Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows XP instalacija

88 pregleda · 5 odgovora · otvorena 24.03.2010. u 21:13

Dobro večer dragi gameri/-ice....
E vako imam jedan problem, kada hoću da instaliram XP i bootam i dođe do onog plavog ekrana i pita me šta hoću da uradim. Ja pritisnem ENTER za novu instalaciju sistema i odma mi dođe do greške tj. na tom plavom ekranu piše da nemam HDD-a i samo se pojavi poslije toga da restartuejm komp.
Znal iko ikakvo rješenje za ovaj moj problem.

P.S.
Nije do CD-a sa kojeg god pokušam isti problem :S

Hvala unaprijed

EDIT:
Pogledao sam i u BIOS sve je dobro nastimano
E ovako...To ti nije do HDD...Odma da ti kazem..Ja imam isti problem.Naime disk ti je sata kao kod mene i za botanje ti trebaju posebni driveri za njeg koje ni ja nezznam instalirat...Moj majstor/serviser to zna i da svaka 2 mjeseca ne bi dolazio on meni napravi XP cd sa tim svim i tako da mogu bootat bez problema..Pokusaj izgulglat te drivere al sumnjam cisto da ces ih znat instaliat..Znaci na servis komp ili neko ko je dobar sa tobom nek ti to odradi il nek ti snimi XP cd da valja...Eto toliko od mene...:D
ellyx je napisao/la:
E ovako...To ti nije do HDD...Odma da ti kazem..Ja imam isti problem.Naime disk ti je sata kao kod mene i za botanje ti trebaju posebni driveri za njeg koje ni ja nezznam instalirat...Moj majstor/serviser to zna i da svaka 2 mjeseca ne bi dolazio on meni napravi XP cd sa tim svim i tako da mogu bootat bez problema..Pokusaj izgulglat te drivere al sumnjam cisto da ces ih znat instaliat..Znaci na servis komp ili neko ko je dobar sa tobom nek ti to odradi il nek ti snimi XP cd da valja...Eto toliko od mene...
Hvala qme....

Evo nešto sam našao pa nadam se da će još nekome pomoći
http://www.howtogeek.com/howto/windows/resolving-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-during-windows-xp-installation/
MOKEone je napisao/la:
Hvala qme.... ;D;D:D:D

Evo nešto sam našao pa nadam se da će još nekome pomoći
http://www.howtogeek.com/howto/windows/resolving-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-during-windows-xp-installation/
Ma nea na cemu..:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.