Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[TUT] - Pretraga filmova

304 pregleda · 1 odgovor · otvorena 20.12.2008. u 20:39

Trazili ste neki film ili seriju, ali niste uspeli da je nadjete... Ovaj tutorijal ce vam pomoci.
Dakle, instalacijom ove skripte dobijate dodatne opcije na sajtu IMDB.

Evo sta Vam je potrebno:

1) Greasemonkey - Link

2) Zatim dodajte ovaj addon, IMDB Pirated Version - Link

Nakon što kliknete, otvorit ce vam se jedan prozor sa .txt sadržajem. Nakon što se otvori, samo izađite iz FireFox-a da se restartuje, tj. da se postavke naštimaju. (bla bla)

Zatim kad pokrente FireFox ponovo izbacit ce vam sljedeci prozor.

Samo kliknite na Instal.

Sad trebate da odete na www.imdb.com. I primijetit će te sljedece:

Ukljucite sta vama odgovara. Ja sam licno, sve ukljucio.

Sad je potrebno da ponovo pokrenete istu stranicu. Uradite obicni refresh.

Sada tražite film koji želite skinuti. Evo ja sam za primjer uzeo James Bond-a. Nakon što otvorite link od filma, primijetit će te sljedeće:

I sada samo kliknete, ako želite torrent, kliknete na torrent, rapidshare itd..

Uzeo sam za primjer RapidShare!

Potrebno je kliknuti na slova koja su plave boje, zatim ce vas stranica preusmjerit na drugu i dobit će te download linkove od filma...

Ako ima kakvih pitanja, pm i gb.

(L) yaa

Neka neko provjeri rade li svi linkovi, slike, itd.. Pa da editujem..

Napomena: Tutorijal sam našao na netu, ali sam ga detaljnije uradio..
Kad skidam nešto sa RapidShare koristim dva plugina za FF. Uz naravno RS Premium Acc.

Prvo skinite DownThemAll - Link - , nakon instalacije restartovat FireFox.
Zatim skinite FlashGot - Link -, nakon instalacije restartovat FireFox.
Sad je potrebno da podesite sa koliko konekcija želite skidati preko DownThemAll-a. To cete uradit na sljedeci nacin, kliknite na Tools --> DownThemAll! Tools --> Preferences --> Main --> I u lijevom ćošku imate izbornik sa konekcijom. (ja skidam sa 1 konekcijom).
Eh sad kad smo podesili DownThemAll, vrijeme je da naucimo kako se brzo i jednostavno skida sa RapidShare.
Nakon što pronađete igricu, film, program etc koji želite skinut trebate ga selektovati (RapidShare linkove), zatim kliknuti desnim na selektovane linkove i izabrati opciju FlashGot Selection, nakon toga ce vam se na ekran izbacit jedan okvir u kojem trebate ukljucit All Filters i izabrati mjesto na koje želite da se snimi vaš program/igra/film/etc.

Napomena
Na vašem RapidShare Premium Accountu morate ukljucit opciju Direct Download!

Evo slika:

Na zadnjoj slici imate podatke o Downloadu. Imate brzinu downloada. Vrijeme koje je potrebno da se skine označeni fajl.

Eto mali tut. :$

Post dobio aplauz od vLexinho

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.