Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

**Uskrs-Vaskrs**

151 pregled · 16 odgovora · otvorena 02.04.2010. u 00:06

Pozdrav svim gamerima hrišćanske veroispovesti, i htio bih da im poželim Sretan Praznik Uskrs ili Vaskrs kako god želite
ovo bi bila moja čestitka koju upućujem, ako to administracija
dopušta u ime celog Gamers.ba, a ne bi bilo loše da saznamo i nešto više o ovom prazniku...

_______________________________________________________________________________________
Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Gospod Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svima ljudima od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji darovao večni život. Zbog značaja ovoga praznika, svaka nedelja u toku godine posvećena je Vaskrsu i svaka nedelja je mali Vaskrs. Vaskrs spada u pokretne praznike, i praznuje se posle jevrejske Pashe, u prvu nedelju posle punog meseca koji pada na sam dan prolećne ravnodnevnice, ili neposredno posle nje, nikada pak ne pre te ravnodnevnice. Najranije može da padne 4. aprila, a najkasnije 8. maja po novom kalendaru.
Za Vaskrs su, takođe, vezani lepi običaji u našem narodu. U celom hrišćanskom svetu, pa i kod nas Srba, za ovaj praznik je vezai običaj darivanja jajima.
Jaje je simvol obnavljanja prirode i života. I kao što badnjak goreći na ognjištu daje posebnu čar božićnoj noći, tako isto vaskršnje crveno jaje znači radost i za one koji ga daju i koji ga primaju.

Nemojte da ste takvi, ja nisam namerno pogrešio, sutra ne idemo u školu pa mi je i drugarica rekla da je nekakav "Veliki Petak" i da se farbaju jaja i da će mi doneti jedno !!!
Svi koji se uvredili zbog ovoga IZVINITE nisam namerno !!!
Gdje si poranio ?
Samo da te ispravim Uskrs je katolicki praznik, a Vaskrs pravoslavni..

Btw tek je u nedjelju, gdje zuris..

I hvala..
Sretan praznik , sve najbolje , lijepo se provedite .
Ekskjuz me if im vrong, im muslim and i hird that tumorou iz "Veliki Petak" and da egz are going to be painted !!!!

EM I TELING DA TRUTH ???
o0pS je napisao/la:
Ekskjuz me if im vrong, im muslim and i hird that tumorou iz "Veliki Petak" and da egz are going to be painted !!!!

EM I TELING DA TRUTH
Jesi.
Hvala na cestitci.

Moram da te napomenem da je tekst vezan za Katolike a ne za Hriscane.

Evo pronasao sam nesto...

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Gospod Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svima ljudima od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji darovao večni život. Zbog značaja ovoga praznika, svaka nedelja u toku godine posvećena je Vaskrsu i svaka nedelja je mali Vaskrs. Vaskrs spada u pokretne praznike, i praznuje se posle jevrejske Pashe, u prvu nedelju posle punog meseca koji pada na sam dan prolećne ravnodnevnice, ili neposredno posle nje, nikada pak ne pre te ravnodnevnice. Najranije može da padne 4. aprila, a najkasnije 8. maja po novom kalendaru.
Za Vaskrs su, takođe, vezani lepi običaji u našem narodu. U celom hrišćanskom svetu, pa i kod nas Srba, za ovaj praznik je vezai običaj darivanja jajima.
Jaje je simvol obnavljanja prirode i života. I kao što badnjak goreći na ognjištu daje posebnu čar božićnoj noći, tako isto vaskršnje crveno jaje znači radost i za one koji ga daju i koji ga primaju.
Rya je napisao/la:
Samo da te ispravim Uskrs je katolicki praznik, a Vaskrs pravoslavni..

Btw tek je u nedjelju, gdje zuris..

I hvala..
Eo sad mi na msnu govori da će za 5 dana dignuti temu u kojoj čestita novu 2011. godinu
Ajde eto i od mene od <3 -ca srecni vam praznici ;) :D da ih provedete u krugu familije i sve najbolje :D
reLo je napisao/la:
Eo sad mi na msnu govori da će za 5 dana dignuti temu u kojoj čestita novu 2011. godinu
Nemam rijeci..

Nemogu vjerovat kakvih budala ima, ako si vec htio cestitat Uskrs ili Vaskrs, mogao si temu u nedjelju staviti..

EDIT:
Da.. Mislim nije moj, nego praznik moje vjere.. xD
Neznam dal cu jaja bojati, sutra mi dolaze brat i baka, pa ce kod mene biti za praznike..
Rya je napisao/la:
Nemam rijeci..

Nemogu vjerovat kakvih budala ima, ako si vec htio cestitat Uskrs ili Vaskrs, mogao si temu u nedjelju staviti..

EDIT:
Da.. Mislim nije moj, nego praznik moje vjere.. xD
Neznam dal cu jaja bojati, sutra mi dolaze brat i baka, pa ce kod mene biti za praznike..
Riana jel ovo tvoj praznik , ako jeste oces li bojiti jaja ? : D
DOĐITE KOD VETROXA NA ŠARENA JAJA!
Hvala.

Sretan Uskrs!!

Edit.
Tucal se tko za Uskrs? xD
Da da hvala al eto ... mozes sacuvat temu pa je otvoriti opet za koji dan, svima koji slave sve najbolje od srca ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.