Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Moja TV vs. HS-HKB

178 pregleda · 19 odgovora · otvorena 03.03.2010. u 19:44

Ovako ljudi trenutno imam 5gb ADSL , i mnogo me puno kosta jer uvijek predem oko 3 do 5 giga preko limita i dodje veliki racun ...

e sad razmisljao sam da predem na Moja TV full paket
flat na fer osnovi e sad me zanima koliko je taj net brz .. I naravno kolika je to FER osnova ?

HS-HKB govore da pada konekcija kad su vremenske nepogode i da je spor ako moze neko da mi kaze sta je bolje od ovo dvoje i da obrazlozi i odg. na pitanja pls ...

:*
HS-HKB ne pada konekcija..Vise se i ne trebas konektovat...Preporucujem HS

GL HF
xpallyftw je napisao/la:
HS bolji , povecali brzinu meni sve normala <3 HS
dali krade kao BHT , npr. ja skinem nesto do 300 mb a on mi oduzme 400
Mogu srat' o HS-u koliko žele, ali konekcija trenutno znači razvaljuje.
Face loaduje ko je***i google, čita video sa youtuba k'o što Usein trči na 3 metra, ne kradu ni je***e sekunde, brzina uvijek korektna, ping minimalan ...
Ovo ti govorim iz ličnog iskustva ;)
OziriS11 je napisao/la:
Nisam primjetio , nekradu xD
piC je napisao/la:
Mogu srat' o HS-u koliko žele, ali konekcija trenutno znači razvaljuje.
Face loaduje ko je***i google, čita video sa youtuba k'o što Usein trči na 3 metra, ne kradu ni je***e sekunde, brzina uvijek korektna, ping minimalan ...
Ovo ti govorim iz ličnog iskustva ;)
ok , cuo sam za free zonu na jkj serverima se moze igrat dali to postoji i koliki je ping u igri ?
harees je napisao/la:
brzina 386/1024 ja mislim
Da...Uzmese paket 18 gb...35 KM Kao sto je kod mene...Radis sta os :D
Ne znam kako možete uopšte to poredit,cable vs dsl.

Sad zavisi gdje živiš, i koliko možeš izdvojit para za internet. Ako imaš para i provodiš dosta vremena na internetu uzmi flat od bihneta. A koliko možeš skidat, pa fer osnova. Ja mislim da je fer osnova 60%. Znači, pomnožiš brzina*24sata*dana u mjesecu= dobiješ cifru od koje možeš skinuti 60%. Ako nisi skontao šta sam napisao, onda ovako. Kad bi ti računar radio 24/7 čitav mjesec i skidao, smiješ skinut' samo 60% od toga.

PS. Šta ba lažete da kradu? Ha-ha. Niste svjesni svoje potrošnje. To je u pitanju.
Kako možeš porediti BH-Telecom i HS ? HS nastao prije eto nek je 10 godina a bht je ima 100 godina. I jednostavno www.bhtelecom.ba i vidiš šta se sve nudi u moja TV paketu
spY je napisao/la:
Ne znam kako možete uopšte to poredit,cable vs dsl. :D:D

Sad zavisi gdje živiš, i koliko možeš izdvojit para za internet. Ako imaš para i provodiš dosta vremena na internetu uzmi flat od bihneta. A koliko možeš skidat, pa fer osnova. Ja mislim da je fer osnova 60%. Znači, pomnožiš brzina*24sata*dana u mjesecu= dobiješ cifru od koje možeš skinuti 60%. Ako nisi skontao šta sam napisao, onda ovako. Kad bi ti računar radio 24/7 čitav mjesec i skidao, smiješ skinut' samo 60% od toga. :D

PS. Šta ba lažete da kradu? Ha-ha. Niste svjesni svoje potrošnje. To je u pitanju.
lol cuj gdje zivis zivim u Subotici gdje ti mozda se znamo xD
Imao sam ADSL mozda 4 godine i evo imam HS neke 1,5 godine.

HS razvaljuje. Nisam nikada imao probleme sa konekcijom, nije mi niti jednom pukla konekcija i nemam problema ni sa krađom MB/GB. Nije elob da nestane neta kad pada kisa...kablovi su u zemlji i vrijeme nema utjecaja na konekciju
Nisam imao problema ni sa ADSLom, osim sto mi je vjecito bilo malo GB za download. Predjem na veci paket i radim iste stvari kao i do tada, a potrosim 3x vise limita nego ranije na manjem paketu....bih net zavrce samo tako.

Ja ti preporucujem da prikljucis HS. Jer za te pare (40KM, koliko kosta taj flat net) mozes kod HS-a uzeti 10x bolji net
Citiram : "HS-HKB govore da pada konekcija kad su vremenske nepogode i da je spor ako moze neko da mi kaze sta je bolje od ovo dvoje i da obrazlozi i odg. na pitanja pls ..."

Znaci nikad mi u zivotu nije padala konekcija sem kad su stimali nesh an stubu i kad se sjebo kabal u najmanju ruku jer ga je neki reto skoro izrezo pozvao onu njihovu sluzbu u petak u subotu ujutru u 9 sati sve bilo popravljeno tako da sto se mene tice HS FTW i spY ADSL krade zestoko ja i drug poredili
ACE je napisao/la:
Imao sam ADSL mozda 4 godine i evo imam HS neke 1,5 godine.

HS razvaljuje. Nisam nikada imao probleme sa konekcijom, nije mi niti jednom pukla konekcija i nemam problema ni sa krađom MB/GB. Nije elob da nestane neta kad pada kisa...kablovi su u zemlji i vrijeme nema utjecaja na konekciju ;D
Nisam imao problema ni sa ADSLom, osim sto mi je vjecito bilo malo GB za download. Predjem na veci paket i radim iste stvari kao i do tada, a potrosim 3x vise limita nego ranije na manjem paketu....bih net zavrce samo tako.

Ja ti preporucujem da prikljucis HS. Jer za te pare (40KM, koliko kosta taj flat net) mozes kod HS-a uzeti 10x bolji net ;)
hahhahaa bruder, elobu su takodjer kablovi underground. Men Elob rules...
Sto se tice neta uopcenito kablovski je EXTRA, pogotov Elob jer se zasniva na cinjenici da je flat limit na fer osnovi... a posto je ta fer osnova VELIKA..,LOVE ELOB..
P.S. konekcija meni bar rjetko kad padne...Padne, istina, jednom u dva-tri mjeseca, a ja fino odem discconect i connect again...i plus sve :D
Chulle je napisao/la:
hahhahaa bruder, elobu su takodjer kablovi underground. Men Elob rules...
Sto se tice neta uopcenito kablovski je EXTRA, pogotov Elob jer se zasniva na cinjenici da je flat limit na fer osnovi... a posto je ta fer osnova VELIKA..,LOVE ELOB..
P.S. konekcija meni bar rjetko kad padne...Padne, istina, jednom u dva-tri mjeseca, a ja fino odem discconect i connect again...i plus sve
U nekim djelovima Sarajeva nisu ispod zemlje.
Vec vise ko strikovi od zgrade do zgrade.
Ali nema veze

Ugl. uzmi HS i uzivaj u konekciji
OziriS11 je napisao/la:
Pusti . . . poslusaj mene. I ja imam 5g internet ADSL. I ja isto tako predjem i starom sam rekao za to nova TV i fkt smo kontali preci na to i posto mi tetka radi u bht . . . pitali je zasto je tako povoljno ovo sve . . . ugl taj flat net . . . ide draaama draaama sporo znaci presporo. Fer osnova - Samo ti da koristis password , da ne dajes drugima. I neogranicen kucni telefon > smijes zvati samo na kucni, sto znaci kada zovnes na mobitel, racuna ti. Racuni ti u + . Tako da ostani nac cemu si jer je brzina extra, barem meni. Ili se prabaci ne 15G ili vec HS ako zivis na mjestu gdje se mogu ugraditi
ako su kablovi pod zemljom ne sikiraj se da ce ti padati HS konekcija.. u odnosu na sve ostale, po meni najpovoljniji i zaista dobri
ACE je napisao/la:
U nekim djelovima Sarajeva nisu ispod zemlje.
Vec vise ko strikovi od zgrade do zgrade.
Ali nema veze ;D

Ugl. uzmi HS i uzivaj u konekciji :D
Mah nea HS na AP :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.