Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[FPS] Problem =/

128 pregleda · 13 odgovora · otvorena 14.04.2010. u 22:02

Eh posto vec duze vrijeme imam problem sa FPS - om . . .

Konfiguracija :

` Windows XP , Service Pack 3.
` Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz .
` 2 GB of RAM .
` ATI Sapphire [Radeon] HD3850 512MB DDR3

Sad ako neko moze da mi napise '3D settings' njihove ATI graficke, koji imaju 100 FPS.

Sto se tice HDD-a na kojem je sistem > 456GB , slobodno 360GB.

Anti - Virus > NOD32 ne bas najnoviji ali radi.

So, da li je moguce da imam zakucan FPS 100 , i how to ?

Meljao sam se i sa GameBoosterom, pomogne ali skroz malo.
Desni kilk pa ono low priority, ama nista -.-

?

P.S - Svi RATE - ovi su okej, tako da nemojte pisati gluposti.
Hvala <3

Konekcija je ADSL 5G ... hahahahah

- OFF VSYNC

- Cuj ovog konekcija -.-
Ja sam brate prostudirao FPS na csu. Imas malu milijardu fixeva, al par njih samo pali kako treba. Imas gl_ komande koje ti mogu povecati fps drama dobro, al smanjiti igrivost. Tj meljavo sve bude kad igras, al opet fps dere. Imas isto tako registry fixeve, mnogo njih. Gamebooster i to, rijetko kad pomogne vjeruj mi. Jedina vadiona ti je da na grafickoj stavis Perfomance na svakom tabu gdje imas tu opciju ili da formatiras komplet C:, installiras cs i drivere, anti-virus ti ne treba ako ne posjecujes neke tamo lijeve stranice. Posjecuj samo official stranice i nemaj anti-virusa. Znaci

CS, driveri, pokoji bitan program za rad racunara i to je to.

FPS 100 zagarantovano od ovih recenica, samo sto je kod mene procesor ulow pa ne moze se to nikad desiti.
golgy je napisao/la:
Ja sam brate prostudirao FPS na csu. Imas malu milijardu fixeva, al par njih samo pali kako treba. Imas gl_ komande koje ti mogu povecati fps drama dobro, al smanjiti igrivost. Tj meljavo sve bude kad igras, al opet fps dere. Imas isto tako registry fixeve, mnogo njih. Gamebooster i to, rijetko kad pomogne vjeruj mi. Jedina vadiona ti je da na grafickoj stavis Perfomance na svakom tabu gdje imas tu opciju ili da formatiras komplet C:, installiras cs i drivere, anti-virus ti ne treba ako ne posjecujes neke tamo lijeve stranice. Posjecuj samo official stranice i nemaj anti-virusa. Znaci

CS, driveri, pokoji bitan program za rad racunara i to je to.

FPS 100 zagarantovano od ovih recenica, samo sto je kod mene procesor ulow pa ne moze se to nikad desiti.
Ma to, imao sam one fps konfige al nije znaimljivo ... i poveca fps 20% , al jarane nije mi bas toliko slabo , eo vidim ovaj momak prije mene ima slabiju konfu a brat stojom ubija. =/
Pa kad mogu svi mogo bi i ja
SNACK24 je napisao/la:
Ma to, imao sam one fps konfige al nije znaimljivo ... i poveca fps 20% , al jarane nije mi bas toliko slabo , eo vidim ovaj momak prije mene ima slabiju konfu a brat stojom ubija. =/
Pa kad mogu svi mogo bi i ja :D
Nadji mi lijek za 100fps, allaha mi imas 10 grama od mene!
golgy je napisao/la:
Nadji mi lijek za 100fps, allaha mi imas 10 grama od mene!
A j**o ga ti, reci trebi treba mi procesor i cao !
SNACK24 je napisao/la:
A j**o ga ti, reci trebi treba mi procesor i cao ! ;D
HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH

Mrs :D
task manager - hl.exe - set priority - low priority ?
probaj updateovat DirectX
Najnovije drivere skines
probaj podesiti u catalystu na high performance : 3D, OpenGL, MipMap
Antialiasing, anisotropic/trilinear filtering > off !
launch options: -32bpp -freq 100 (ako je guzonja ) -dxlevel 81/90/95 > zavisi kako kome
ingame: gl_polyoffset 0.1 gl_spriteblend 0
BTW. ovi registry fix i ta cuda sto uticu na igrivost, kretanje blah blah je po meni glupost, jer naviknes se kuci tako i onda odes na lan i nemozes raniti. Zato ja volim sve po defaultu.
vidi u procesima ako nemas kakav sumnjiv proces,pa ga endaj i ne daj mu da se pokrene na startup-u
SNACK24 je napisao/la:
Pa kad mogu svi mogo bi i ja :D
a da probas ocistit racunar?100% ti je pun prasine
cheNga je napisao/la:
task manager - hl.exe - set priority - low priority ?
probaj updateovat DirectX
Najnovije drivere skines
probaj podesiti u catalystu na high performance : 3D, OpenGL, MipMap
Antialiasing, anisotropic/trilinear filtering > off !
launch options: -32bpp -freq 100 (ako je guzonja ) -dxlevel 81/90/95 > zavisi kako kome
ingame: gl_polyoffset 0.1 gl_spriteblend 0
BTW. ovi registry fix i ta cuda sto uticu na igrivost, kretanje blah blah je po meni glupost, jer naviknes se kuci tako i onda odes na lan i nemozes raniti. Zato ja volim sve po defaultu.
Launch options na steamu imam ono -noforce lalal ...
A na non steamu gdje se stavljaju te opcije ?
I imam LCD pa sta da stavim onda ?

TY Puno anywayz
pa stavi i ove u launch, mozda pomognu Na nonsteamu ides r.click > properties > target > i samo dodas ove opcije > ok/apply
Pa ja mislim da oni sto imaju LCD stavljaju 75HZ . Mada ces to morati pitati nekoga sto ima LCD > Norden ja mislim igra na 200Hz a ima LCD al' ipak se raspitaj

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.