Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Preporuka miševa v2

215 pregleda · 10 odgovora · otvorena 10.11.2012. u 19:43

Pozdrav.

Vidim svakim danom se sve otvaraju teme u kojima stoji "koji miš uzeti" ovo ono, nešto u tom fazonu.
Ovako ja ću se nadovezati na temu od Voltimanda
http://gamers.ba/forum/6/161040/preporuka-miseva-i-podloga-by-volti-/ gdje ću napisati neke od specifikacija miševa koji nisu napisani u toj temi.

Razer Imperator

Imperator je napravljen za dešnjake tj. nije simetričan.
Miš je žičani. Na svojoj lijevoj strani miš ima dvije tipke koje se mogu namjesiti po vašoj volji. Također ima i dvije tipke pomoću koji možemo podešavati brzinu miša, odnosno sensitivnost ili DPI.
Miš lijepo liježe u ruku, nije baš prelagan, ali ni pretežak.
To je jedan od boljih miševa. Precizan je a može se podesiti po vašoj želji. Cijena je prevelika nekih 150KM, ali i vrijedi toliko. Miš sadrži neke probleme, ali su oni skoro pa neprimjetni.

Razer Mamba

Takodjer, kao i Imperator ovaj miš nije simetričan odnosno prilagođen je samo dešnjacima. Može se koristiti sa žicom i bez nje. Jedan veliki plus je što su mu tipke dosta velike tako da nema problema imate li male ili velike prste, jer gdje god pritisnete tipku onaće na isti način reagirati. Osim te dvije osnovne tipke i skrola, miš sadrži i 4 tipke sa strane, dvije za Forward i Back, a druge dvije za povećanje odnosno smanjenje senzitivnosti miša tj. DPI. Miš je jako precizan, ali to je normalno s obirom za je ovaj miš kreiran za Gaming-a.
I na kraju jedan minus je što je cijena ovog miša zaista prevelika nekih 250 KM.

Steelseries KANA

Za ovaj miš možemo reci da je zlatna sredina, odnosno u dimenzijama, mogućnostima i tipkama Kana je bolji od Kinzua, međutim nije kao Sensei. Miš je simetričnog oblika što ga čini odličnim i za lijevake i dešnjake. Koristi odličan optički senzor visoke preciznosti do 3200 DPIa. Sa gornje strane miš ima dvije osnovne tipke te skrol i jedan dodatni taster pomoću kojeg mijenjamo preciznost u hodu. Sa lijeve i desne strane ima po jedan veliki taster, koji odgovara lijevorukim i desnorukim korisnicima. Ukratko ovo je još jedan odličan miš od Steelseries kompanije, čija je cijena nekih 90-100 KM.

Temu odobrio Brick 
Hvala na razumijevanju.
Mislim oke potrudio si se , ali sta nije logicnije da preporucujes nesto sto si probo to jest iz svog iskustva , a ne da nadjes na internetu i tu samo napises to
Gde su ROCCAT, GIGABYTE, ZOWIE misevi?
KRY1337 je napisao/la:
LOGITECH također 
KRY1337 je napisao/la:
Za početak to je to. A u daljnjem periodu potrudit' cu se da napišem nešto u vezi tih miševa.

Post dobio aplauz od brick

Da li je neko imao problema oko drajvera tj. Steelseries engine-a za KANU ,ja instaliram i kad ocu da udjem u steelseries engine pise pojavio se problem mora bit zatvoreno? Ako je neko imao problem ovakav i rijesio ga nek napise kako bicu mu veoma zahvalan  :)
Wantz je napisao/la:
Pročitaj temu, pa onda komentariši. Hvala.
Nisam nista lose mislio -.-' mislio sam pohvaliti Volty-a
arman10 je napisao/la:
Nisam nista lose mislio -.-' mislio sam pohvaliti Volty-a
Da da, usput pohvali ga tamo na njegovoj temi. 
omg 3 miša drug, gdje je sensei, gdje je g400, kinzu ? 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.