Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Poginuo Poljski predsjednik Lech Kaczynski

155 pregleda · 14 odgovora · otvorena 10.04.2010. u 13:01

Poljski predsjednik Lech Kaczynski i njegova supruga Maria poginuli su na zapadu Rusije. Tupoljev je zahvatio stabla, srušio se i zapalio u blizini piste. Poljske vlasti tvrde da je u avionu bilo 85 ljudi, a ruski istražitelji 132.

Avion u kojem je bio i poljski predsjednik Lech Kaczynski srušio se u subotu ujutro dok je išao prema ruskom aerodromu u Smolesnku.

Prema podacima poljskih vlasti u zrakoplovu je bilo 85 članova poljske delegacije, dok je šef ruskog istražiteljskog tima Sergej Markin potvrdio da su u avionu bile 132 osobe.

Približavajući se pisti za slijetanje, zrakoplov Tupoljev-154 je oko dva kilometra od aerodroma u Smolensku zahvatio stabla, srušio se i zapalio.

Istražitelji pokušavaju utvrditi uzrok pada zrakoplova. Navodno je posada Tupoljeva prema uputama ruske kontrole leta zbog guste magle na tom području umjesto u Smolenskom morala sljetjeti u Minsku, ali poljski piloti nisu poslušali savjet. Tu informaciju je potvrdio glasnogovornik regionalne vlade Smolenska Andrei Yevseyenkov.

Kaczynski je putovao u Rusiju na 70. obljetnicu masakra u Katinskoj šumi gdje su sovjetske trupe pobile tisuće Poljaka. Osim poljskog predsjednika i njegove supruge Marie u delegaciji je bio guverner poljske Središnje banke Slawomir Skrzypek, šef stožera poljske vojske general Franciszek Gagori, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrzej Kremer, šef protokola te obitelji poljskih časnika koje je pogubila Staljinova policija.

Dopisnik BBC-a iz Varšave rekao je kako je nesreća katastrofa za poljski narod te da je poljski premijer Donald Tusk zaplakao kada je čuo vijesti o tragediji u Rusiji. Građani se okupljaju ispred predsjedničke palače gdje polažu cvijeće i pale svijeće.

Poljska je vlada najavila da će u subotu održati izvanrednu sjednicu. Prema poljskom ustavu ovlasti predsjednika preuzima predsjednik Sabora Bronisław Komorowski.

Poljski predsjednik letio je Tupoljevim 154, zrakoplovom koji je dizajniran davne 1960. godine i predviđen za prijevoz 100 osoba. Poljske lidere neki su upozoravali da bi trebali modernizirati svoje zrakoplove.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev uputio je na mjesto nesreće ministra za hitna stanja Sergeja Šojgu.
:S:S
ja sam jutros citao da je pao i da nema jos vijesti,ali eto sad

rip
Jebote pa mi stvarno nemamo sreće treba ove avione pokloniti Dodiku, Tihiću i Ekipi koja povećava plate:D

RIP

Jel to vec zavrsena istraga??
R.I.P ..... stas vala trebalo bi dodi jedan :)
R.I.P

Mada me bas boli uvo,ko bi za mene digo temu xD al jbg i oni su ljudi tako da

R.I.P (F)
Frooteky je napisao/la:
Jebote pa mi stvarno nemamo sreće treba ove avione pokloniti Dodiku, Tihiću i Ekipi koja povećava plate

RIP

HAHAHAH slazem se
Frooteky je napisao/la:
Jebote pa mi stvarno nemamo sreće treba ove avione pokloniti Dodiku, Tihiću i Ekipi koja povećava plate

RIP

Jerane ja to bas htio rec al me nest konekcija za.eba jest vala kad ce nasi vako ..
RIP
Nek ginu politicka govna bilo gdje, RIP samo obicnim smrtnicima ako ih je bilo.

Politika /deletaj
Frooteky je napisao/la:
Jebote pa mi stvarno nemamo sreće treba ove avione pokloniti Dodiku, Tihiću i Ekipi koja povećava plate:D

RIP

Detaljno je sve utvrdjeno , po istrazi se navodi da je u zrakoplovu bilo 130 clanova !!

Nazalost let nije stigao do cilja :(
Nikad čuo za čovjeka, al' RIP
Idemo akcija da skupimo pare Dodou i tihom za avion naravno necemo im nasuti dovoljno goriva
Frooteky je napisao/la:
Idemo akcija da skupimo pare Dodou i tihom za avion naravno necemo im nasuti dovoljno goriva
zaboravio si spirica,covica,silajdica,Mujezinovica,...Ja sam ZA!!
Uravo čitam na indexu... Osim njega u avionu su bili mnogi ministri te vojni dužnosnici...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.