Pozdrav svim gamerima hrišćanske veroispovesti, i htio bih da im poželim Sretan Praznik Uskrs ili Vaskrs kako god želite
ovo bi bila moja čestitka koju upućujem, ako to administracija
dopušta u ime celog Gamers.ba, a ne bi bilo loše da saznamo i nešto više o ovom prazniku...
_______________________________________________________________________________________
Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Gospod Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svima ljudima od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji darovao večni život. Zbog značaja ovoga praznika, svaka nedelja u toku godine posvećena je Vaskrsu i svaka nedelja je mali Vaskrs. Vaskrs spada u pokretne praznike, i praznuje se posle jevrejske Pashe, u prvu nedelju posle punog meseca koji pada na sam dan prolećne ravnodnevnice, ili neposredno posle nje, nikada pak ne pre te ravnodnevnice. Najranije može da padne 4. aprila, a najkasnije 8. maja po novom kalendaru.
Za Vaskrs su, takođe, vezani lepi običaji u našem narodu. U celom hrišćanskom svetu, pa i kod nas Srba, za ovaj praznik je vezai običaj darivanja jajima.
Jaje je simvol obnavljanja prirode i života. I kao što badnjak goreći na ognjištu daje posebnu čar božićnoj noći, tako isto vaskršnje crveno jaje znači radost i za one koji ga daju i koji ga primaju.

Nemojte da ste takvi, ja nisam namerno pogrešio, sutra ne idemo u školu pa mi je i drugarica rekla da je nekakav "Veliki Petak" i da se farbaju jaja i da će mi doneti jedno !!!
Svi koji se uvredili zbog ovoga IZVINITE nisam namerno !!!

da ih provedete u krugu familije i sve najbolje