li jos vise opadaju.
Meni su bili oko 16 pa nist hhhh, krvario sam malo na nos (ne bi ni to da ga nisam copao ).
eh nemogu da vjerujem da necete da iskoristite takvu priliku odes doktoru on te malo PEGLA kazes slab sam malo umoran de pisi koi dan bez skole i onda ko hadzo malo odmoris

hvala za samar, samo objasni RADI CEGA.

bas bezveze
Anja1337 je napisao/la:
trombociti su krvna tjelesca, i on ih ima manjak. moze biti jako opasno, cak i preduvijet i simptom leukemije :/

neda mu se peglat? izgubit ce par jutra na pretrage, koje mu mogu samo pomoci a ne odmoci :S
Dr.?
ja sam imao trombocitopeniju kad sam bio mali

tebi su trombociti niski,mislim da je oko 200 normalno

ja sam pio nekakav sok od cikle i druge vitamine i ubrzo mi se stanje popravilo i vratilo u normalu

trombociti inače djeluju na zgrušavanje krvi,što manje trombocita imaš slabije ti se krv zgrušava

znači prijatelju reci da ode na kontrolu,ima NISKE TROMBOCITE što može biti opasno

nikolAAAa je napisao/la:
Dr.? :D
skoro :)

zavrsila medicinsku :)

Brate ako imas manjak trombocita npr .. kad padnes na beton ili se rasjeces .. tesko se krv zgrusa da se stvori ona kozica ako me razumijes ... utice na zgrusavanje .. a ko zna na sta jos ;) Najbolje otic doktoru oni znaju bolje nego bilo ko na ovom sajtu ;) Sretno
THE_BEST je napisao/la:
ja sam imao trombocitopeniju kad sam bio mali

tebi su trombociti niski,mislim da je oko 200 normalno

ja sam pio nekakav sok od cikle i druge vitamine i ubrzo mi se stanje popravilo i vratilo u normalu

trombociti inače djeluju na zgrušavanje krvi,što manje trombocita imaš slabije ti se krv zgrušava

znači prijatelju reci da ode na kontrolu,ima NISKE TROMBOCITE što može biti opasno
hvala jarane pomogao si dosta
Pa,naravno... To se uci u osnovnoj skoli u 8 razredu ( bar sam ja ucio)

To valjda dodje takozvana "malokrvnost" ili tako nesto se to kaze... Ako na dobru stvar mislim...A Anja je u pravu ili ko je napisao (sry ako pogresim) da moze doci do zacepljenja krvnih sudova i ostalog....
J**o ga zivot,zar doktor nije tu da pomogne,a ne da odmogne ? Logicno da mu se treba obratiti,pa makar se peglao 10 dana,to je radi njegovog zdravlja i radi njegovog dobra.... Ajd teraj ga ti kod lekara,ako on nece da ide....

E,ovoga sam se setio iz 8

Nek brzo ozdravi
Anja1337 je napisao/la:

hvala tebi puno na ovome

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.