Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Nokia e75 wlan

63 pregleda · 6 odgovora · otvorena 13.04.2010. u 15:03

pozz mala i velika raja,
dakle uzeo sam sebi Nokiu e75, imam jednu zagonetku u vezi nje, dali se je sa njom skopcati na wlan mrezu koja trazi username i pasword.
Korisnik sam Zona interneta (Dasto semtel) i na mobitelu po cjelom gradu imam njihovu mrezu, ali nikako nisam skonto kako da se logujem sa svojim username i paswordom na tu vrstu wlan-a!
iskreno nisam imo takvo iskustvo.... nezz gdje zivis ali ako si u sarajevo po citavom gradu na svakom korako imas besplatne WiFi veze al koliko ja znam (a koristim Nokiu N78 - znaci koristimo telefone sa identicnim softverom) da ti za zasticene WiFi mreze treba samo password a ne username... al opet nezz kako je to tvoj operater rijesio;);) ---- gl...
adilav je napisao/la:
iskreno nisam imo takvo iskustvo.... nezz gdje zivis ali ako si u sarajevo po citavom gradu na svakom korako imas besplatne WiFi veze al koliko ja znam (a koristim Nokiu N78 - znaci koristimo telefone sa identicnim softverom) da ti za zasticene WiFi mreze treba samo password a ne username... al opet nezz kako je to tvoj operater rijesio ---- gl...
Po citavom gradu se ne mozes nakacit na wifi.Username nikome ne treba,vecinom su to zakljucane mreze.Idi u BBi centar tamo imas najjaci signal,mreza je otkucana,narucis kaficu i uzivas gdje god vidis taj katanac pored zaboravi na konektovanje.
pa hocu da se konektujem sa mobitelu na wireless mrezu isto kao sto s kopcam sa racunarom, znaci trazi mi username i pasword, interesuje me samo dali je neko ima slican problem i dali je uopste to podrzava ovaj telefon... ;)
synL je napisao/la:
Po citavom gradu se ne mozes nakacit na wifi.Username nikome ne treba,vecinom su to zakljucane mreze.Idi u BBi centar tamo imas najjaci signal,mreza je otkucana,narucis kaficu i uzivas :) gdje god vidis taj katanac pored zaboravi na konektovanje.
brate samo na pofalicima u krugu ekonomske skole imas 4-5 otkljucani mreza,,,, medu njima je ubjedljivo najjaca i najbrza WiFi konekcija od kafica LaCasaMatta... na ilidzi imas isto oko 5 6 kafica koji imaju besplatnu WiFi konekciju... imas saru cipelice, a sve su otkljucane tako da....
rimA je napisao/la:
pa hocu da se konektujem sa mobitelu na wireless mrezu isto kao sto s kopcam sa racunarom, znaci trazi mi username i pasword, interesuje me samo dali je neko ima slican problem i dali je uopste to podrzava ovaj telefon... ;)
Moze , mislim da moze ali predhodno moras selektovati na koju mrezu ces se konektovati , kod nas ovamo je provajder wirac , i sad nemozes se ti sa passwordom od wiraca konektovati npr na telindus mrezu , znaci mreza ti je bitna, ja dok sam imo nokiu n95 mogo sam ... :P
mozes se konektovat ali moras nazvat svog operatera da ti odobri to, jer na taj username sto imas je reg samo jedna mac adresa sa koje se mozes konektovat na taj username, nazovi operatera svog i zatrazi da ti odobre i drugu mac adresu ili promjeni mac adresu na mobu i stavi da ti je ista kao i na compu, ako se to moze uradit s mobitelom..pozz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.