Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CFG za novi Computer

223 pregleda · 16 odgovora · otvorena 15.04.2010. u 22:46

Dobro vece,

nakon 400 godina napokon su mi se smilovali roditelji i hocu da kupim comp. Eto koliko sam cekao sutra u 9 idem da kupim

Eh sada vec imam jedan cfg koji hocu da kupim, pa me zanima vasa misljenja o cfg-u?

Jedino je vazno da mi kazete hoce li CS biti dobar (tj. hoce li fps biti 100) i hoce li moci Vegas da dobor radi, to mi je dovoljono

Evo cfg:
-HDD 250GB SEAGATE S-ATA300 8MB
-MB GIGABYTE GA-P31-ES3G Intel P31PCI-Express 16X Gigabit LAN Sck.775
-KUCISTE CODEGEN 450W
-DVD RW LG 22X SATA BLACK
-DDR II 1024MB 800MHz Kingston
-INTEL CELERON DUAL CORE E3300 BOX 2x 2.5GHz, 1MB, Sck. LGA775
-VGA GIGABYTE nVIDIA GF GT210 GV-210OC-5121 PCI-E 512MB DDR

Eto to je sve, da cujem sva misljenja. Svaki pametan savjet ce mi pomoci.

Unaprijed HVALA
CS ladno ces imati FPS 100
na ns fps ce ti biti 100 zakucan uvjek, a za steam ti nebi znao reci
Procesor : Celeron Jedino mi se to nesvidja, dosta 1giga rama posto samo pucas cs
Kasno si se sjetio drug.

Ja ti preporulujem da nipošto ne kupuješ Celeron budući da kupuješ nov PC.

Rama dodaš još 1024MB i letiš.
koliko će te to para koštati ???

vjerovatno kupuješ gotovu konfu,što znači da ti za iste pare mogu sastaviti sigurno nešto bolje,u mnogo slučajeva i dosta bolje

samo reci koliko para misliš izdvojiti i u kojem shopu kupuješ i složim ti konfu u roku pola sata

ne znam koliko grafička košta ali to je jedno od najvećih sranja što možeš naći na tržištu ( govorim o ovoj grafi u tvojoj konfi)
Bolje ti je dati vise para za jacu maticnu, a ostavis grafu tu sto si imo : 9500GT Uzmi jaci procesor !
suiCidal je napisao/la:
CS ladno ces imati FPS 100
100000%

jarane ovo cekam dosta dugo, pa nebi da se sjebem :O
Sniper_Soldier je napisao/la:
100000%

jarane ovo cekam dosta dugo, pa nebi da se sjebem :O
pa sjebat ćeš i to dobro

ova konfa kojau kupuješ je slabija od konfe koju ti imaš sada (ako je istina to što ti piše u profilu)

LOOOOOOOOOOOOOOOOL

ovaj dual core e5200 kojeg imaš je bolji od ovog celerona
9500gt je bolja od sadašnje grafičke
i to je to bitno za igre,rama ionako imaš isto

ja sam 99,9 % siguran da ćeš sa novom konfom imati slabiji fps nego sa ovom starom

fino ti kažem,reci pare i ja ti sklopim konfu

iako ti ja predlažem da klokaš proc na nekih 2,8GHz,dodaš još 1gb rama (ako ti matična podržava) i uzmeš po mogućnosti novu grafu

grafa u hrvatskoj košta oko 300kn,što znači da ne valja ništa
9500gt košta 550kn i otprilike je 3 puta jača od ove koju misliš kupiti

zato ne slušaj ove što ti govore da ti je ta konfa dobra,jer im je samo u cilju da dobiju koji post više
Celeron ni slucajno nemoj uzimati, to je procesor nize klase koji je njeSra. Reci do koliko para ti treba sastaviti i sastaviti ce vec neko ;)
ne znam koju matičnu imaš ali u slučaju da možeš staviti još 1gb rama ja ti predlažem da ovo napraviš

1. Kingston 1024MB 800MHz DDR2 PC6400 61 KM
2.clockaj procesor na nekih 3,0GHz,za to će ti trebati novi cooler,to bi te došlo oko 40 maraka
3.ako imaš para možeš uzeti i grafu,polovne 4850 možeš naći za dostu nisku cijenu
ako planiraš uzimati novu koštala bi te oko 250-300 maraka

u slučaju da sve uradiš kako sam ja naveo došlo bi te oko 400 maraka a imao bi grafu s kojom možeš vrtiti sve novije igre,boljeg dualca na 3,0GHz i 2GB rama

OVO ŠTO TI PLANIRAŠ KUPITI NE KUPUJ NIKAKO,TO SU TI BAČENE PARE JER TA KONFA KOJU KUPUJEŠ JE DOSTA SLABIJA OD TE KONFU KOJU TRENUTNO IMAŠ
THE_BEST je napisao/la:
ne znam koju matičnu imaš ali u slučaju da možeš staviti još 1gb rama ja ti predlažem da ovo napraviš

1. Kingston 1024MB 800MHz DDR2 PC6400 61 KM
2.clockaj procesor na nekih 3,0GHz,za to će ti trebati novi cooler,to bi te došlo oko 40 maraka
3.ako imaš para možeš uzeti i grafu,polovne 4850 možeš naći za dostu nisku cijenu
ako planiraš uzimati novu koštala bi te oko 250-300 maraka

u slučaju da sve uradiš kako sam ja naveo došlo bi te oko 400 maraka a imao bi grafu s kojom možeš vrtiti sve novije igre,boljeg dualca na 3,0GHz i 2GB rama

OVO ŠTO TI PLANIRAŠ KUPITI NE KUPUJ NIKAKO,TO SU TI BAČENE PARE JER TA KONFA KOJU KUPUJEŠ JE DOSTA SLABIJA OD TE KONFU KOJU TRENUTNO IMAŠ
Slazem se drug sa tobom ipak celeron i grafa ddr i tako to
mislim stvarno da je sux ...

Kanter hoce biti 100% fps extra ali igirce neke jace mozes
samo da gleda na youtube
RzA je napisao/la:
Slazem se drug sa tobom ipak celeron i grafa ddr i tako to
mislim stvarno da je sux ...

Kanter hoce biti 100% fps extra ali igirce neke jace mozes
samo da gleda na youtube
ma nema mu smisla onda kupovati novo kad mu neće biti fps bolji nego na ovoj trenutnoj konfi

ako ga zanimaju i neke novije igrice nek uradi ono što sam mu ja napisao i vrtiti će sve današnje igrice na high (ne znam na kojim rezolucijama,ali hoće na high)
Eto koliko sam cekao sutra u 9 idem da kupim

prošlo je 9 sati,jesi li bezveze bacio 600 maraka ili si ipak odlučio sačuvati ???

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.