Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pit Bull / Staford

99 pregleda · 10 odgovora · otvorena 27.02.2010. u 19:55

E ovako...
Treba mi pomoc mala...
Kao prvo trebam da odlucim koja od ova dva psa da kupim...
Onaj ko zeli i moze da mi preporuci kojeg da kupim neka i navede zasto.
Zanima me koji je agresivniji?
Zanima me kako ide odgoj i neke metode da pas bude sto agresivniji?
Tehnike treniranja za izdrzljivost/agresivnost/spremnost?

Ako ste culi neke tehnike ili nesto ,ako imate jednog od pasa,ako se bavite uzgojom,ako poznajete nekog ko ima ili zna s psima... NAPISITE MI BILO STA O NAVEDENIM PSIMA.

Najbolji odgovor i najkorisniji ce biti nagradjen...

Ako netko zna neku stranicu sa borbama pasa neka posalje na PM!

Hvala.
isto razmisljam

Pit bull je mangupski ovo ono sve to al staford je nekako sta ja znam ljepsi bar po meni

al josh sam u razmisljanju pa cemo vidjeti al jedan od ova 2 cu da kupim.

btw koji god da uzmes od ova dva neces se pokajati
to znaci da ti hoces da kupis kera koji ce biti toliko agresivan da ces na kraju morati da ga uspavas/ostavis/napustis jer ce biti preopasan za samoga tebe a kamoli za nekog drugog?
Sniper_Soldier je napisao/la:
to znaci da ti hoces da kupis kera koji ce biti toliko agresivan da ces na kraju morati da ga uspavas/ostavis/napustis jer ce biti preopasan za samoga tebe a kamoli za nekog drugog?
tako nekako...
Nemoj se ti brinut za mene...nego pokusaj pomoc ako znas...a ako ne...nema potrebe da spamas...
IIIIIIIIII je napisao/la:
tako nekako...
Nemoj se ti brinut za mene...nego pokusaj pomoc ako znas...a ako ne...nema potrebe da spamas...
Imam jarana koji ima pita. Svako drugi dan kad ima vremena odvede ga na brdo na trening. Okaci mu automobilsku gumu i natjera ga da vuce. Jaran mi ide ispred kera a ovaj ga prati sa teretom(gumom) i tako stalno trenira. U slucaju da ga ker ne poslusa ovaj ga udari nogom iz sve svoje snage i onda ker poslusa, naravno :). I jos nesto ker sada ima oko 2 godine i jos nikad nije napao gazdu iako ovaj nekad ubije Boga u njemu. I pitt je jako izdrzljiv ker kako sam vidio..

Et to je sto se tice treninga, nadam se da sam ti imalo pomogao.
ney je napisao/la:
Imam jarana koji ima pita. Svako drugi dan kad ima vremena odvede ga na brdo na trening. Okaci mu automobilsku gumu i natjera ga da vuce. Jaran mi ide ispred kera a ovaj ga prati sa teretom(gumom) i tako stalno trenira. U slucaju da ga ker ne poslusa ovaj ga udari nogom iz sve svoje snage i onda ker poslusa, naravno :). I jos nesto ker sada ima oko 2 godine i jos nikad nije napao gazdu iako ovaj nekad ubije Boga u njemu. I pitt je jako izdrzljiv ker kako sam vidio..

aha...a bili mogo da popricas s tim jaranom o nekim stvarima tipa:

ishrana : domaca hrana / kupovna
gdje spava i boravi : bacva / kuca / box
kako podignut agresivu ?
aha...a bili mogo da popricas s tim jaranom o nekim stvarima tipa:

ishrana : domaca hrana / kupovna
gdje spava i boravi : bacva / kuca / box
kako podignut agresivu ?
Trenutno nije tu a ovo je sve sto znam:

- Kad prolazi neki ker lutalica blizu njegovog on mu govori tipa: Drzi ga ovo ono. Udara ga svaki put kad ne poslusa. Ovo zadnje pola godine nije ga ni jednom udario jer ga ker fkt slusa sad. Podize mu agresivu intezivnim treninzima i napuckavanja i tako to..
- Ker mu je takodjer ucestvovao u 2 borbe. Prvu je pobijedio a drugu je bio veoma veoma blizu pobijede. A borio se protiv kerova koji su medju najacim..To je sve sto znam. Uglavnom pit je za borbe rodjen :D
ney je napisao/la:
Trenutno nije tu a ovo je sve sto znam:

- Kad prolazi neki ker lutalica blizu njegovog on mu govori tipa: Drzi ga ovo ono. Udara ga svaki put kad ne poslusa. Ovo zadnje pola godine nije ga ni jednom udario jer ga ker fkt slusa sad. Podize mu agresivu intezivnim treninzima i napuckavanja i tako to..
- Ker mu je takodjer ucestvovao u 2 borbe. Prvu je pobijedio a drugu je bio veoma veoma blizu pobijede. A borio se protiv kerova koji su medju najacim..To je sve sto znam. Uglavnom pit je za borbe rodjen :D
a sad licni savjet ?
Staford ili Pit ?

Kazu ,koliko sam ja cuo, da je pit jaci ali ipak staford je priznata vrsta ali malo slabija ali zato i malo izdrzljivija...mada je sve to od kera do kera...nadam se da cu ja potrefit pravog... :) ...ja sam konto svom napravit veliki box i tu mu dovodit lutalice kojim bi vezo njuske tako da ga ne mogu ugrist i onda nek on njih kolje i tako mu podizat agresivu i zelju za krvlju i osjecajem moci...i konto sam ga cim malo ojaca da moze sve jest davat mu svjeze krvavo meso...
Sta ti mislis licno o tome svemu ?
I naravno udarat ga dok ne nauci sve fino,kad nauci prestat ga udarat i takodjer kad nesto dobro uradi pohvalit ga.
a sad licni savjet ?
Staford ili Pit ?

Kazu ,koliko sam ja cuo, da je pit jaci ali ipak staford je priznata vrsta ali malo slabija ali zato i malo izdrzljivija...mada je sve to od kera do kera...nadam se da cu ja potrefit pravog... :) ...ja sam konto svom napravit veliki box i tu mu dovodit lutalice kojim bi vezo njuske tako da ga ne mogu ugrist i onda nek on njih kolje i tako mu podizat agresivu i zelju za krvlju i osjecajem moci...i konto sam ga cim malo ojaca da moze sve jest davat mu svjeze krvavo meso...
Sta ti mislis licno o tome svemu ?
I naravno udarat ga dok ne nauci sve fino,kad nauci prestat ga udarat i takodjer kad nesto dobro uradi pohvalit ga.
Pa ja kad te fino poslusa nagradis ga hranom il pomazis i tako to.
Ako mene pitas. Ja bi ti preporucio pita posto hoces sto jaceg kera. I ja ti njega preporucujem. Uglavnom negdje ga smjesti fino. I dovedes mu lutalicu, i ti ga drzis na povodcu i napuckajes i to je to. Tako isto kad budes kupova, nadji bas finog pita. Malo se raspitas koji je bolji i na kraju ti odlucis i eto.

Dakle...preporucujem ti pitta. ;)
ney je napisao/la:
Pa ja kad te fino poslusa nagradis ga hranom il pomazis i tako to.
Ako mene pitas. Ja bi ti preporucio pita posto hoces sto jaceg kera. I ja ti njega preporucujem. Uglavnom negdje ga smjesti fino. I dovedes mu lutalicu, i ti ga drzis na povodcu i napuckajes i to je to. Tako isto kad budes kupova, nadji bas finog pita. Malo se raspitas koji je bolji i na kraju ti odlucis i eto.

Dakle...preporucujem ti pitta. ;)
Kontam da uzmem bijelog sa sivim mrljama... taj mi je najljepsi....a oni nekako veliki izrastu...i jaki budu....a briga me jesu priznati ili ne...nek bude jak i izdrzljiv....
ney je napisao/la:

imam i ja pita i moji jarani poslusaj mene stawi mu kozu od krawe mislim kozicu sa glawi umjesto gume tako ga ucis bolje swaki dan ga setaj minimum 10km plus ako imas traku da trci kao sto mi imamo a nemoj kupowat uwoznog pita nemaju oni srca

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.