Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 40 bodova

Folder sharing

234 pregleda · 8 odgovora · otvorena 25.04.2010. u 23:20

Dakle imam dva kompjutera. Na jedan sam instalirao wow i sad zelim da prebacim na drugi komp, taj folder wow-a, preko folder sharinga, preko lan konekcije. Molim vas da mi date upute kako da to uradim, ko mi pomogne dobija bodove...

-Znate kako to ide

-Thx unaprijed

Ready, set, go!
Ti želiš 2 povezana pc-a s jednog na drugi slati podatke,ko što ja znam to je nemoguće.

EDIT:valjda je ovo

nisam znao
Ako imas mrezne kartice na oba kompa - najjednostavnije ih je spojiti UTP crossover kabelom. U control Panel --> network Connections -> local area connection --> properties --> tcp/ip protocol postavis Ip adresu na 192.168.0.1, na drugom kompu neka bude 192.168.0.2. Oba kompa neka budu u istom workgroupu i trebali bi se vidjeti pod My Netowrk Places --> Entire Network --> Microsoft WIndows Network--> ime_workgruoupa. Sad desni klik na disk na starom kompu --> sharing and security --> new share, permissions neka budu na everyone: full control i apply to all subfolders and files. Sad na novom kompu odes u My netowrk Places --> Entire Network --> Microsoft WIndows Network--> ime_workgruoupa i otvoris stari komp, trebao bi vidjeti shareane foldere koje si napravio i moci ces iskopirati stvari na novi komp.

Ovo sam nabrzaka nadrobio za WinXP, nije ni u drugim Winsima jako razlicito, koliko se sjecam. Ako zapnes, vici

Inace, mozes uzet i USB Link kabal, posebni kabal koji omogucava povezivanje 2 PCja, to je jedino sto mi jos pada na pamet, osim nekog USB diska/flash memorije.
sta se mucis s tim , uzmi kakav usb i prebaci iz vise puta , treba ti usb od 4 gb jer je toliko mislim najveci folder 8-)
Odes na control panel/Network Connections i tamo nadjes konekciju neta i konekciju lana i samo ides na bridge connections i onda na konekciju neta , zatim odi i na
advanced , stavi kvacicu ispred allow other user to connect though this computers internet connection !

Isrpobaj ! Sretno ..
Rješenje
Ako sam te dobro skontao ...

Odes na hard disk gdje imas taj w0w ili fajl sto hoces da prebacujes nadjes gdje se nalazi na kojem HD-u .
Odes desni klik >properties >sharing > kliknes na ono sto pise if you bla bla i kad kliknes otvorit se dole isto pise if you PLAVIM SLOVIMA znaci i kliknes na to i izbaci ti da biras dve opcije ides dole pise ti JUST enable file sharing i ides OK .

Onda odes na workgroup computers i treba izbaciti taj drugi racunar udjes na njega i nadjes taj HD gdje w0w i prebacujes ....
Uzmeš file splitter podjeliš taj file autmatski,te staviš na USB,prebaciš na drugi PC,i tako dok ne prebaciš i onda na kraju samo sa ti istim file spliterom na njemu ima fille joiner i ujedineš sve fileove i ćao.Dobio si isto kao i na prvom pc-u.
Napavio si LAN?

onda napraviš radnu grupu na oba računala i onda ideš na moja mrežna mjesta i prikaži računala radne grupe tu bi ti trebalo prikazivat računala koja su povezana i sve mape koje su sherane i ti sad normalno staviš mapu koju oćeš share i udjes u moja mrežna mjesta i prikaži računala radne grupe nadjes tu sheranu mapu kopiraš vratiš se nazad udjes u drugo računalo i paste

meni je radilo, i tebi će

EDIT: mapa se share-a ako neznaš na sljedeći način

desni klik na mapu koju hoćeš share i properties označiš rubriku sharing i označiš share this folder on network
desni klik na folder wowa kliknes na sering and...zaim oznacis u one kvadratice oba i zatim ok kad se sheruje udes na 2 racunaru u my network zatim wiew working grup kliknes udes na taj 1 pc i mozes kopirat ili nemoras mozes igrati preko seringa ....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.