Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bubnjevi

268 pregleda · 8 odgovora · otvorena 16.03.2010. u 22:07

Eh ovako namjeravam da pocnem svirati bubnjeve te me interesuje misljenje onog ko je imao priliku da svira i na acoustic i electronic bubnjevima da mi preporuci koji su bolji i takodjer neki set do maximalno 1500KM.Isto tako, ako neko zna prednosti odnosno mane jedne vrste bubnjeva nad drugom neka se javi .
Neznam jesi li pogodio stranicu za to pitanje .Al eto ja se pomalo razumijem u to .Po meni electronic dere .Kad cujes onaj zvuk poludis :D .
Nemogu da vjerujem ocami, sta je sa ovim saitom -.-. postavim temu da mi neko pomogne o racunaru problem neki. Trebam kupit cooler i RAM, znaci nema ODGOVORA, jbt gamersi site svi znaju ovo ono na kraju niko ne zna, niko nece da napise nista, da stavi savjet. Lik postavi pitanje za konfu racunara kaze mu ima tema vec ovo ono i trash temu. Medutim kada se postave pitanja koju pidjamu da kupim, koju majcu da kupim to odma 100 odgovora, kakve veze ima bubnjevi bogati, samo znaci nevazne teme se citaju ovo sto treba za racunare nema odgovora. I ja sam pisem ofirne teme, koje nemaju veze za racunare ali jbg priznam svoju gresku idem dalje, medutim na dan bude 100 tema koje nemaju nikakve veze sa gamingom. Svaka cast izuzetcima, medutim samo se naglaba o temam koje gace da kupim, gledo sam tu i tu seriju juce bila dobra, pao neki lik slomio nogu i tako to !! dajte uvedite nesta :S:S

Hvala ! Ne kazem ja da administracija ne radi svoj posao, medjutim 80% clanova se bavi glupim temama. !

NE ZAMJERITE, doslo mi nesta i moro sam izbacit sve iz sebe
meni su bolji akusticni (oni el. imaju puno kablova i tih sra**a ... samo ti prodje vrijeme dok prikljucis , mozes vamo vjezbat na akusticnim )

a pogledaj malo
niko od poznatih el. bubnjeve ne koristi
evo, nabrij se malo na neshto najmocnije sto sam gledao! :D

Godsmack drum battle :D

http://www.dailymotion.com/video/x2xnu6_godsmack-drum-battle_music
kakvi elektricni, ne budi smijesan

Pogledaj malo 69,70,80.90...

Jel iko koristio elektricne, ni sad niko od ovih wannabe pacenickih grupa ne koristi elektricne..

Znaci fail totalni, akusticni bog i batina..

Vjeruj mi elektricni samo izvjestace zvuk i sve...

Akusticni definitivno..
uNbeatablee je napisao/la:
kakvi elektricni, ne budi smijesan

Pogledaj malo 69,70,80.90...

Jel iko koristio elektricne, ni sad niko od ovih wannabe pacenickih grupa ne koristi elektricne..

Znaci fail totalni, akusticni bog i batina..

Vjeruj mi elektricni samo izvjestace zvuk i sve...

Akusticni definitivno..
Sve zavisi za sto ti trebaju bubnjevi ( bend, vjezba kod kuce ), gdje zivis i gdje planiras drzati te bubnjeve.

I sada predpostavljamo da imas bend i imate neki podrum/garazu za svirke i ti naravno neces "vucati" te bubnjeve od kuce na svirku. U tom slucaju - akusticni.

Nemas bend, zivis u nekoj zgradi ili tome slicno i bubnjevi ti stoje u kuci...100% susjedima nece biti drago sto ces ti po njihovom..."terror" vrsiti nad njima...u tom slucaju uzimas elektricne i cao. Jer uvjek mozes ukljuciti slusalice i po svome. Ako imas svoju kucu gdje boli k**c nekoga sta ti radis narvno akusticne.

Samo imaj na umu da akusticni imaju mnogo bolji zvuk i vrjede svih para sto ulozis za njih, i kako god...elektricne bubnjeve ostavi kao zadnju opciju, jer nije isti "filing" i nije jednostavno to-to.

Sto se tice tvoga budzeta...ja bi isao na ovo:

Akusticni:
Sonor Force 2007

Elektricni:
Alesis DM5 Drum kit

Sonorovi bubnjevi sto sam ti stavio su mnogo vise nego odlicni za pocetnika, savrseni u svakom pogledu. Osobno nisam svirao na njima, al sam svirao na 3007...i ako su uploa dobri kao ovi...savrseni su .

Za el. bubnjeve ti nemogu nista rec, al Alesis hvale na sve strane.

Artist Music Shop - imas u Sarajevu ( isao sam u njega, kupovao )

Sve najbolje o shopu i usluzi, njima objasni sta ti treba i 100% ce ti izaci u susret.

Adresa:

Tešanjska 3
71000 Sarajevo
Tel: 033-206-298
Mail: [email uklonjen]

A za tebe nepobjedljivi

Koliko se sjecam da si ti svirao bass pa da ti pokazem sta sam nabavio ( tj. dolazi mi u subotu )

Musicman Stingray, nov dodje nekih 2200€ , al evo nadjoh savrseno ocuvana za nekih 1000€ prehepi sam

Gl sa sviranjem
akusticni def.
elektricni ti samo koriste "Turbo folkeri" itd
Sto na akusticnom mozes osvirat na ele.ne mozes a sve na ele.mozes osvirat na akusticnom samo sto je u ele.bubnjevima vjestacki zvuk
i teze je svirat akusticni neg ele.
i ele.je fail totalni =)
BlackSheepXD je napisao/la:
Sve zavisi za sto ti trebaju bubnjevi ( bend, vjezba kod kuce ), gdje zivis i gdje planiras drzati te bubnjeve.

I sada predpostavljamo da imas bend i imate neki podrum/garazu za svirke i ti naravno neces "vucati" te bubnjeve od kuce na svirku. U tom slucaju - akusticni.

Nemas bend, zivis u nekoj zgradi ili tome slicno i bubnjevi ti stoje u kuci...100% susjedima nece biti drago sto ces ti po njihovom..."terror" vrsiti nad njima...u tom slucaju uzimas elektricne i cao. Jer uvjek mozes ukljuciti slusalice i po svome. Ako imas svoju kucu gdje boli k**c nekoga sta ti radis narvno akusticne.

Samo imaj na umu da akusticni imaju mnogo bolji zvuk i vrjede svih para sto ulozis za njih, i kako god...elektricne bubnjeve ostavi kao zadnju opciju, jer nije isti "filing" i nije jednostavno to-to.

Sto se tice tvoga budzeta...ja bi isao na ovo:

Akusticni:
Sonor Force 2007

Elektricni:
Alesis DM5 Drum kit

Sonorovi bubnjevi sto sam ti stavio su mnogo vise nego odlicni za pocetnika, savrseni u svakom pogledu. Osobno nisam svirao na njima, al sam svirao na 3007...i ako su uploa dobri kao ovi...savrseni su .

Za el. bubnjeve ti nemogu nista rec, al Alesis hvale na sve strane.

Artist Music Shop - imas u Sarajevu ( isao sam u njega, kupovao )

Sve najbolje o shopu i usluzi, njima objasni sta ti treba i 100% ce ti izaci u susret.

Adresa:

Tešanjska 3
71000 Sarajevo
Tel: 033-206-298
Mail: [email uklonjen]

A za tebe nepobjedljivi

Koliko se sjecam da si ti svirao bass pa da ti pokazem sta sam nabavio ( tj. dolazi mi u subotu )

Musicman Stingray, nov dodje nekih 2200€ , al evo nadjoh savrseno ocuvana za nekih 1000€ prehepi sam

Gl sa sviranjem
bass jede bukvalno
Estetika vrh, u zvuk necu da sumnjam uopce

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.