Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Website Pomoc

55 pregleda · 4 odgovora · otvorena 02.02.2014. u 00:41

pozdrav potrebna mi je pomoc u vezi 2 stvari:

1.
imam site na kojem je webspell sa templatom
sada mene zanima mogu li ja ikako (ako da KAKO?) napraviti
kad kucam http://www.mojsite.com/image da mi tu otvori stranicu za image host koju bi ja upload na svoj webhost
znaci zanima me kako to uraditi da radi sve

2.
kako da se zastitim od botova na svom siteu
ima ona provjera znakovima ali ipak se uspjevaju regat i spamat
1. Moras imati skriptu - image hosting koju ces uploadati tj instalirati u folder "image" tako da ti svi fajlovi ukljucujuci i index.php ako je php budu u http://www.tvojastranica.com/image folderu. Znaci fazon je da napravis folder image i da u njemu budu fajlovi image hosting skripte.
2. NE furam taj web spell , mada pretpostavljam da postoje plugini za spam zastitu , ili mozda da vidis postoji li update za tja plugin koji trenutno imas , ili neka druga opcija za anti spam .. .
Momak iznad ti je objasnio za image hosting.
E sad posto znam taj webspell odmah da ti kazem to je cisto sranje jer je citav template uradjen od slika. Znaci spor loaaaaaaad.

Druga stvar, ako imas captcha, moras je zamjeniti sa novijom verzijom, jer po defaultu je ona obicna jednostavna.
Almir92 je napisao/la:
Momak iznad ti je objasnio za image hosting.
E sad posto znam taj webspell odmah da ti kazem to je cisto sranje jer je citav template uradjen od slika. Znaci spor loaaaaaaad.

Druga stvar, ako imas captcha, moras je zamjeniti sa novijom verzijom, jer po defaultu je ona obicna jednostavna.
sve sam uspio sredit hvala

da znam da je spora ali mi ona najbolje odgovara za gaming web tj klanski web

sta bi ti preporucio?
treba mi nesto da je vizualno OK di mogu pisat warove i ekipe
i da je jednostavno za koristit :D
instaliraj radije joomlu, i vec ako hoces forum kunena. Webspell je bas za klanova, la je to presporo, jos pogotovo kad imas 1000+ clanova i jos punu bazu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.