Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 49 bodova

Programiranje, jezik

279 pregleda · 11 odgovora · otvorena 11.11.2012. u 13:46

Pozdrav ljudi,

počeo sam sa proučavanjem jave, ali nisam dovoljno informisan pa bih volio ljude koji su u toj struci,da mi pojasne da li mogu javu proučavati bez C jezika, C++, ako ne kojim redosledom da ih proučavam,

sve informacije su dobrodošle, čovjek koji da najviše informacija dobiće bodove..

Hvala
Nema tu redoslijeda , počni ti šta hoćeš
Prvo počni html , pa onda idi na javu pa c , zatim c++
Ako hoćeš mogu ti dati nekoliko stranica sa tutorijalima i jedan forum na kojem ćeš dobiti svu potrebnu pomoć u vezi toga
PM me ako hoćeš
btw. promijeni ime teme , samo jedna riječ ti je
Ovako dobio sam knjigu od druga prevedenu na srpski "Misliti na Javi" ima 1200 stranica,e sad na uvodu kako prelistavam piše koliko toliko je potrebno poznavanje C jezika...pa me to zabrinulo.., citiram "Po dolasku na seminar, ljudi polako shvataju da sam imao veoma dobar razlog sto sam poznavanje C-a proglasio za preduslov za pohađanje.
Evo, ja se bavim programiranjem vec dugo godina.. Bio sam i na onim takmicenjima (osvajao prva mjesta, jos uvijek idem, najbolji sam :D )... Sad znam QBASIC, Pascal, C, C++, C#, Javu, PHP, javascript... Smatram da ti je najbolje da pocnes prvo sa C++ i onda nekad kasnije da se prebacis na Javu... Prvenstveno jezik nije toliko ni bitan, koliko je bitno tvoje znanje algoritama, rjesavanje problema itd...
Evo par stranica gdje mozes nauciti algoritme:
topcoder.com
codeforces.com
spoj.pl
z-trening.com --> srpska stranica na engleskom jeziku, ima dosta raje na chatu tako da mozes se i tu raspitati o nekom problemu iz programiranja :D

Imas ovdje razlike izmedju C++ i Jave
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Java_and_C%2B%2B

I btw.. ako znas C++, Java ti je onda pickin dim :D, mozes se prebaciti za 2 do 3 dana..

Za C++ najbolje je koristiti Code :: Blocks IDE ili Visual Studio a za Javu eclipse :)

Ugl.. moj savjet ti je da pocnes od C++
Rješenje
Najbolji programski jezici za Pocetnike su Pasal, python i C.
C++ nije bas za pocetnike ali nije ni greska poceti od njeg.

Ja sam bio poceo sa C++ ali zbog nedostatka vremena sam odustao.
Onda kad kako treba izucis te jezike mozes na JAVU ili C++, jer u ova 2 programska jezika se radi najvise programa.
C++ pa onda Java. ako naucis C++ treba ti bukvalno mjesec, mozda mjesec i pol da predjes na javu.
Nikad Java pa C/C++.

C/C++ nikad neces nauciti uz pomoć Jave, a Java je nakon C/C++ vrlo lagana, samo jedna nadgradnja.

I svakako da ima redoslijed, C je osnova svega.
kitara je napisao/la:
Evo, ja se bavim programiranjem vec dugo godina.. Bio sam i na onim takmicenjima (osvajao prva mjesta, jos uvijek idem, najbolji sam :D )... Sad znam QBASIC, Pascal, C, C++, C#, Javu, PHP, javascript... Smatram da ti je najbolje da pocnes prvo sa C++ i onda nekad kasnije da se prebacis na Javu... Prvenstveno jezik nije toliko ni bitan, koliko je bitno tvoje znanje algoritama, rjesavanje problema itd...
Evo par stranica gdje mozes nauciti algoritme:
topcoder.com
codeforces.com
spoj.pl
z-trening.com --> srpska stranica na engleskom jeziku, ima dosta raje na chatu tako da mozes se i tu raspitati o nekom problemu iz programiranja :D

Imas ovdje razlike izmedju C++ i Jave
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Java_and_C%2B%2B

I btw.. ako znas C++, Java ti je onda pickin dim :D, mozes se prebaciti za 2 do 3 dana..

Za C++ najbolje je koristiti Code :: Blocks IDE ili Visual Studio a za Javu eclipse :)

Ugl.. moj savjet ti je da pocnes od C++
Na kakvim takmicenjima matere ti, ja se kladim da ti poznajes programiranje koliko i ja upravljanje avionom...

@tema
ukoliko zelis da pravis desktop aplikacije uci C pa C++(ja ti nebi predlozio Javu, ima vise razloga), ako zelis web app da pravis uci PHP, kratko i jasno.
YourShadow je napisao/la:
Na kakvim takmicenjima matere ti, ja se kladim da ti poznajes programiranje koliko i ja upravljanje avionom...

@tema
ukoliko zelis da pravis desktop aplikacije uci C pa C++(ja ti nebi predlozio Javu, ima vise razloga), ako zelis web app da pravis uci PHP, kratko i jasno.
Mora da si veoma dobar pilot onda...
kitara je napisao/la:
Mora da si veoma dobar pilot onda...
Objasni mi na kakvim si takmicenjima bio, daj mi samo imena, kad si tako pametan..
YourShadow je napisao/la:
Objasni mi na kakvim si takmicenjima bio, daj mi samo imena, kad si tako pametan..
opcinska, kantonalna, drzavna i balkansko takmicenje... i za sve dalje sto te interesuje napisi na pm, a ne spam po temi..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.