Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 15 bodova

rundll pri paljenju kompjutera

241 pregled · 11 odgovora · otvorena 20.08.2008. u 08:44

Danas kad sam upalio kompjuter, NOD32 je nasao virus i pitao me da ga izbrisem, ja ga izbrisem i onda mi receno da moram restartovati kompjuter.
Eh sad kad kad sam ga restartovao, evo sta se pojavi.

Kako da ovo ukinem, da vratim ove fajlove, bilo sta , samo da bude kao prije, da se ne pojavljuje i da je normalno.
Vidis i sam da nije nesto sto dodje uz windows, vidis na toj drugoj slici imena fajla, il sta vec.
sc00pex je napisao/la:
recu ti na PM
Mogao si to reci i ovdje, ali problem je sto ja necu repair XP SP2, jer sam tek kompjuter dobio u decembru, sve novo instalirano na njemu, sve original, e sad kad bih uradio to, izbrisalo bi mi se sve to...
Postoji li neki drugi nacin, ne znam da li bi mogao system restore to rijesiti.
reinstall windowsa drugo ti nema....
Pokusaj ovako , Start > Run , ukucaj Regedit.exe, eh sad , kad ti otvori Regedit.exe. Pokusaj upravljati sa HKEY_LOCAL_MACHINE
\Software
\Microsoft
\Windows

Kad dodjes u taj dio , pokusaj da pronadjes te potrebne dllove i onda samo sa desne strane pobrisi Rundll , taj koji je tebi potreban i rr racunar , samo je problem , ne znam gdje tebi dodje ovaj db7db1d6e-545-9f2c-0f69-d90b41ceccd0.dll i ovaj ispod njega vvlrvsdpbjlnywal.dll
taj virus sto ti je pronaslo se bio ubacio u service windowsa, i sada kada ti je nod izbrisao virus windowsu "fale" ti fajlovi pri pokretanju i to je to. mozda se moze rijesiti taj problem kad bi trazio malo po registry'u ili u services od windowsa... za ulazak u registry ides start>run> i kucas regedit. isto tako uradi samo ukucaj msconfig i vidi koji se faljovi pokrecu pri startu windowsa, sve sto ti je nepoznato ili "viska" brisi.
2good4u je napisao/la:
Mogao si to reci i ovdje, ali problem je sto ja necu repair XP SP2, jer sam tek kompjuter dobio u decembru, sve novo instalirano na njemu, sve original, e sad kad bih uradio to, izbrisalo bi mi se sve to...
Postoji li neki drugi nacin, ne znam da li bi mogao system restore to rijesiti.
a ma nebi ti se nista izbrisalo samo bi ti se dodali failovi koje nemas :S kontas ?
Venomus je napisao/la:
Pokusaj ovako , Start > Run , ukucaj Regedit.exe, eh sad , kad ti otvori Regedit.exe. Pokusaj upravljati sa HKEY_LOCAL_MACHINE
\Software
\Microsoft
\Windows

Kad dodjes u taj dio , pokusaj da pronadjes te potrebne dllove i onda samo sa desne strane pobrisi Rundll , taj koji je tebi potreban i rr racunar , samo je problem , ne znam gdje tebi dodje ovaj db7db1d6e-545-9f2c-0f69-d90b41ceccd0.dll i ovaj ispod njega vvlrvsdpbjlnywal.dll
Ma nea sanse, ima 870453798459835 takvih dllova, sve isti skoro, jos ja moram naci tacno ove -...-
2good4u je napisao/la:
Ma nea sanse, ima 870453798459835 takvih dllova, sve isti skoro, jos ja moram naci tacno ove -...-
de otvori regedit i stisni CTRL + F..
samo da malo razmilis...
Venomus je napisao/la:
\Software
\Microsoft
\Windows

Umalo da i ja otvorim istu ovakvu temu. Naime, i ja imam NOD32 i on kad nadje file koji je zarazen i kojeg ne moze da ocisti, on ga automatski brise bilo da se radi o slici, clipu ili dll. file-u. Tako je i meni obrisao jedan dll. file i sad svaki put kad upalim comp. pojavi mi se ono kao kod "2good4u".
Sad sam slijedio tvoje upute i nasao sam dll. file koji je izbrisan i sta sad treba da uradim. Da li da samo idem desni click i delete ili sta vec???

Hvala unaprijed.

EDIT : Rijesio sam svoj problem zahvaljujuci Venomus-u.
Nasao sam dll. file pomocu Search-a koji je smjesten u nekom exe. fileu u kojem je opcija da kad upalim komp. podize i dll. file koji mi je izbrisan.
Onda sam samo izbrisao taj dll na desni click i pretpostavljam da sam tom exe. file-u, ustvari programu, samo iskljucio opciju da mi aktivira onaj dll sto mi je obrisan.
Samo rr kasnije i komp radi normalno, bez errora na pocetku.
1.Start>Run
2.Ukucaj "msconfig", bez "
3.Otidji na listu Startup.
4. Nadji item koji se zove isto kao onaj sto ti izbaci na poruci pri paljenju racunara. Onaj error sto ti izbaci.
5. Klikni na kvadratic pored toga, da bude iskljucen. Znaci klinkni da nema kvacicu pored imena.
Nemoj niposto da iskljucis sve rundll-ove, vec samo one koji imaju u imenu Rundll-ime_pogrsnog_file-a ili da je pod "Location" lokacija ista kao ona na errorima sto ti izbaci ri StartUp-u racunara.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.