Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Racunar mi se restartuje sam...

161 pregled · 18 odgovora · otvorena 09.03.2010. u 09:13

Zna li iko od vas sta bi moglo biti s mojim kompom, upalim ga i budem pola sata i on se sam restartuje.on se ponov pali i zastopa na onom windows.ja ga restartujem rucno on se upali i nakon pet minuta restartuje se i pet sve isto....:(
zanimljivo, kod mene isto tako, s vremena na vrijeme ( u zadnje vrijeme sve cesce ) racunar sam se rr, znaci samo se restartuje, npr. nakon 1h provedenog za racunarom on se rr, pa nakon 45, pa 30/15/5, format nije pomogao, ciscenje racunara nije pomoglo, sto je najsmjesnije, to traje par dana, pa racunar opet radi normalno ( al kod mene nije zastopao kad se pali, gori ti je slucaj, nego kod mene )
koji sistem koristite ? identicna stvar mi se desava ...
ja mislim da ti je do graficke...probaj je izvaditi te ponovo staviti!
pregrije se
koja sam ja ljenguza xD ... min na google jer sam predpostavio da nije hardwerski problem i nasao sam u cemu mi je problem.. ako koristite win7 beta ili RC verziju ( kao ja) sistem vam se gasi otprilike svaka 2h xD ...
LinuX je napisao/la:
koji sistem koristite ? identicna stvar mi se desava ...
XP
AltF4 je napisao/la:
XP
u tvom slucaju drug definitivno je do pregrijavanja .. :) malo otvori comp vidi rade li ti svi kuleri , i procisti hladnjake :)
Moze lako bit da je do napojne,meni se to desavalo bez ikakvog upozorenja bez icega racunar se sam rr ,meni se npr desavalo kad grafa pocne da radi cim povuce vise struje padne mi racunar ako imas viska zamjeni probaj ili ako si ubacivao neki novi hardware pokusaj ga iscupat pa bez njega radit
LinuX je napisao/la:
u tvom slucaju drug definitivno je do pregrijavanja .. malo otvori comp vidi rade li ti svi kuleri , i procisti hladnjake
trebao bi malo, al dobro je, prosao ga je taj period restartovanja, sad radi normalno, moram neku nedelju odvojit za pregledat ovaj racunar
a da ocistis kuciste od prasine posto ga prasina zagrije brzo i on se rr posto ima temperaturna granica i ako predje on se gasi ili rr :D
ocistio sam ja komp ali opet mi se isto desava.Strah me da nije do hardware da nemoram opet uzimati nove dijelove.
Ovako je meni bilo, imao sam 512mg RAMa, i uzmem od prijatelja još 512mb ddr. I od kad sam ga stavio u slot, PC mi se počeo restartirati svako 30min. Iako sam izvadio novi RAM, nešto mi se ujeblo u ostalim hardverima.. I za par dana puff crko
Ma ja ovaj komp imam oko 2-3 mjeseca.Kupio samo maticnu i na njoj mi doslo sve.Iovo mi se pocelo pojavljivati prije 2 sedmice
Ja sam na starom kompu imao isti problem promjenio sam sve sem graficke i opet se nastavlja gasiti i isfuro sam se i evo uzo sam novi komp ako neko zna kako da pomogne nek pise :D
previse ti se grije komp..
zato ti se rr sam..
skini sanspeed.. i vidi kolko ti se grije..
ako je do toga..otvori ga,ocisti..i et..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.