Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Diskusija | Cheatovi proizvodjaca igara

293 pregleda · 15 odgovora · otvorena 07.02.2010. u 21:15

Eh, ovako, nije ovo sad tipicna diskusija o cheatovima dal koristite il ne pa komentari znate vec kakvi nego o jednoj drugoj stvari.

Naime, cudno je sto je u mnogim igrama otvorena mogucnost da koristite cheatove koji su napravljeni od strane proizvodjaca odredjene igre. Npr. u HL/CS-u postoje komande sv_cheats, sv_aim itd., a takodje je Valve napravio i VAC (Valve Anti Cheat) koji kao stiti igru od cheatova medjutim bezuspjesno. Pa to nema smisla ! Umjesto da su odmah ili u nekoj od novijih verzija CS-a onemogucili te komande koje omogucuju cheat oni su iskomplikovali stvar i napravili VAC onda i STEAM koji takodjer stiti od cheatinga medjutim i tu ima rupa. Zatim i GTA gdje odredjene sifrovane kombinacije slova vam omogucuju da cheatujete. Na slican nacin ista stvar je i u mnogim drugim igrama.

Sad se postavlja pitanje, da li su ovim cinom proizvodjaci igara sami stvoritelji pojma cheating ?, a slicna misterija je i sa virusima, da li su onda i oni stvoreni od strane anti-virusnih kompanija zbog zarade ? Ako da onda su i jednim dijelom pokopali gaming.

Vasa misljenja, teorije, dokazi ... ?

Ovo je nova tema dignuta u IF-u jer na onoj su poceli spamat vecina nake djecurlije. Odobreno by vLx.
Cheatovi za cs nemaju veze sa komandama u konzoli jer su uglavnom ti cheatovi sto su dodani od strane proizvodjaca client sided cisto da bi igricu malo 'zabavnijom' napravili (Ne postoji FPS/MMO bez nekih cheatove, hackova, niko uvijek postoje neki exploiti).
To za viruse cisto sumnjam... puno je tu interesa i od AV kompanija a i od onih sto prave viruse u svoju korist ^^.

Post dobio aplauz od vLexinho

Gledaj to iz ove perspektive:

Ako imaš igru koja nema cheatova za sebe, misliš da će igra biti popularnija i da će kompanija iza te igre zaraditi više para? Hell no. Ljudi će se vremenom iznervirati jer ne mogu preći neke dijelove pa će odustati od igranja. Međutim, ako imaš cheatove ljudi će sve više i više igrat' tu igru, pa će i zarada developera i izdavača spomenute igre biti veća.

Sad jesu l' cheatove namjerno napravili brendovi u industriji igara ili ne, neću razglabati, ali vjerujem da su cheatovi izmišljeni sa razlogom. Pardon, vjerujem da su cheatovi NAŽALOST izmišljeni sa razlogom

Živjeli.
Ovo si u pravu ovo je cista zarada veoma pametno su to uradili ... Mislim smjesno koliko pametno da se ljudi nerviraju naprave cheat i onda da se nebi nervirali naprave anticheat ty STEAM i zamazu ljudima oci da kupuju steamove ... i tako dobijaju ne male pare neg milione

Moja iskustva sa chetom su bila veoma mala ty nikakva nikad me to nije privlacilo toliko da igram , jedino na pocetku kada sam tek pocinjao cs igrati i to na ONOM serveru DJURI CS 1.5 server tada se nije ni znalo sta je cheat . Alienzz je to nekome poslao pa je ovaj neki to na usb prebacio i tako smo igrali bas se dobro sjecam cd hack . A ljudi nisu znali da to postoji

Kada nisam imao steam i kada sam igrao na steamu nikad nisam palio cheat to mi netreba samo ti skill opada
Samo da napomenem da nema svaka igra cheat , WoW ♥ [color=red] IZNIMKA ! [/color]

Da malo pogledamo, vidjet cemo da se vijet vrti oko novca i da je tempo zivota sve brzi i brzi. Nazalost pravi se mnogobrojne igre koje su tu da te zabave samo 7-8 sati, gameplay koje one ponude su 0 u usporedbu sa prijasnjim, sve sto danasnje igre mogu ponudit jeste grafika al samo zahvaljujuci preformansama i napredku tehnologije.

Sjetim se prije resident evil na PS 1 ... ma mjesecima si je mogao igrat da predjes sve modove i da otkrijes sve misije, pa onda citas casopise gledas recezencije ... jesi li sve presao itd itd ... ali barem se izigras, niste nije unaprijed

Uglavnom ... igricama fali ljubav a proizvodjaci znaju da su gameri okorjeli, i da ce brze preci na drugu igricu ako ovu sto prije izbaci iz ruku i tako im povecati profit.
Cheat da se nije pojavio od proizvođača, pojavio bi se od hakera.
Isto kad kupimo igru da pijaci, tamo se ne pojavi orginalni ključ već ključ od osoba koje prave krekove.
Prije ili kasnije, ovo bi se pojavilo jer jednostavno imate tu želju da varate ali se problem pojavio u online igricama gdje cheat postaje ilegalan.U offline igranju je to samo za vas, mozete koristiti a i ne morate i niko se neće ljutiti na vas.
Nakon nekog vremena proizvođači nekih igrica na svojim ili drugim stranicama objave komande za igrice i ako one nisu ništa previše, npr;NFS Undercover je imao par komandi za 10.000 $ , 15.000 $ i da otključate neka auta koja svakako ne možete kupiti dok ne zaradite dovoljno novca.
Problem ovoga je jednostavno u online igranju kada očigledno varanje nekog od igrača izaziva osjećaj mržnje kod vas pa i psovanje po chatovima.

Nema onog ko ne osjeti slast kada ukuca kod i dobije par dolara ili koju pušku ali pravi igrači dobro znaju šta znači vratitti se po nekim misijama po 10 puta da bi prešli taj dio i tada ne razmišljaju o bilo kavom lakšem načinu da se to pređe.
Ali, problem je u tome što je u zadnje vrijeme sve manje pravih igrača i onda imate potrebu da i vi varate ili da pritisnete "quit" i dozvolite nekom maloljetniku da vam se po*ere u ćejf.
Što se tiče antivirusa, pričalo se dosta o tim antivirusnim kompanijama koje prave viruse koje mogu pronaći samo njihovi zaštitni programi.

Ali, to je svijet oko nas koji ne razmišlja kao mi pa se naviknimo na to da su tu oko nas ali zato mi budimo pravi igrači :)
Čista komercijala. Ljudi oduvijek traže načine da pored svog nekog otkrića, pored svog nekog dostignuća, ostvare još ''dodatni'' profit , tako da mislim da je to i ovdje slučaju.

I sam si spomenuo da su, napravili te cheat-ove, i pored toga napravili steam koji služi kao odbrana od cheat-era, a koji se kao što svi znamo, plaća, tako da se sve vrti oko dobiti i profita/novca.
reeq je napisao/la:
Samo da napomenem da nema svaka igra cheat , WoW ♥ IZNIMKA !
Nema cheat, al' zato ima botove i rupe u igrici!
Samo da napomenem da nema svaka igra cheat , WoW <3 IZNIMKA !
BosanaC je napisao/la:
Samo da napomenem da nema svaka igra cheat , WoW <3 IZNIMKA !
Džabe to što nema cheatova kad upale je**enog bota i lvluju i dosta njih prođe neotkriveno. To ti dođe isto kao cheat. I koliko ti hvalis taj WoW, ispade kao igra bez mane.

Nemam neko posebno mišljenje o cheatovima za igre. Otkad postoje ljudi postoji i ta potreba da ljudi varaju kako bi do nečega došli lakše. Ista situacija i u igrama. Nek cheataju, njima je na "gamersku dušu"
archie je napisao/la:
Džabe to što nema cheatova kad upale je**enog bota i lvluju i dosta njih prođe neotkriveno. To ti dođe isto kao cheat. I koliko ti hvalis taj WoW, ispade kao igra bez mane.

Nemam neko posebno mišljenje o cheatovima za igre. Otkad postoje ljudi postoji i ta potreba da ljudi varaju kako bi do nečega došli lakše. Ista situacija i u igrama. Nek cheataju, njima je na "gamersku dušu"
Citirao bi i tebe i trapu , ali to nije moguce , relativno je isti odgovor.
WoW je jedna od usavrsenijih igrica danasnjice? Mislim da bi se mnogo ljudi slozilo samnom. Naravno da ima rupe u igrici , botove i slicno , ali ako nista na retailu ne mozes upaliti fly hack.
reeq je napisao/la:
Citirao bi i tebe i trapu , ali to nije moguce , relativno je isti odgovor.
WoW je jedna od usavrsenijih igrica danasnjice? Mislim da bi se mnogo ljudi slozilo samnom. Naravno da ima rupe u igrici , botove i slicno , ali ako nista na retailu ne mozes upaliti fly hack.
Ma slozit cu se ja s tobom sve jer imas taj avatar sto sam ti ja napravio
archie je napisao/la:
Ma slozit cu se ja s tobom sve jer imas taj avatar sto sam ti ja napravio
Nije samo avatar nego i profile pic
reeq je napisao/la:
Nije samo avatar nego i profile pic
Zaboravio sam i to rec Hajd da ne spamamo vise, dosta je
cheat is 4 fun, hax is for ban ...

po mom nekom mishljenju, cheatovi u igricama su tu da (kad prekucash igru) mozesh istrazivat sve sa unlimited ammo itd itd ... nemam nikakvih zamjerki njima. dok hax programi (trigger, wh itd) samo ukenjaju igru :]

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.